Blog post

Roadtrip maken? Zo moet het niet!

29 juli 2019Marcelina

Vaak lezen we online tips en tricks die je stimuleren om iets te doen, maar vandaag doe ik het eens anders. Ik vertel je hoe het NIET moet als je op een roadtrip gaat. Ik heb het natuurlijk niet over je roadtrip door Noord Friesland natuurlijk, maar over een roadtrip waar je wel even mee bezig bent. Wist je dat Dirk (mijn man) en ik ook een roadtrip door Europa hebben gemaakt trouwens? Ik spreek dus uit ervaring in de tips die ik met jullie deel. Zit je er klaar voor? Hier komen de tips:

Wat moet je niet doen als je een roadtrip gaat plannen/maken?

1. Te kort op een bestemming blijven

Prima als je tijdens een roadtrip richting Kroatie bijvoorbeeld een overnachting in Duitsland doet, maar als je diverse landen wilt bezoeken, neem dan ook de tijd voor elk land. Dirk en ik hadden in ieder land 2 dagen gepland. Dat wilde zeggen: dag 1 kwamen we aan, dag 2 hadden we er de tijd en dag 3 reden we door naar het volgende land. Na de tijd wisten we beide dat we dit niet nog eens wilden. Eigenlijk wisten we het tussendoor al. Als we weer op roadtrip gaan, blijven we minstens 3 dagen op elke bestemming. Dat is een stuk relaxter en dan kan je ook meer van elke bestelling zien.

2. De hele auto vol met koffers en tassen, maar niets snel bij de hand

Dit overkwam ons meerdere keren. Ik had flink wat tassen meegenomen vol met rotzooi, maar uiteindelijk zat alles verspreid en moest ik bij elk hotel/Airbnb huisje dan ook alles uit die auto slepen. Dirk had het wel beter geregeld trouwens. Dus handige tip: zorg voor een klein koffertje waar wat basisspullen inzitten zoals tandenborstel, ondergoed, sokken, slippers, make-up reiniger etc. Spullen die je dus elke dag nodig gaat hebben. Dit scheelt je zoveel gedoe.

3. Te grote stukken rijden

In een keer van Nederland naar Italië? Dat is zeker mogelijk, maar houd je er ook rekening mee dat er files kunnen zijn? Je zou zomaar eens 12-14u in een auto kunnen zitten als je niet oppast. Beter vertrek je een dag van tevoren en slaap je in een hotel, zodat je niet zolang hoeft te rijden. Wij hebben tijdens onze roadtrip vastgestaan in Oostenrijk en uiteindelijk deden we over een stuk van 7 uur iets van 10 uur. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Tien uur lang was nog wel te doen hoor, maar let hier wel op. Is het wel zo handig om zoveel te rijden achter elkaar? Als het warm is, dan is het voor de bestuurders ook niet zo fijn om te rijden. Daarnaast heb je dan veel tussenstops nodig om even de benen te strekken.

Leestip: Slovenië: kun je er veilig overnachten?

4. Je niet verdiepen in de omgeving

Als jij richting Oost-Europa gaat rijden, bedenk dan dat de wegen heel slecht worden des te oostelijker je gaat rijden. In Kazachstan zijn bijvoorbeeld weinig fatsoenlijke wegen, maar in Tsjechië is ook niet alles perfect geregeld qua infrastructuur hoor. Of wat dacht je van België? Handig om te weten hoe de infrastructuur is in de landen die je gaat bezoeken. Zo kan je je auto erop voorbereiden (eventueel nog laten keuren) en zo is het voor jou zelf ook fijner om te rijden in een land. In Slovenië moesten we bijvoorbeeld langs hele smalle paadjes een berg op/af. Een verkeerde beweging van het stuur en we gingen de berg af met de auto (nee, er stonden geen hekjes.) Gelukkig waren wij goed voorbereid.

5. Je auto niet voorbereiden op een roadtrip

Je auto gaat vele kilometers rijden. Laat hem nog even keuren bij de garage, regel ‘pech voor onderweg hulp’ en daarna kan je veilig de weg op. Neemt niet weg dat er niets meer kan gebeuren met de auto, maar je kunt je auto er maar beter op laten voorbereiden. Anders haal je de grens misschien niet eens.

Tot zover mijn tips voor een roadtrip. Heb jij nog een toevoeging? Laat het weten in de reacties!

Comments (4)

 • Naomi

  29 juli 2019 at 08:28

  Een roadtrip staat hoog op mijn verlanglijstje, dus ik ben blij met je tips. Het lijkt mij trouwens ook wel lastig om steeds te moeten in- en uitladen, dus een tas met ‘basisdingen’ vind ik echt een topidee.
  Naomi onlangs geplaatst…Hoe ik (over)leefde in het onderwijsMy Profile

 • Puck

  31 juli 2019 at 06:22

  Echt goede tips! Zeker die van ‘blijf een tijdje in 1 land’. Uiteindelijk moet het ontspannen zijn natuurlijk, en geen gehaast en ‘vinkjes halen’ reis.

 • Mandy

  2 augustus 2019 at 10:19

  Wat een goede tips! Lijkt me ook super leuk om eens een echte roadtrip te doen. Denk dat ik ook een handje van die rotzooi heb in de bus haha! Dat dus wel even een beetje georganiseerd doen als ik ga 🙂

 • Manon Ruitenberg Fotografie

  3 augustus 2019 at 12:31

  Goede tips! Je moet een roadtrip goed voorbereiden lijkt mij.
  Manon Ruitenberg Fotografie onlangs geplaatst…By: Paul sr.My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

winactie A cup of happiness

Vieren dat ik een nieuwe blognaam heb: winactie!

26 juli 2019

Next Post

Persoonlijk interview met: Brenda van Brenda Explores

30 juli 2019