Blog post

Weekendje Texel met vrienden, een kindje & een hondje! || A cup of happiness

12 september 2019Marcelina

In het weekend van 6-9 september ben ik naar Texel gegaan om lekker uit te waaien na een eerste werkweek. Ik ging niet alleen, want Dirk was gezellig mee, maar goede vrienden van ons met hun kindje waren ook mee. Beer mocht ook mee, want we kozen voor een huisdiervriendelijk park. Benieuwd hoe dit was, of Texel kidsproof is en of het voor herhaling vatbaar is om dit te doen? Lees dan snel verder:

Dennenoord, Den Burg – Texel

We verbleven in park Dennenoord wat in de ‘hoofdstad’ van Texel ligt. Lekker centraal en makkelijk bereikbaar vanaf de boot. Op park Dennenoord staan ontzettend veel chalets en we merkten meteen dat het park hondvriendelijk was, want in haast iedere chalet was wel een hond te vinden. Ook staan er overal prullenbakken voor hondenpoep, dus dat was ook top geregeld. We hadden een 6 persoonshuis geboekt, zodat het kindje van onze vrienden ook een eigen kamer had. Voor Beer stond de bench in de woonkamer.

Het huisje was niet groot. Wel had het een terrasje buiten. De slaapkamers waren klein, maar het bed sliep lekker en aan 2 kanten was er kastruimte, dus dat was ook top. De badkamer was wat lastig om te delen, want er was maar 1 wc in het huisje en die zat dus in de badkamer. Verder was het huisje mooi, modern ingericht en ook de keuken vond ik erg mooi. Nu ik dit typ, heb ik spijt dat ik geen foto’s heb gemaakt haha. Maar ik zou zeker vaker naar park Dennenoord toegaan. Park Dennenoord is trouwens ook een heel groen park. Veel gras en veel bomen.

Wat is er te doen op Texel?

Er is veel te doen op Texel, maar wij hebben maar een aantal dingen gekozen om te doen, omdat we er alleen in het weekend waren:

 • Lekker uiteten (vooral in de strandtentjes kan je heerlijk eten)
 • De vuurtoren in De Cocksdorp bezoeken
 • Naar Ecomare (zeehondenopvangcentrum)
 • Naar Den Hoorn + de Hors (natuurgebied met parelwitte stranden)
 • Wandeling in de duinen (kan perfect in de Hors)
 • Shoppen in de Koog
 • Shoppen in Den Burg (er is zelfs een Action en ja, ik ben die Action ook in geweest uiteraard)

Verder wilden we nog naar Oudeschild toe & de Texelse Skuumkoppe fabriek, maar hier zijn we niet meer aan toe gekomen.

Is Texel geschikt voor kinderen?

De vrienden met wie we op Texel waren, hadden een kindje mee van ruim 1 jaar oud. Er waren op park Dennenoord diverse speeltuinen te vinden voor hem, maar het regende bij ons best veel en dat was dus niet zo leuk. Op het strand kun je gedeeltelijk over paden lopen met een wagen, maar daarna wordt het lastig. Ecomare is zeer geschikt voor kinderen, want je kunt best dichtbij alle dieren komen en er valt veel te zien. Kinderen onder de 3 jaar zijn er trouwens gratis. Dat is helemaal top. Verder kom je veel toeristen tegen met kinderen, dus het is er zeker prima te doen, alleen een uitgebreide strandwandeling kan alleen als je kinderen ook zelf kunnen lopen. Een wandeling door de duinen kan wel, maar let dan wel op met te zanderige paden.

Is Texel geschikt voor honden?

Texel is een heel hondvriendelijk eiland. Je komt overal prullenbakken tegen voor hondenpoep (zoals ik al zei), maar ook op het strand loopt het vol met mensen met hun honden. Eigenlijk overal op Texel kwamen we honden tegen. Toen ik via Booking ging zoeken voor een park/huisje zag ik dat honden haast in elk park/huisje wel welkom zijn. Dat is dus goed om te weten als je op reis wilt met je viervoeter(s). Doordat de stranden zo groot zijn en rond het hele eiland lopen, is het perfect om lange wandelingen te maken. Maar ook in natuurgebied de Hors heeft Beer zich prima vermaakt. Als wij teruggaan naar Texel (wat ik wel hoop) dan nemen we ons hondje Beer sowieso weer mee. Alleen in Ecomare is een hond niet welkom (wat volkomen logisch is), maar we hebben Beer toen in het huisje gelaten. Vond hij niet leuk, maar Ecomare zat heel dichtbij ons huisje.

Foto spam

Ik heb ontzettend veel foto’s gemaakt, dus die laat ik je nu allemaal zien. Pak er maar een kopje koffie/thee bij, want dit kan even duren 😉 :

Deze foto hierboven is op het park zelf gemaakt. Je ziet Beer hier lekker charmant poepen in de bosjes :P.

Is Texel aan te raden?

Ja! Mocht dat nog niet duidelijk zijn ;). Texel is leuk voor volwassenen, honden en kinderen. Mocht je liever je hele vakantie willen chillen in een huisje/op een hotelkamer, dan raad ik Texel af, omdat dat gewoon zonde is van je geld. Dan kun je beter een huisje in Drenthe boeken zeg maar. Texel is echt leuk voor als je ook dingen wilt ondernemen. Ik hoop er vaker heen te gaan in ieder geval. De laatste keer hiervoor was denk ik al zo’n 10 jaar terug, maar ik wil er dit keer niet zoveel jaar tussen laten zitten. Het liefst wil ik volgend jaar weer heen. Ook weer met dezelfde mensen trouwens hoor, want ik vond het hartstikke gezellig om met z’n 5 + hondje in een huisje te zitten.

 

Ben jij wel eens op een van de waddeneilanden geweest?

 

 

Leestip: Dagje Duitsland + shoplog

Comments (2)

 • Naomi

  12 september 2019 at 19:02

  Prachtig, al die foto’s! En wat een goed idee zeg, om na een eerste werkweek even lekker uit te waaien. Texel (of een ander waddeneiland, ook goed) staat bij mij hoog op de verlanglijst.
  Naomi onlangs geplaatst…De eerste tekenen van ouderdomMy Profile

 • Ilse

  23 oktober 2019 at 19:08

  Wij zijn twee jaar geleden naar Texel geweest. Heel herkenbaar en wat een leuke foto’s! Met name de rode vuurtoren was bij onze kinderen een hit. Wie weet gaan we nog een keer terug.
  Ilse onlangs geplaatst…Las Vegas the Strip, 52 bijzondere dingen om te doen.My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Highlights van Kopenhagen, Denemarken || A cup of happiness

11 september 2019

Next Post

Jonge ondernemers uitgelicht || A cup of happiness

14 september 2019