Blog post

Dagje Duitsland + shoplog

6 april 2018Marcelina

Vandaag vertel ik meer over ons dagje naar Duitsland toe. Afgelopen zaterdag zijn wij naar Kleef/Kleve gegaan in Duitsland. Nu klinkt dit verder weg dan het daadwerkelijk is. Het ligt namelijk vlakbij Arnhem en Duiven. Daar moet je ook de grens over om in Kleve te komen. Het was voor ons ruim 1,5u rijden. Als je Duitsland inrijdt, kom je eerst langs Emmerich en daarna volgt Kleve. Emmerich waren we al eens geweest, dus we reden door. We gingen namelijk met een reden naar Kleve: de Kaufland. Een giga supermarkt met een heel ander aanbod dan in Nederland. Vaak zie je bij Aldi en Lidl dat de producten veel op elkaar lijken, maar in Kaufland is dit net even anders. We waren hier op de roadtrip ook al eens geweest. Verder gingen we natuurlijk even naar Duitsland om de DM-drogerie (toepasselijke naam he 😉 en om andere winkels te bezoeken. We gaan trouwens wel vaker naar Duitsland als uitje, want het valt qua reistijd mee en het is net of je op vakantie bent.

Vertrekken

We zijn niet heel lang in Duitsland geweest. Om 9u zijn we gestart met rijden en rond 17u waren we alweer terug. We zijn ook nog even bij de Makro in Duiven geweest, maar die had niet wat wij zochten. We nemen je mee met een aantal foto’s en verder volgt er nog een mini shoplog met wat gekochte producten.

Ik liet jullie op instagram raden of wij de grens over zouden gaan zaterdag. Deze foto plaatste ik later 🙂

Ik vond 2 ‘originele’ milka repen. Helaas blijken we die in NL ook al te verkopen.. oeps.

Een actie bij de Edeka: 1,5 liter voor €1.50. Nu weet ik dat Arizona in NL veel duurder is, dus ik heb een fles meegenomen. Ik heb eigenlijk nog maar 1 smaak geproefd en dat was die met watermeloen. Die heb ik nu dus ook meegenomen, want die is heel lekker.

Bij ‘Casa Cleve’ zijn we uiteindelijk gaan eten. We hadden enorm veel trek en dit was in de buurt van het plein waar we shopten. We betaalden voor 2 personen inclusief drinken maar €20. Natuurlijk hadden we geen luxe buffet zoals je ziet, maar ik vond het niet duur voor wat we kregen en de kwaliteit was ook goed.

 

Shoplog

Over op de shoplog. We hebben geshopt bij 3 winkels: Edeka, Kaufland en DM-drogerie. De eerste twee zijn supermarkten en de laatste is de drogist waar ik enorm fan van ben. Interesse in mijn favoriete dm-producten? Dan kan ik daar ook nog een keer iets over plaatsen 😉 Alles wat Dirk heeft gekocht, laat ik niet allemaal zien. Dirk en ik wonen niet bij elkaar en hij kocht dus wat gewone boodschappen bij de supermarkten en wat verzorgingsproducten (deo, facewash.) Wat we wel samen gekocht hebben en wat niet hieronder te zien is: bier! Dirk koopt vaak wat lekkere speciaal biertjes in Duitsland en ik had ook bier voor mij ontdekt. Ik drink namelijk zelden alcohol en hou ook helemaal niet van bier. Het enige wat ik drink is Jillz 0.0% framboos. Nu hadden ze bij Kaufland van het merk Oettinger (Lidl merk bier) ook fruitbiertjes (Jillz-achtig) zonder alcohol en in verschillende smaakjes. Ik heb mango, citroen en bosvruchten meegenomen. Aanrader voor als je ook van Jillz zonder procenten houdt! Dan volgt nu echt de shoplog:

Leestip: Shoplog DM in Monschau

Deo

Bij DM hebben ze nieuwe deo volgens mij. Ik gebruik altijd deo van het merk Balea (huismerk DM), maar deze waren ook zonder aluminium (vind ik belangrijk) en de smaakjes zagen er heerlijk uit. Ik ga ze testen en misschien bevallen ze zelfs beter als die van Balea. Ze kosten €2 per stuk ongeveer.

Nieuwe haarverzorging

Misschien is het opgevallen, maar ik heb mijn haar geverfd. Niet echt al mijn haar, maar ik heb highlights laten zetten door heel mijn haar heen. Daarom was het tijd voor nieuwe shampoo. Ik ben nu helemaal blond en heb er geen andere kleurtjes meer door, dus ik kon overgaan op blonde shampoo met conditioner natuurlijk. Ik ben benieuwd. Samen waren ze ongeveer €1,50.

Bodymist

Dit is een bodymist met frambozensmaak. Ik heb verschillende soorten bodymists, omdat ik niet goed tegen parfum kan. Mijn reukvermogen is heel sterk en ik kan dus zelfs misselijk worden van mijn eigen parfum. Ik gebruik alleen maar dure parfum van boven de €50, maar ook dat helpt niet. Ik heb dus veel soorten bodymists, want daar kan ik wel tegen. Deze is een mooie toevoeging aan mijn collectie. Ik hoop dat de spray niet afgeeft op kleding. De geur lijkt me heerlijk, want ik ben gek op framboos. De prijs was €2.

Masker + handcreme

Hoe cool is dat kamelenmasker? Ik ga die zeker testen haha! Hij was maar €1 en ook de handcreme was €1. Ik ben geen fan van grapefruit, maar voor pomelo maak ik een uitzondering. Deze ga ik ook testen. Update: deze handcrème verkopen ze nu (juli 2019) nog steeds en ik vind hem echt geweldig. Het masker viel wat tegen ;).

Vaseline

Doordat het weer steeds verandert, beschadigen mijn lippen sneller. Ik heb daarom vaseline gekocht voor op mijn lippen. Geen idee of het werkt, maar het was ongeveer €0,80 dacht ik, dus het proberen waard.

Milka

Ik dacht dus originele milka repen te kopen, maar helaas. Toch heb ik 3 van deze repen nog nooit getest. Daim is wel bekend voor mij en favoriet, dus daarom nam ik ze mee. Bij Kaufland waren ze €0,95, maar bij Edeka waren de repen maar €0,65 normale prijs. Ik heb bij beide 2 gekocht (ik wist natuurlijk niet van het prijsverschil.)

Ik ben fan van Katja’s Sallos die de meeste supermarkten wel verkopen. In Duitsland vond ik andere soorten Sallos die ik zeker ga testen!

 

Tot zover ons dagje Duitsland. Wat vonden jullie van de shoplog? Welke producten moet ik zeker weten reviewen? Waar zijn jullie benieuwd naar? Ik hoor het graag 🙂

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Op reis met ons naar Oostenrijk en Slovenie

3 april 2018

Next Post

WINACTIE: een boek winnen!

7 april 2018