De mooiste Europese roadtriproutes

Dromen mag altijd toch?! Vandaag deel ik de mooiste Europese roadtriproutes die je met de auto/motor/caravan/camper kunt rijden. Misschien moet je nog even geduld hebben voor je Nederland mag verlaten, maar dan kan je deze blog alvast opslaan voor als het mogelijk is ;). Heb je trouwens een leuke toevoeging voor deze blog, laat het dan weten in de reacties! Lees/kijk je mee?

1. Nederland > Frankrijk > Spanje > Portugal

Het einddoel van deze roadtrip is de Algarve in Portugal. De route kan je zelf bepalen. Ga je via de Franse kust of toch liever via Parijs of pak je de rechterkant van Frankrijk? Ook in Spanje zijn er tal van mogelijkheden om te reizen naar Portugal. Hieronder deel ik wat mooie plaatjes die je op deze route kunt tegenkomen.

Beide foto’s zijn van Parijs, Frankrijk

San Sebastian in Spanje

Als je via de andere kant door Spanje rijdt, kom je langs Valencia

Valencia, Spanje

Foto: Algarve, Portugal

 

2. Nederland > Duitsland > Zwitserland

Duitsland is een heel groot land, dus je kunt diverse routes maken richting Zwitserland. Hieronder een voorbeeld:

Luzern Zwitserland

Luzern, Zwitserland

Handige tip

Als je met de motor gaat, zorg dan wel voor goede accessoires. Zoals een helm, motorhandschoenen en motorlaarzen. Zelfs met 30 graden Celsius ontkom je er niet aan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je bent kwetsbaarder op de motor dan wanneer je in een voertuig zit. Al is veilig rijden altijd een vereiste ;). Ook voor andere accessoires kun je terecht bij Voordeelhelmen trouwens. Je hebt ook aparte collecties voor dames en heren.

 

3. Nederland > Duitsland > Oostenrijk > Slovenië/Italië

Ook op deze route zijn er diverse mogelijkheden. Wij zijn de laatste keer via Ingolstadt naar Karinthië in Oostenrijk gereden. Daar verbleven we in omgeving Villach en dat lag bij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië. Wij konden zo diverse routes rijden door deze landen om ‘s avonds in ons huisje weer lekker te slapen. Je kan er ook voor kiezen om rond te rijden en elke keer ergens anders te slapen natuurlijk.

Karinthië, Oostenrijk

Dolomieten, Italië 

Soca rivier in Slovenië

 

4. Nederland > Duitsland > Tsjechië

Google Maps: Utrecht, Dresden, Boheems Zwitserland en Praag.

Deze route is ook een van de roadtriproutes die wij een paar jaar terug hebben gereden. Al zijn we na Praag toen doorgereden naar Oostenrijk, want dit was nog maar het begin van onze reis. Boheems Zwitserland is echt de moeite waard om eens te bezoeken en het is de klim meer dan waard. Vervolgens rijd je door naar Praag, maar na Praag liggen alle opties nog open, want er valt nog zoveel meer te ontdekken in het prachtige Tsjechië.

Praag, Tsjechië

 

Hopelijk heb ik je niet teveel geprikkeld met deze prachtige roadtrips ;). Ik heb nu vooral zuidelijke routes omgeschreven, maar je kan natuurlijk ook richting Engeland/Schotland of richting Scandinavië. Ook dat zijn prachtige gebieden om in rond te reizen. Welke route zou jij willen nemen en welke route ontbreekt nog? Laat het weten in de reacties!

foto’s zijn van Unsplash

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge