Blog post

Foto van de maand april

10 april 2018Marcelina

Vandaag deel ik weer een foto met jullie waar een verhaal achter zit. Dinsdag is het tijd voor reizen en dat doe ik vandaag met de foto van de maand.

Vorige keer deelde ik een beeld dat iets minder bekend is voor de meeste mensen. Vandaag zal dat andersom zijn. Als je op instagram accounts zoals bijv. ‘beautifuldestinations’ volgt, dan komt er regelmatig iets van deze stad voorbij. Dit is Kopenhagen in Denemarken. Ofwel: de modehoofdstad. Een populaire bestemming en als je het mij vraagt ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ik ben in oktober 2016 met een vriendin hier geweest. We verbleven er van zaterdag tot dinsdag. Toen we uit het vliegtuig stapten, besloten we om lopend naar Nyhavn te gaan. Dit was op zich nog best te doen. We liepen met onze koffertjes door de haven (niet wetende dat de gevoelstemperatuur daar lager lag als in Nederland) en dit was een van de eerste foto’s die we maakten.

Waarom ik deze foto zo bijzonder vind?

Kopenhagen is een prachtige stad waar heel veel te zien is. Je kunt er lopend, met de metro, met de trein, met de auto of met de fiets vooruit komen. Wij hebben vooral veel lopend gedaan en wat niet te doen was, deden we met de metro. Ik heb ervaren hoeveel rust er in Kopenhagen is. Als je op het centraal station komt, zie je niemand rennen of haasten. Iedereen doet er rustig aan en alles komt op zijn eigen tijd. Als je de trein mist? Nou dan komt er wel weer een volgende trein. Je ziet zoveel verschil met in Nederland. Ook zijn ze in Kopenhagen heel gastvrij. Ik ging eten in de foodhall en daar ging ik pittige kip eten. Het was alleen zo pittig, dat ik me compleet verslikte in de kip. Dus ik hoesten en hoesten. Toen kwam er een vrouw van een ander kraampje aan (waar ik dus geen eten had gekocht) en die bood mij gratis een flesje water aan. Toen we geld wilden geven zei ze: ‘no, she needid it’ en wuifde ons geld weg. Dat vond ik zo lief, want iedereen in de foodhall had het zo druk met allerlei klanten voorzien en zij liep gewoon bij haar klanten weg.

Terug

Kopenhagen is dus echt een stad die mij gelukkig maakte en ik zou er zeker nog eens naartoe willen. Je kunt er zelfs met de auto heen, maar wij hebben gevlogen en dat beviel ons ook prima. Wat ik alleen niet aanraad, is het pretpark Tivoli. Dat is toch wel echt een dingetje in Kopenhagen, maar ik vond het geldverspilling. Je betaalt omgerekend €15 entree om naar binnen te komen, maar je moet perse ook 3 tickets aanschaffen, want elke attractie moet je betalen in tickets. Per 3 tickets, betaal je €10 omgerekend ongeveer. Ga jij in een achtbaan, ben je al €10 kwijt. Zo gaat het maar door. Wij hebben dus niet heel veel bezocht in het attractiepark haha. Het was bij ons ook wel extreem druk, omdat we er in de Halloween periode waren.

Ik raad wel aan om lekker veel met de metro te ontdekken. Nyhavn in zeer fotowaardig, maar wij zijn ook naar Den Bla Planet geweest. Een soort dolfinarium, maar dan net even anders en vooral veel overdekt. Ik vond het er prachtig. Een van de mooiste ‘onderwaterwerelden’ waar ik ooit ben geweest. Verder is het leuk om lekker te wandelen door de stad en online te kijken waar je het beste kunt eten en wat je nog meer kunt bezoeken. Je kunt wel in een restaurantje aan de haven gaan zitten, maar verwacht dan ook dat je de hoofdprijs betaald haha. Je moet goed uitkijken waar je wat gaat kopen in ieder geval. Verder kun je in Kopenhagen heerlijk shoppen. Voor eten raden wij Dalle Valle aan. Daar kun je voor een vast bedrag onbeperkt ontbijten, lunchen of avondeten.

Willen jullie meer weten over Kopenhagen? Laat het me weten in de reacties.

Welke stad maakt jou gelukkig? Ik ben heel erg benieuwd.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Posterpakketjes: wat zit er in?

9 april 2018

Next Post

Producten testen van de Bodyenfitshop!

11 april 2018