reizen Travel

6 tips voor Venetië

Het is al weer een aantal jaar geleden dat ik in Venetië ben geweest. Ik deel tips met jullie voor als je ook naar Venetië toe wilt. Lees je mee?

1. Boek een Airbnb/b&b/hotel buiten Venetië

Wij verbleven in Padova wat met de trein prima te doen was naar Venetië. Padova ligt er een eindje vanaf en je ziet er niets van water o.i.d., maar je betaalt dan ook een stuk minder per nacht. Wij kwamen op dag 1 aan in Padova, op dag 2 gingen we naar Venetië en op dag 3 reden we door naar de volgende bestemming.

2. Volg NIET de meute

Toeristen volgen toeristen. Zo kom je op de meest drukke plaatsen terecht. Wij besloten om zelf leuke steegjes door te gaan en kwamen zo de leukste plekjes tegen. Beetje jammer was dat een aantal toeristen ons weer gevolgd waren en dat het toen gedaan was met rust en op ons gemak foto’s maken aan het water ;).

3. Bezoek een kerk

Erg interessant om van binnen te bekijken.

4. Neem de boot naar Burano

Onderweg kom je ook langs Murano, maar daar vind je dus niet die leuke gekleurde huisjes ;). Die kom je tegen op Burano.

5. Terrasje pakken?

Venetië is prijzig. Een spa rood met uitzicht op het water kan je zo al €6.50 kosten. Terrasjes zijn leuk, maar bedenk wel dat je daar dus budget voor over moet hebben. Tip: neem in ieder geval zelf water mee voor als het een warme dag is.

6, Dagtrip

Venetië is erg leuk en interessant, maar na een volle dag heb je het ook wel gezien (en is je geld waarschijnlijk op ;)). Een dagtrip Venetië zou genoeg  moeten zijn om de leukste dingen te bezichtigen/doen daar.

Hebben jullie nog leuke tips voor? Deel ze hieronder! 🙂

Volg je ons al online?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge