reizen Travel

Mooiste kastelenroute rond de Moezel (Duitsland)

Rondrijden langs de Moezel is al fantastisch, maar er zijn ook diverse kastelen om te bezoeken in dit gebied. Ik deel hieronder een aantal kastelen en ook een Google Maps afbeelding erbij van een eventuele route. Natuurlijk kan je het ook opsplitsen en verdelen over een aantal dagen. Dat doen wij zelf ook, want ik typ dit vanuit een huisje vlakbij de Moezel ;). Lees je mee?

 

  1. Burg Eltz: Begin je route met een bezoek aan Burg Eltz, een van de meest iconische kastelen van Duitsland. Het is een sprookjesachtig kasteel dat hoog boven de Moezelvallei uittorent. Neem de tijd om het kasteel te verkennen en leer over zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Let wel op: het is inmiddels wat toeristischer geworden en je betaalt voor parkeren, de pendelbus én entree (€14 pp).
  2. Reichsburg Cochem: Vervolg je route naar Cochem, waar je Reichsburg Cochem zult vinden. Dit imposante kasteel dateert uit de 11e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de Moezel. Maak een rondleiding door het kasteel en ontdek zijn middeleeuwse pracht en praal.
  3. Burg Thurant: Ga verder stroomopwaarts langs de Moezel naar Alken, waar je Burg Thurant zult vinden. Dit kasteel dateert uit de 12e eeuw en staat majestueus op een heuveltop. Vanaf hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de Moezelvallei.
  4. Burg Arras: Vervolg je route naar Alf, waar je Burg Arras zult vinden. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende wijngaarden en de rivier de Moezel. Verken de kasteelruïnes en geniet van de rustige omgeving.
  5. Burg Metternich: Eindig je kastelenroute in Beilstein, waar je Burg Metternich zult vinden. Dit kasteel, ook wel bekend als het “Dornröschen der Mosel” (Doornroosje van de Moezel), is prachtig gerestaureerd en herbergt nu een hotel en restaurant. Verken het kasteel en geniet van een hapje of drankje op het terras met uitzicht op de Moezel.

Dit is slechts een voorbeeld van een kastelenroute langs de Moezel, en er zijn nog veel meer prachtige kastelen en historische bezienswaardigheden te ontdekken in dit gebied. Vergeet niet om onderweg te genieten van de pittoreske dorpjes, wijngaarden en adembenemende landschappen, want juist als je niet op zoek bent, vind je hier de leukste bezienswaardigheden.

Burg Thurant

Wil je trouwens op een vakantiepark verblijven vlakbij centrum van Cochem? Dan raad ik dit park aan. Een hotel in centrum Cochem is trouwens ook een goed idee, maar dat is leuker zonder kids (denk ik) ;).

Ben jij al eens bij een van deze kastelen geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge