Blog post

Tips & advies over Airbnb huisjes

4 maart 2019Marcelina

Hoe betrouwbaar is Airbnb? Kun je er veilig overnachten? Is het veel gedoe om te regelen? Ik deel vandaag tips & advies over Airbnb en je komt te weten of wij het nog eens zouden doen of echt niet meer. Tijdens onze roadtrip hebben we namelijk meerdere keren in een Airbnb huisje geslapen. Je kunt ook in Nederland een huisje huren bijvoorbeeld. Weekendje veluwe? Paar nachtjes naar de kust? Bekijk beschikbare huisjes via de website of via de app van Airbnb. Lees maar mee met ons verhaal:

Wat is Airnbnb precies?

Op Airbnb (ook een app van) kun je huisjes over de hele wereld reserveren voor één of meerdere nachten. Dit is handig als je op rondreis bent, maar ook als je gewoon een week ergens wilt blijven. Je geeft aan waar je heen wilt en dan pakt hij automatisch ook plaatsjes in de buurt erbij. Je selecteert de data wanneer je wilt en met hoeveel personen je komt. De meeste huisjes/appartementen die verhuurd worden, zijn nogal klein, maar soms worden er hele huizen verhuurd.

Is Airbnb veilig?

Ja, voor de huurder wel. De verhuurder vertrouwt jou en laat daarom zijn spullen bij jou achter. Vaak kijken verhuurders wel of je al reviews hebt. Het kan zijn dat jij al eens eerder gehuurd hebt, en er toen een bende van hebt gemaakt. Dan staat dat op je profiel vast (kan je niet verwijderen) en dan weten andere verhuurders meteen dat ze jou niet willen. Ik had nog geen reviews, maar inmiddels gelukkig wel (positief allemaal.) Natuurlijk kan je verhuurder ook allemaal reviews krijgen. Hier kun je tussen kijken of de omgeving vertrouwd is, of de verhuurder alles goed geregeld heeft enz. Ook heb je ‘superhosts’. Deze verhuurders staan heel erg goed aangeschreven en worden ook echt aangeraden. In principe hoor je weinig ‘horrorverhalen’ over Airbnb, want het is gewoon betrouwbaar. Je betaalt van tevoren en dan komen er geen extra kosten meer bij. Het is dan meteen goed geregeld.

 

Leestip: Op huwelijksreis

Hoe regel je het contact met de verhuurder?

Airbnb heeft een chat. Vaak heb je van tevoren al een tijdje contact. Zo heb ik bij elk huisje ook aangegeven dat ik op rondreis was en heb ik iets over mezelf verteld. Verder regel je natuurlijk de dag voor je aankomt dat de verhuurder er ook is op het moment dat jij wilt aankomen. Vaak sturen ze zelf ook al even voor de zekerheid.

Hoe kom je dan zo’n huisje in?

In Praag was het een gedoe, want de mevrouw was nog even aan het schoonmaken en moest ons de sleutel persoonlijk overhandigen. Gelukkig konden we op onze laatste dag de sleutel in het huis achterlaten. In het volgende huisje kreeg ik een code en moest ik een app downloaden. Zo kon ik via de app het huis ontgrendelen en vergrendelen. Een handig en grappig systeem. We moesten 11.00u uitchecken, dus daarna was de app ook al niet meer geldig. Hij stond ingesteld op een tijd. Verder was er nog een systeem met een brievenbus en een slotcode en we hebben nog een keer een verstopte sleutel moeten zoeken. Over het algemeen was het allemaal goed geregeld. In België sliepen we op zolder bij mensen en die waren gewoon in huis, dus dat was ook mooi makkelijk. Wij kregen een extra sleutel.

Hier nog wat Airbnb tips op een rijtje:

1. Lees de reviews van je verhuurder goed door
2. Zoek op Googlemaps naar de omgeving van waar je verblijft
3. Zorg voor goed contact met je verhuurder
4. Airbnb is niet altijd goedkoper als een hotel

Onze ervaringen – Airbnb tips

Eigenlijk is het ons supergoed bevallen. De huisjes zien er echt uit zoals op de foto. Alleen in Italië hadden we niet goed gekeken naar de buurt en omgeving. We sliepen in een appartementje in Padova bij een man in huis (die man sliep er niet), maar het was echt een achterbuurt. Overal schimmige mensen met een muts op, het rook er vreemd en je kon zien dat het een onveilige buurt was. Je zag er ook geen kinderen. Het was er nogal vervallen. Voortaan kijken wij dus beter even op google maps hoe de omgeving er daadwerkelijk uitziet en daarom geef ik jullie die tip alvast mee.

Waar hebben wij in een Airbnb huisje geslapen?

In Praag (buitenwijk) sliepen we heel goedkoop in een appartementje. Het was nog geen €50 voor 2 personen en voor 2 nachten. Wel was het er bloedheet in Praag, dus in het appartementje ook. In Langenwang-Schwobing sliepen we meteen in het mooiste huis van onze reis. Een groot huis (meer voor skivakanties) met een tuin erbij en mooi uitzicht op de bergen. In Padova sliepen we op een mini kamer, maar we hadden het verder goed. De buurt was alleen onveilig. In Duitsland hadden we ook een soort wintervakantie huisje. Ook mooi en handig ingericht. Dit was in Bad Kohlgrub. De verhuurder was ook heel aardig. Ook in Oberrohrdorf (Zwitserland) sliepen we in een huis bij een aardige vrouw. De vrouw was er alleen ’s nachts, dus daar had je geen last van. Het laatste huisje waar we sliepen was in Merelbeke (Gent) bij 2 jonge studenten in huis met een geweldige hond.

Zoals je merkt, zijn onze ervaringen met Airbnb best wel goed. Wij gaan er zeker vaker gebruik van maken. Als je de juiste verhuurders kiest, met goede reviews, dan komt het wel goed met jouw Airbnb bestemming.

 

 

Heb jij Airbnb al eens gebruikt? Wat zijn jouw ervaringen? En heb je wat aan deze Airbnb tips?

 

 

 

Dit artikel bewaren? Je kan hem gratis opslaan op Pinterest met onderstaande afbeelding! 🙂

 

Comments (5)

 • evelien

  4 maart 2019 at 09:03

  Wat een fijne tips!
  Eind Mei willen mijn vriend en ik naar Berlijn gaan, ik zou dan graag voor de eerste keer een airbnb willen huren. ❤
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Boxer wandeling in het Goudse hout!My Profile

 • Balou

  4 maart 2019 at 09:41

  Wij hebben er gebruik van gemaakt voor in Spanje. Een prachtige villa met zwembad van een Nederlandse man met zijn Spaanse vrouw, super mooi! ???

 • Lodi

  4 maart 2019 at 09:52

  Ik kijk ook altijd bij airbnb als ik een vakantiehuisje zoek, vooral in Amerika vond ik het heel makkelijk en was het contact met de verhuurder prima. Ik heb ook wel problemen ondervonden met mensen die wilde dat ik rechtstreeks aan hun betaalde in plaats van via de organisatie, dit heb ik toen niet gedaan, het voelde niet goed.

 • Sandra

  4 maart 2019 at 12:58

  Wij gaan al een 5-tal jaren naar Nice en huren daar een appartement via airbnb. We zijn erg tevreden. Ook in Reims huurden we al via airbnb en alleen maar goede ervaringen
  Sandra onlangs geplaatst…Review: Grand Hotel Ter Duin in ZeelandMy Profile

 • Custodia Chineva

  5 maart 2019 at 09:40

  Wat handige tips zeg, kan zeker van pass komen in de vakantie periode, dank je voor het delen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

4 tips om geld te besparen

28 februari 2019

Next Post

5x mijn favoriete Pinterest borden

5 maart 2019