Blog post

Tips voor je eigen roadtrip

6 augustus 2018Marcelina

Vandaag deel ik met jullie tips voor als je zelf graag een roadtrip wilt plannen. Ik heb al eerder een artikel geschreven over 5 tips voor een roadtrip. Dit artikel gaat dus net even anders zijn. Ik ga je stap voor stap vertellen wat wij hebben gedaan en ik hoop je genoeg informatie te geven.

Wat heb je nodig?

 1. Tablet/laptop (met google maps erop)
 2. telefoon
 3. pen en papier

Wat moet je weten van tevoren?

 1. Welke landen je echt heel graag wilt bezoeken
 2. Welke landen je een vignet nodig hebt (voor het milieu, raadpleeg anwb)
 3. Welke landen je veel tol moet betalen

Stap 1. Overzicht landen/plaatsen

Je weet welke landen je graag wilt bezoeken als het goed is. Ik ga je een voorbeeldje geven van een aantal landen die je kunt bezoeken en hoe ik het zou aanpakken. Stel dat je deze landen graag wilt bezoeken: Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Zwitserland en België. Dan ga je daarna kijken naar welke plekken je in dat land nou echt graag wilt bezoeken. Stel dat je in Duitsland graag regio Bavaria wilt bezoeken, dan kan je Garmisch-Partenkirchen aanhouden. Dat is een grote stad in die streek. In Oostenrijk zou je graag Innsbruck willen bezoeken. In Slovenië wil je naar Tolmin. In Zwitserland wil je naar Genève en in België wil je dolgraag naar Antwerpen. Nu heb je meer duidelijkheid.

Stap 2. De route maken

Je weet nu je bestemmingen: Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Tolmin, Geneve en Antwerpen. Natuurlijk kan je ook naar plaatsen eromheen gaan, maar dan weet je in ieder geval ongeveer waar je heen gaat. Nu ga je het invullen op Google Maps. Mocht je niet precies weten welke route logisch is, kan je het beste een beetje gaan schuiven en proberen. Ik laat het je zien.


De verbeterde versie:

Zo zie je dat ik België even verplaatst heb en nogmaals Utrecht heb toegevoegd (Utrecht ligt centraal.) Het is ook meteen duidelijk dat het een best wel lange route is. Ook zie je dat je via Italië reist richting Genève vanuit Tolmin. Je kunt dus makkelijk Venetië gaan toevoegen aan je reis. Zo zijn Dirk en ik ook gaan kijken. Wat is logisch en wat kunnen we wel/niet doen. Wie weet zeg je door deze route wel: nou weetje Tolmin ligt het verste uit de richting, die doen we een andere keer wel. Dat scheelt weer rijden en extra lang tijd voor andere plaatsen.

Stap 3. Verblijfplaats

Hier laat ik de keuze vrij natuurlijk. Je kunt via Booking wat regelen, via Airbnb of je kunt naar een camping toe etc. Dirk en ik hebben alles via Booking en Airbnb geregeld, maar dit is ieder voor zich natuurlijk. Je kunt ervoor kiezen om in de hoofdstad te zitten of juist in een klein plaatsje dichtbij. Dirk en ik zaten voornamelijk rond de grotere plaatsen, zodat we vooral in de natuur zaten en weinig meekregen van de grote stad. Heerlijk was dat zeg.

Stap 4. Informatie winnen

Nu je weet waar je heen gaat, wat je route wordt en waar je blijft slapen, kan je het beste informatie verzamelen over de omgeving. Is er een dierentuin? Zwembad? Bergmeer? Shoppingmall? Net wat jij wilt bekijken natuurlijk. Dit schrijf je op en dit kan je altijd even uittypen in een mooi documentje.

Stap 5. Op reis

Nu is het zover. Je hebt de stappen gevolgd. Je weet alles van vignetten, tol, zwembaden, de steden, de omgeving etc. noem maar op. Je kunt op pad gaan. Wat jij mee brengt aan bagage, hangt natuurlijk van je reis af  en hoe lang je onderweg bent. Ik wens je veel succes met je eerste roadtrip 🙂

 

 

 

Ben jij wel eens op roadtrip geweest? Zo ja? Waar naartoe? Ik hoor het graag!

 

Comments (13)

 • Naomi

  6 augustus 2018 at 10:00

  Leuk blog goeie tips voor een road trip

 • Lodi

  6 augustus 2018 at 11:13

  Wat een goed tips, zo zijn wij ook te werk gegaan toen we jaren geleden 7 maanden door Amerika en canada gingen reizen. Kaarten erbij, datums en plannen maar.

 • Balou

  6 augustus 2018 at 11:44

  Thanks voor de handige tips & uitleg, een roadtrip staat namelijk on my bucketlist, dus ik heb hier zeker wat aan!?

 • Stefaan De Winter

  6 augustus 2018 at 12:36

  Super leuke tips! nu heb ik hier ook wel zin in gekregen ? hoe lang heb je over deze roadtrip gedaan?

 • Marcelina

  6 augustus 2018 at 12:44

  @stefaan wij zijn zelf 2 weken weggeweest, maar die roadtrip was iets anders als deze hoor haha

 • Custodia Chineva

  6 augustus 2018 at 15:16

  Lijkt me onwijs leuk om een roadrtip te maken, wat een handig lijst xx

 • Leslie

  6 augustus 2018 at 15:35

  Heel leuke tips. Ik zou graag volgend jaar een roadtrip plannen met ons gezin. We zijn er nog niet uit of we het met mobilhome gaan doen, of campings huren onderweg, maar deze tips gaan ons vast en zeker op weg helpen. Ik sloeg het alvast op in mijn favorieten.

 • Danella

  6 augustus 2018 at 21:56

  Super handig! En die route die je aangeeft door Oostenrijk, Italië, Frankrijk en België wil ik ook wel roadtrippen haha;).

 • melissa

  7 augustus 2018 at 10:35

  Nog nooit echt op roadtrip geweest maar hadden we wel laatst over dat mijn vriend graag op de fiets wilde rondtrekken.

 • nicole orriens

  7 augustus 2018 at 10:37

  Nee, nog nooit. Ik ken roadtrips eigenlijk alleen uit Amerikaanse films en series : ) En dan oogt het altijd wel heel leuk.

 • Daphne – verdraaidmooi

  7 augustus 2018 at 12:04

  Het lijkt me heerlijk om een roodtrip te maken. Het is voor mij alleen helaas lichamelijk gezien niet haalbaar.

 • Anne – Travelgoodies.nl

  9 augustus 2018 at 10:11

  Handige tips, ik hou erg van roadtrips! Neem trouwens niet altijd een ipad of laptop mee, ik gebruik google maps voornamelijk op mijn iphone.

 • Laura

  27 augustus 2018 at 15:52

  Zalige tips! Wij hebben ook al twee roadtrips achter de rug (eentje in Zuid-Afrika en eentje in IJsland) en hebben een beetje dezelfde tips gegeven aan onze vrienden! Wij boeken nu voornamelijk via AirBnB. Gaat toch iets vlotter!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Gastblog: een kijkje in het bullet journal van Else-marie

3 augustus 2018

Next Post

#2 Terceira video

7 augustus 2018