Blog post

Dagje naar Zwolle: toeristen, Lion King + shoplog

20 juli 2019Marcelina

Vrijdag 19 juli was ik in Zwolle om het huisje van een vriendin te bekijken die er recent is komen te wonen. Ik wilde met de trein gaan, maar helaas waren er werkzaamheden aan het spoor en dus ging ik met mijn auto heen. Dat vond ik best spannend, want Zwolle is niet mijn favoriete stad om zelf doorheen te rijden, maar het ging goed. Ze woont best dichtbij de binnenstad en dus konden we lopend overal naar toe. We hadden van tevoren op de planning om ook naar Pathé te gaan, want we wilden graag The Lion King bekijken. Verder hadden we geen vaste planning. Ik laat jullie een aantal foto’s van onze dag zien en dan vertel ik wat meer. Lees maar mee:

 

Happy new home @Zwolle

Dit schattige alpacaatje moest ik even vastleggen. Hij is zo leuk!

 

Lunch + bios

Nadat ik het huisje had bewonderd, liepen we naar de stad. We kregen diverse lunchtips via Instagram zoals: Ingeburgerd & Las Rosa’s. We kozen uiteindelijk voor ‘de Hofvlietvilla’. Hier kozen we beide de speciale Hofvlietburger en die was echt mega lekker. Ik heb zelden zo’n lekkere burger gehad. Ook de patat was heerlijk trouwens. Valt het op dat ik geen zalm heb gekozen?! Dit restaurant had niet mega veel keuze, dus ik heb voor de verandering wat anders gekozen ;).

Trouwens, dit restaurant zit aan het water tegenover Mediamarkt, maar ook tegenover Pathe. Je bent dus zo weer in de stad, maar je bent ook dichtbij de bios. Wij gingen naar de Engelse versie (met ondertiteling) van The Lion King 3D. Echt een hele leuke film en mocht je net als mij (waarschijnlijk niet) ook snel schrikken: deze film kan je prima aan! 🙂

 

Hoe leuk is dit busje?!

Leestip: Gastblog: hotspots in Rotterdam

 

Korte shopsessie in Zwolle centrum

Mijn oog viel meteen op de Lucinda Riley afdeling haha, maar ik heb me ingehouden. Ik wil het liefst al haar boeken lezen, maar het wordt misschien tijd voor een abonnement op de bieb, want anders ben ik failliet. We waren trouwens in de bekende boekenwinkel die in een kerk is gebouwd. Verderop volgt nog een shoplog trouwens.

Toeristische route

Als je in Zwolle woont, dan weet je ook wat leuke routes. Dus zo werd ik meegenomen langs leuke bruggetjes en mooie bloemen. Ik vond het heel leuk om zo Zwolle ook eens te bekijken!

 

 

Ze veranderen de bloemen zo nu en dan in Zwolle. Momenteel zie je deze bloemen/kleuren door de hele stad heen.

 

 

Shoplog Sostrene Grene

Ik heb niet heel veel gekocht, maar toch wil ik jullie deze super leuke dingetjes laten zien die ik kocht bij deze Deense budget winkel. Ik kon me moeilijk inhouden trouwens, want ze hadden echt ontzettend veel leuke spulletjes. Vooral in pastelkleuren. Ik laat jullie alles zien:

 

Paperclips – niet bijzonder, wel handig om te hebben voor €0.64

Mexicaanse kruidenmix – ik ben gek op Mexicaans eten

 

Bewegende oogjes – had ik nodig voor een knutselproject

Stickers – deze vond ik zo leuk voor mijn nieuwe bullet journal

Enveloppen boekje – niet nodig, wel heel leuk

Stickerboek – dit superleuke boekje kon ik ook niet laten liggen. Op de foto hieronder zie je welke stickers er in zitten.

Dakterras

Ook keek ik nog uit over Zwolle vanaf een super gaaf en ruim dakterras. Leuk om Zwolle vanuit de lucht te bekijken, al was het niet mega hoog hoor.

 

 

Het was een geslaagd dagje dus! Ik heb een aantal jaar gestudeerd in Zwolle, maar ik vond het leuk om Zwolle ook even op een andere manier te zien. Voor herhaling vatbaar dus! 😉

Zijn jullie wel eens in Zwolle geweest?

 

 

 

Comments (2)

 • Naomi

  20 juli 2019 at 10:37

  Zwolle is prachtig, op jouw foto’s. Ik ben er nooit verder geweest dan in die ene prachtige boekwinkel. En eh…eerlijk? Ik moet dus bijna twee uur in de auto zitten om daar te komen, maar ik móest gewoon een keer naar die boekwinkel;).
  Ik moest trouwens lachen om je aankoop ‘niet nodig, wel heel leuk.’ Heb ik ook vaak last van in dat soort winkels;).
  Naomi onlangs geplaatst…Help, een coassistent!My Profile

 • Marcelina

  20 juli 2019 at 11:02

  Dan snap ik dat je liever naar een andere stad gaat haha! Zwolle en Almere zijn steden die voor mij nog vrij dichtbij liggen, dus daar ga ik meestal heen. Alhoewel.. Groningen is ook maar een uurtje. Die boekenwinkel is mooi hè ☺️ ik moest me inhouden. Over die aankoop: dat kan ik beter overal bij zeggen 😂 #koopverslaafd

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Nieuwe blognaam: een nieuwe start

19 juli 2019

Next Post

Pinterest: 7x diverse inspiratie borden voor jullie

22 juli 2019