Europa reizen

Highlights van Kopenhagen, Denemarken || A cup of happiness

In oktober 2016 ben ik samen met een vriendin naar Kopenhagen geweest in Denemarken. Van tevoren zaten we eerst nog te twijfelen of we met de auto gingen of met het vliegtuig, maar aangezien ik pas net mijn eigen auto had en het toch wel heel ver rijden was, besloten we om naar Kopenhagen te vliegen met een goede deal van Transavia. We vlogen zaterdagmorgen vroeg en we kwamen dinsdagavond laat weer in Nederland aan. We hadden dus echt 4 volle dagen om deze stad te verkennen. Benieuwd naar de hoogtepunten van onze reis? Lees dan zeker even verder:

Geen stress!

In Kopenhagen gaat alles een stuk rustiger. Waar je op Amsterdam Centraal in een gekkenhuis beland van haastige mensen, gaat alles op Kopenhagen Centraal heel rustig en gemoedelijk. Heb je je trein gemist? Dan gaat er over een kwartier nog een trein. Geen ontbijt gehad thuis? Dan kun je rustig op het station ontbijten in alle rust. Nog snel wat verzorgingsspullen nodig voor onderweg? Er zit een The Body Shop waar je rustig kunt kijken bij alle leuke producten. Zo gaat het eigenlijk overal. Bij het stoplicht steken we in Nederland vaak over als het ‘even’ kan, maar daar wacht iedereen geduldig. Fietsers krijgen er de ruimte, auto’s krijgen er de ruimte en wandelaars ook. Zo heerlijk!

Food hall

Er zit een Food Hall vlakbij Nyhavn en Christiania waar je bij diverse kraampjes lekker eten kunt halen. Wij kozen voor een kip kraampje en we kochten heerlijke, pittige kip. Iets te pittig, want ik verslikte me en stond daar tussen allerlei mensen te hoesten en te proesten. Toen kwam er van een ander kraampje iemand aanrennen die me meteen een flesje water gaf. Toen ik weer ‘normaal’ was, wilden we die vrouw geld geven voor dat flesje water (want alles is prijzig in Kopenhagen) en toen zei ze: ‘she needed it’. We hoefden geen geld te geven. Wat waren we die vrouw dankbaar. Niet om die €2, maar om het feit dat ze mij uit het niets hielp, terwijl ze het druk had bij haar eigen kraampje.

Onderstaande foto is niet gemaakt in de Food Hall, maar bij Dalle Valle (daarover meer bij de tips.)

Rondvaart met een boot

Een rondvaart over het water langs/door Kopenhagen is echt super leuk om te doen. Wij konden vanaf het water ‘de kleine zeemeermin’ bewonderen, maar ook hadden we een mooi uitzicht op de stad zelf. De gids praatte in het Engels en Nederlands geloof ik, dus wij begrepen goed wat er verteld werd. De foto is niet zo scherp, omdat we niet te dichtbij konden komen met de boot. Ik heb de zeemeermin vanaf de andere kant niet gezien trouwens. Vond ik ook niet de moeite waard als ik eerlijk ben.

Den Blå Planet

Het Dolfinarium van Kopenhagen om het zo te zeggen, maar dan zonder dolfijnenshow, maar wel met een vlindertuin. Het was eigenlijk een combinatie van de Orchideeënhoeve en het Dolfinarium. Hier konden we gewoon met de metro naar toe en dan was het nog een klein stukje lopen. Het was wel prijzig, maar uiteindelijk ook weer de moeite waard. We hebben er vele dieren kunnen bewonderen en we konden ook vlinders voeren. Een leuke ervaring en ook een pluspunt: zeer geschikt om met kinderen te doen.

Het gebouw is in de vorm van een soort walvis gemaakt. 

 

Christiania

Een onafhankelijk stukje binnen Kopenhagen waar je de prachtigste  muurschilderingen kunt bewonderen. Hier liepen wij met onze koffers doorheen, omdat we nog niet in het hotel konden haha.

Lichtshow in Tivoli

Ik zal je niet perse gaan aanraden om naar Tivoli te gaan, omdat je gewoon geen waar voor je geld krijgt. Echter is de lichtshow dan wel weer heel leuk. Je betaalt in Tivoli per attractie, maar je betaalt ook nog eens entree. Het was iets van €15/€20 entree, maar iedere leuke attractie was €5 extra. Eten was er ook ontzettend prijzig, dus daarvoor hoef je er niet per se heen, maar die lichtshow was wel gaaf om eens mee te maken. Alle lichtjes veranderen van kleur en er springen fonteinen omhoog in kleur enz. Een heel spektakel in ieder geval.

 

 

Tips voor als je naar Kopenhagen gaat:

  1. Koop niet zomaar dure metro/trein kaartjes
  2. Neem eens een dagje de fiets mee
  3. Sla Tivoli over. Het is een bekend pretpark, maar het is ontzettend duur en uiteindelijk niet je geld waard.
  4. Dalle Valle is een restaurant waar je voor een vast bedrag onbeperkt kunt eten. Je hoeft alleen je drinken te betalen.

 

Ben jij al eens in Kopenhagen geweest of staat het op je lijstje?

 

 

1 Reactie

  1. Best bijzonder eigenlijk, om ook voor elke attractie nog apart te moeten betalen. Ik zou geloof ik overslaan. En die rust op het station klinkt heerlijk.
    Naomi onlangs geplaatst…De eerste tekenen van ouderdomMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge