Blog post

Gastblog: Den Bosch

29 mei 2018Marcelina

Vandaag weer een bericht van een gastblogger. Sarah Esther benaderde mij via Instagram en vroeg me of ze ook een gastblog mocht schrijven. Natuurlijk gaf ik toestemming, want ik ben zelf een startende blogger, dus dan geef ik andere startende bloggers ook een kans. Sarah Esther blogt op Withlovesaar. Wat helemaal leuk is, is dat ze ook een soort reisblog met ons gaat delen. Aan de titel kon je het al lezen: we gaan Den Bosch wat beter leren kennen. Voor mij is Den Bosch nieuw, dus ik ben ook benieuwd naar deze stad. Lees gauw verder en vergeet niet om Sarah haar website ook te bezoeken:

 

Den Bosch

Pinksterweekend, een heerlijk lang weekend en wat hebben we het getroffen met het heerlijke weer! Voor mij een extra lang weekend. Meestal werk ik om de week op zaterdag en afgelopen zaterdag was ik heerlijk vrij, dus een lang weekend tegemoet. Een weekend vol leuke dingen en ik wil jullie graag meenemen naar één van de leuke dingen die ik afgelopen weekend heb gedaan. Gisteren ben ik samen met Remon gezellig naar Den Bosch geweest. Heerlijk terrasjes pakken en natuurlijk een echte bossche bol eten!

Voordat we weg konden gaan moest er toch echt een keer iets gaan gebeuren aan mijn auto. Ik zou me er haast voor gaan schamen, maar man wat was die vies! Sinds dat ik hem heb, heb ik hem nog nooit schoongemaakt. Ja dat vind ik niet zo leuk om te doen, een hele klus. Ooit heeft mijn zusje beloofd om hem te gaan wassen, maar ja ik wacht nog steeds…

Dus nu kon het echt niet meer. Maar ik ga natuurlijk niet met een sopje naar buiten en met de hand schoonmaken. Nee natuurlijk niet, ik ben gewoon lekker door de wasstraat gereden! Auto erin, wij in het zonnetje zitten en je auto word gewoon schoongemaakt, ideaal!

Enige nadeel aan mijn auto is, is dat mijn letters niet goed vast gelijmd zitten. Ik heb een citroën c1, maar de citroën is er al vanaf gevallen, dus had alleen nog maar een c1. Maar door de wasstraat is nu ook mijn c eraf gevallen. Dus ja ik rij in een 1. Super leuke auto’s zijn dat, rijden er niet veel van rond 😉

Maar de auto is weer schoon, ik kan er weer tegenaan. Tenminste dat dacht ik. Gisteravond reed ik naar huis en mijn ruit werd steeds viezer en viezer. Ondertussen geprobeerd hem schoon te maken, maar niets hielp. Toen ik thuis was gekomen was ik toch benieuwd wat het nou was. Nou heel mijn voorkant vol met vliegjes. Voor niets door de wasstraat gereden. Dus ik moet er maar aan geloven, vanavond toch maar een emmer water en een spons…

Den Bosch, wat een leuke stad. Alleen waren wij niet de enige die dat dachten. De parkeergarage waar we eerste wilden parkeren was al helemaal vol, maar gelukkig staan er genoeg bordjes aangegeven naar andere parkeergarages. Wij zijn beland in St. Jan parkeergarage. De parkeergarage zelf is natuurlijk niet heel veel boeiends, maar als je de parkeergarage uit komt lopen kom je in een parkje. Heel erg leuk, ik vind parken super leuk zeker als het zonnetje dan ook nog schijnt.

 

 

sdr

Als je in Den Bosch bent kan je natuurlijk niet onder een bossche bol uitkomen. Dat vind ik ook helemaal niet erg, want ik ben daar helemaal gek op. Dus een droom die uitkwam!

Op internet hadden we opgezocht waar je de beste bossche bol kon eten, dat was bij ‘banketbakkerij Jan de Groot’. Wij daar naartoe gelopen, maar we hadden beter gelijk kunnen kijken of die wel open was op tweede pinksterdag. Want eenmaal aangekomen zagen we dat de winkel gesloten was. Maar niet getreurd er zijn genoeg bakkerijtjes die ze verkopen.

Zo kwamen wij aan bij ‘Bakkerscafe Royal’.

 

Dit is ook zeker een aanrader als je in Den Bosch bent. Het is een super leuk tentje met hele leuke, vriendelijke en grappige werknemers. Wat ook heel leuk is, is dat de bakkerij open is. Je kan, terwijl jezelf je bossche bol eet, meekijken hoe ze worden gemaakt!

De bossche bol was echt heerlijk, dat maakt het dagje helemaal compleet!

De inrichting is ook heel leuk en gezellig! Zo hebben ze een heel leuk bord hangen met de verschillende warme dranken die ze serveren. Hier hebben ze onder elk drankje een leuke, grappige zin/uitspraak geschreven.

Zo staat er bijvoorbeeld:

Dubbele espresso

Een harde werker neemt voor twee

Latte macchiato

Spreek ‘m eerst goed uit dan mag je bestellen

(lá-tuh-ma-kie-á-to)

Muntthee

Wij komen niet verder dan takkenthee

Dit zijn drie voorbeelden, maar zo hadden ze het hele bord vol staan. Ik zal hieronder de foto plaatsen die ik ervan heb gemaakt. In de hoop dat het een beetje leesbaar is.

Wat ze ook in Den Bosch hebben was ‘ijssalon Frezzo’. Daar zouden en moesten we een ijsje gaan halen, want Remon vertelde me dat ze daar super lekker ijs verkopen!

Dat was ook wel te zien, want er stond een hele lange rij. Maar die was snel weggewerkt en wij waren aan de beurt. Maar er waren zoveel verschillende soorten smaken, het was gewoon lastig om te kiezen. Uiteindelijk heb ik voor ‘Kinderbueno’ en ‘Watermeloen’ gekozen en ik moet toegeven, het was heerlijk!

Leestip: 5x tips voor een herfstvakantie

 

Dit weekend was Jazz in Duketown in Den Bosch. Heel gezellig, zo stonden er een paar podiums op de grotere pleinen met jazz bandjes. Een hele gezellige sfeer gaf dat en lekkere muziek. Hierdoor was het ook wel drukker in de stad. We hadden gehoopt een terrasje te pakken vlakbij één van de podiums, maar helaas zat alles al vol. Toen zijn we maar een zijstraatje ingedoken waar nog wel plek was en hebben we daar een drankje gedronken. Maar dat was ook een heel gezellig straatje. Lekker druk en wij zaten langs het wandelpad, dus we konden heerlijk mensen kijken!

Het was een super gezellige dag, heerlijk genoten van de stad, al het lekkere eten, de zon en natuurlijk van elkaar! Als afsluiter hebben we heerlijk chinees gehaald en thuis lekker opgegeten. Dat maakt het dagje helemaal compleet!

Hebben jullie ook een leuk en gezellig pinksterweekend gehad? Wat hebben jullie allemaal voor leuke dingen gedaan? Vast en zeker ook heerlijk genoten van het weer!

With love,

Saar


Dankjewel Sarah Esther voor het delen van jouw gastblog. Leuk om te lezen en ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar het bakkerijtje, want heb nog nooit een Bossche bol gehad haha! Wie zou er nog meer graag Den Bosch willen bezoeken?

 

Comments (1)

  • Luc van de Wiel

    25 juli 2018 at 08:47

    Mooie stad, Den Bosch. Leuke foto’s en artikel!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Update over: trouwen, vrienden, werk, bloggen en meer

23 mei 2018

Next Post

Alles wat je (niet) wilde weten over mijn Instagram!

1 juni 2018