Blog post

10 landen die we bezocht hebben tijdens de roadtrip

8 februari 2018Marcelina

Nieuwsgierig naar welke landen wij bezocht hebben? Lees dan snel verder. Tijdens onze reis kwamen we eigenlijk maar in een paar nieuwe landen terecht. De meeste landen hadden we beide al bezocht, maar de plaatsen waar we naar toe gingen, waren dan wel nieuw voor ons. We hebben een hele bewuste route door Europa gemaakt die ook logisch te doen was.

We hebben wel flink moeten puzzelen, want eigenlijk hadden we in Tsjechië bijv. al 2 plaatsen willen bezoeken en ook hadden we graag naar Kroatië en Toscane gewild. Door wat routes te schrappen, kwamen we uit op een aantal landen dat precies te doen was in 2 weken. In bijna alle landen zijn we 2 dagen geweest. Op Frankrijk en België na. Genoeg gepraat, laten we kijken naar de landen en plaatsen. We gaan er kort op in. We zoomen in andere berichten in op elk land.

Tsjechië – Praag (land 1)

We reden door Nederland en Duitsland (via Dresden) in één keer naar Praag. Natuurlijk met tussenstops, waaronder het bijzondere Boheems Zwitserland. We dachten dat dit nogal onontdekt was, maar het was gigantisch toeristisch helaas. Na die tussenstop (van een aantal uren) zijn we meteen naar Praag gegaan. We verbleven in een Airbnb aan de rand van Praag. Het openbaar vervoer op loopafstand (maak hier zeker gebruik van in Praag.)

Oostenrijk – Langenwang-Schwobing (land 2)

Na Praag gingen we door naar dit plaatsje. In de buurt van Graz. Waarschijnlijk heel onbekend, omdat het een mini dorpje is. Hier hadden we een groot huis via Airbnb geregeld. By far ook ons mooiste huis van die hele reis. Het was nog steeds 36 graden (al onze hele reis) dus de meertjes daar kwamen zeker van pas. Supermooi gebied daar ook. Veel uitzicht en veel bergen. Niet te vergeten: veel rust.

Slovenië – Most na Soci (land 3)

Vlakbij de rivier Soca kwamen we terecht in een hotel. Vlakbij de bekendere stad Tolmin in Slovenië. Onze hotelkamer keek ook echt uit over de Soca rivier. Most na Soci is een rustig dorpje met een tankstation, kerk en pizzeria. Heel veel meer is er niet te vinden. Die pizzeria was trouwens echt heel goed.

Italië – Venetië (& Padova) (land 4)

Onze kortste route van de hele reis was van Slovenie naar Venetie. Daarom besloten we om te stoppen bij de Adriatische kust om lekker te zwemmen in de zee. Het was nog steeds tegen de 40 graden in het zuiden van Europa, dus dat was zeker fijn. We sliepen in een airbnb in Padova. Een stadje op een half uur reizen van Venetie af. Op de volledige dag in Padova zijn we dan ook naar Venetië gegaan.

Duitsland – Bad Kohlgrub (land 5)

Een lange rit van Venetië naar het zuiden van Duitsland. We kwamen uit in Bad Kohlgrub (vlakbij Neuschwanstein en Garmisch-Partenkirchen.) Hier hadden we ook een Airbnb geregeld. We zaten in een prachtig gebied van Duitsland heel dichtbij verschillende gezellige plaatsjes en bij het bekende kasteel Neuschwanstein natuurlijk.

Zwitserland – Oberrohrdorf (Zurich) (land 6+7)

Deze route was heel bijzonder. We reden weer door Oostenrijk (door storm en mist heen) en we gingen ook dwars door Liechtenstein heen. Weer een land extra om af te strepen haha. Oberrohrdorf lag heel dichtbij Zurich. We gingen dus eigenlijk heen voor Zurich. Dit was een van onze grootste vergissingen, maar daarover volgt een andere keer meer. Zwitserland was wel heel mooi om te zien, maar volgende keer gaan we gewoon liever wat zuidelijker.

Frankrijk – Metz (land 8)

Omdat het zolang reizen was vanaf Oberrohrdorf naar Nederland, kozen we voor 2 extra stops. De eerste was in Metz. Hier sliepen we 1 nachtje in een hotel. Metz is echt een aanrader als je een citytrip wilt, maar niet een al te drukke stad wilt bezoeken. Echt een aanrader. Jammer dat we zo snel weer weg moesten daar.

Belgie – Merelbeke (Gent) (land 9 + 10)

Na Metz volgde Merelbeke en dat ligt zo goed als aan Gent vast. We gingen dus vooral heen voor Gent. We reden meteen naar Gent door en daarna zijn we naar ons Airbnb huisje gegaan. Onderweg reden we door Luxemburg. De volgende dag wilden we Antwerpen bezoeken, maar doordat er zoveel file was, besloten we Breda te bezoeken. Onderweg naar huis dus. Ook Breda bleek heel gezellig te zijn. We konden er nog lekker wat terrasjes meepakken. Daarna weer terug de file in en op naar huis.

En dat waren alle landen van onze reis alweer.
Benieuwd naar meer info over een bepaald land? Niet getreurd, er volgen uitgebreidere tips en berichten.
Reactie geven mag altijd natuurlijk 🙂

Follow my blog with Bloglovin


Comments (1)

  • Balou

    27 augustus 2018 at 15:57

    Venetië is prachtig, ben er aantal jaar geleden ook geweest , super?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Waarom gingen wij op een roadtrip?

7 februari 2018

Next Post

Boheems Zwitserland

9 februari 2018