3 leuke plaatsjes aan de Friese kust

Laatst zijn wij met de auto een tripje door Friesland gaan doen en van tevoren hadden we wat plaatsjes in ons hoofd waar we graag naartoe zouden willen. We reden via Lemmer Friesland binnen en vervolgens zijn we doorgereden naar Oudemirdum (waar nu Sybrandy’s speelpark staat). Daar hebben we echter geen stop gemaakt, want we hadden een ander dorpje in ons hoofd als eerste stop. Benieuwd welke 3 leuke plekjes aan de Friese kust wij hebben bezocht? Lees dan snel verder!

Laaksum

Als je doorrijdt vanaf Oudemirdum, dan beland je vanzelf in Laaksum. Een klein havendorpje met nog maar één vissersboot. Wat je hier kunt doen? Vis/patat even en door het haventje lopen, maar dat heb je na 2 minuten al wel gedaan zo klein is het. Voor toeristen (wij kwamen veel Duitsers tegen) is het plekje een perfecte uitvalsbasis voor een stop en aangezien wij er rond 12.30u waren, besloten wij ook om er iets te eten.

Stavoren

Per toeval reden we door Stavoren heen op weg naar Hindeloopen en wat is dat een leuk stadje zeg! Helaas wisten de meeste mensen dit al wel, want het was er mega druk. We zijn er even kort gestopt en ik heb met Beer door de haven gewandeld, terwijl Dirk bij slapende Danny bleef in de auto.

Hindeloopen

Hier waren wij in 2017 al eens geweest en we wilden graag nog eens kijken. Helaas was het ook hier lekker druk, maar we hebben in ieder geval het dorpje even gezien. We stonden wat verder van het dorp af geparkeerd, dus konden we ook een stukje over de dijk wandelen. Wel om beurt met Beer (ons hondje), want de wandelwagen is er niet zo geschikt voor.

Plaatsjes op de kaart:

Instagram Reel

Ik heb van deze dag 2 reels gemaakt op Instagram. Die kun je hier bekijken:

Wij hebben enorm genoten van ons uitje naar de Friese kust. Ben jij al eens in één van deze plaatsjes geweest? Laat het weten in de reacties.

Ook leuk om te lezen: Ik ga op reis en ik neem mee

Sla deze blog op, op Pinterest:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge