Lifestyle uitjes

7x een origineel dagje uit in Nederland (met kids)

De scholen zijn net weer begonnen, het weer verandert van herfst naar zomer naar herfst en mensen kijken eigenlijk alweer uit naar de volgende vakantie. Mocht je geen vakantie in het vooruitzicht hebben, dan heb je vast iets aan deze tips, want ik deel 7 tips voor een dagje uit in Nederland. Bijna allemaal kidsproof en huisdierproof. Lees je mee? Als je nog een goede aanvulling hebt, dan lees ik dat graag in de reacties.

 

1. Dafje uit

Nee, ik heb het niet verkeerd getypt, want je kan echt een Dafje uit gaan vanuit Kuinre (grens Flevoland/Overijssel). Je raadt het waarschijnlijk al: je gaat rijden in een Daf. Super leuk om mee te touren en ook geschikt om met kids te doen.

2. Dierenpark Amersfoort

Ik ben hier vorig jaar geweest (met een actie van Jumbo) en naast kids, is ook je trouwe viervoeter van harte welkom daar. Deze dierentuin is niet te groot, maar wel erg mooi om te bezichtigen. Ook leuk dat het is opgedeeld in ”diverse landen”.

3. Dagje naar de kust

Vooral leuk als je niet vlakbij de kust woont natuurlijk. Bezoek plekjes als Callantsoog, Zandvoort, Bloemendaal, Noordwijk, Petten of Katwijk bijv. Extra leuk als het niet te warm (en dus druk) is. Kids kunnen het hier wel een dagje volhouden. Ga bijvoorbeeld kwallen spotten, schelpen verzamelen en schrijven in het zand.

4. Orchideeënhoeve

Diverse dieren en vogels zijn hier te bewonderen. Het is super leuk voor kinderen, omdat er een speciaal kids gedeelte is, maar ook volwassenen kijken hun ogen uit. Pluspunt: huisdiervriendelijk. Het ligt niet voor iedereen om de hoek, want je moet naar Luttelgeest (Flevoland) toe.

(Beer was hier nog een puppy)

 

5. Scootertrip

Het leuke aan een scooter is dat je overal een scooter kunt huren in Nederland. Extra leuk is om een mini roadtrip (per scooter) te plannen voor een dagje. Bezoek bijvoorbeeld diverse kastelen per scooter of rijdt rond in de buurt van steden zoals Haarlem, Zaandam, Alkmaar etc. Vergeet niet om een scooter helm mee te nemen/aan te schaffen of ga voor een Shark helm. Veiligheid boven alles. Een scootertrip is ook leuk om met vrienden/familie te doen of als vrijgezellenfeestje. Even er tussenuit (zonder kids) door de natuur, steden of dorpjes die Nederland te bieden heeft. Ook leuk om te combineren met tip nummer 3 (kust) en nummer 7 (Veluwe). Andere tip is om een scooter te huren op een van de Waddeneilanden. Zo kan je in een dag tijd een heel eiland rond en alles bezichtigen.

6. Belevenissenbos

In Lelystad zit het grootste speelbos van Nederland met bos, weides, waterlopen en hindernissen. Super leuk voor kinderen (vanaf 6 jaar). Ook lopen er paarden rond. Je kan je kind niet zomaar zijn/haar gang laten gaan trouwens, want er is geen toezicht. Dat moet je zelf regelen ;).

7. Veluwe

Momenteel staat de heide nog heel mooi in bloei, maar ook als het niet meer bloeit, blijft de Veluwe prachtig. Wat je er allemaal kunt doen? Wandelen, fietsen, musea bezoeken (Kröller-Müller bijv.), kastelen bewonderen, leuke dorpjes bezoeken etc. Daarnaast liggen steden als Apeldoorn en Arnhem ook in de Veluwe streek. De Veluwe bestaat trouwens niet alleen uit heide, maar ook uit zandverstuivingen, bossen en vennen. Je hebt eigenlijk aan een dag niet genoeg.

 

Genoeg keuze voor leuke dagjes uit. Heb je nog een leuke toevoeging aan dit rijtje? Laat het weten in de reacties. Welk dagje uit lijkt jou het leukste om te doen?

1 Reactie

  1. Dafje uit klinkt super. Ik wist niet dat dat bestond, maar ik ga het zeker weten onthouden!
    Naomi onlangs geplaatst…KiesstressMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge