reizen

Het leed dat ”een vakantie uitzoeken” heet

Schotland was de droom. Al jaren hadden wij het erover om hier naartoe op vakantie te gaan en 2022 zou het jaar worden van onze roadtrip naar Schotland. Zelf met de auto via Newcastle en daarna dit prachtige land ontdekken. Maar ja, dat links rijden leek ons maar niks. Dus gingen we verder kijken naar landen binnen Europa. Alleen… zo gemakkelijk is die keuze niet…

Noorwegen

Noorwegen zou het worden, want je kunt nu vanaf Groningen met de boot. Nadeel: erg prijzig, zowel Noorwegen als de boot en de hond was niet op iedere boot welkom. Het was een puzzel om nog een overtocht te kunnen regelen waar Beer wel welkom was. Ook vonden we Noorwegen meer geschikt voor een roadtrip en dat zien we met ”baby” niet zitten, besloten we.

Denemarken en Duitsland

Dus werd het Denemarken. Denemarken was redelijk betaalbaar qua verblijf, maar ik besloot dat ik op een park wilde verblijven (met zwembad). Dat werd behoorlijk prijzig en het land zelf is ook niet goedkoop. Dus maar even bij ons buurland kijken. Daar had ik een vakantie gevonden en geboekt op een fijn park met zwembad, maar de twijfel over COVID maatregelen sloeg toe. Dus weer geannuleerd.

Tsjechië

Tsjechië leek me ook wel wat. Lekker in de bergen. Ik vond het perfecte vakantiepark met alles erop en eraan en ik boekte enthousiast na overleg. Maar toen werd ik midden in de nacht wakker en sloeg de twijfel toe: 10.5u rijden exclusief tussenstops? Konden we niet beter in Nederland blijven? Lekker dichtbij?

Toch Nederland?

Aangezien ik klaar wakker was, besloot ik alle parken van Landal en Roompot bij langs te gaan. Vervolgens een selectie van 4 toppers gemaakt & uit die toppers heb ik een keuze gemaakt, maar wie weet boek ik morgen wel weer heel wat anders ;).

Hebben jullie al geboekt voor deze zomer? Blijven jullie in Nederland of gaan jullie verder weg op vakantie?

1 Reactie

  1. zegt:

    Haha, het zal dan leedvermaak zijn;), maar ik vind het heerlijk om de zoektocht te lezen. Schotland lijkt mij ook heel mooi, maar ik heb dezelfde aarzeling als jij/jullie: dat rijden aan de linkerkant lijkt me zó ingewikkeld.
    Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge