persoonlijk

Zwanger en corona #update 2

Toen ik vorige week erg ziek werd, dacht ik eerst dat het met mijn zwangerschap te maken had. Ik vond het wel wat gek, want ik was blij dat ik een beetje van de misselijkheid af was en opeens was het weer terug. Toen ik tegen het weekend ook mijn geur/smaak kwijt raakte, wist ik genoeg… Ik moest om een corona test. Benieuwd hoe het nu gaat? Lees dan verder!

Positief

Zaterdagmiddag getest en zondagavond pas de uitslag. Terwijl ik eigenlijk maandag weer wilde beginnen met werken. Dat kon dus niet meer. Inmiddels is het dinsdag 1 december en de mondkapjesplicht is ingegaan. Daarnaast zit ik nu al een week in quarantaine. Op mijn werk hebben ze het goed geregeld met vervanging en met preventieve maatregelen om de andere collega’s te beschermen. Hoe ik het heb opgelopen weet ik nog steeds niet. Dat ik er bijna vanaf ben, weet ik wel. Ik zit nu in de laatste fase. Ik heb geen reuk/smaak en ben nog een beetje verkouden.

Gevaar zwangerschap

Het is niet geheel zonder risico (kwam ik achter) om zwanger te zijn en corona te hebben. Ik krijg vanaf 28 weken extra controles zodat ze de baby goed in de gaten kunnen houden. Ze weten nog niet goed wat corona met een baby in de buik kan doen. Er zijn speculaties en onderzoeken. Ik heb de verloskundige ingelicht en verder kan ik nu ook niet veel meer doen.

Welke klachten had ik?

Misschien goed om te weten voor het geval je zelf nog geen corona hebt gehad… Het begon bij mij met verhoging onderweg van werk naar huis. Ik moet 35 minuten rijden en na ongeveer 25 minuten werd ik echt heel misselijk. Ik moest overgeven, maar wist het op te houden tot aan huis. Daarna werd ik alleen maar zieker. Verhoging, koorts, misselijkheid en extreme migraineaanvallen. Dit heeft 2,5 dag geduurd en daarna ging het steeds weer wat beter. Ik werd op dinsdagmiddag ziek en op zaterdagmorgen werd ik verkouden wakker zonder geur en smaak. Dat was ook het moment dat ik van mezelf om een test moest. Als ik wilde werken maandag, moest ik wel zeker weten dat ik geen corona had. Nja.. dat had ik dus wel šŸ˜‰

Zwangerschap

Op Instagram heb je al kunnen lezen dat we een jongetje verwachten. We dachten echt een meisje, maar we zijn super blij met het feit dat er een jongetje aankomt. Ik val helaas nog wel af. Ik ben inmiddels ruim 5 kilo kwijt. Van die zwangerschapsbuik is nog weinig te zien. Ik hoef nog niet om positiekleding dus ;). Wel heb ik al een aantal leuke dingetjes voor de baby geshopt. Ook heb ik stoffen ingekocht met mijn moeder (online natuurlijk) want ze gaat heel veel zelf maken voor de babykamer. Super leuk dat ze dat wil doen :). Aankomende vrijdag heb ik weer een controle. Als ik klachtenvrij ben voor 24u, mag ik heen en dan hoor ik of alles nog steeds goed gaat met ons kindje.

Tot zover deze update! Op Instagram probeer ik jullie ook regelmatig op de hoogte te houden. Volg je mij daar al?

1 Reactie

  1. Fijn dat je nu bijna van corona af lijkt te zijn, maar het lijkt me heel heftig, zo in combinatie met je zwangerschap. Ik hoop echt voor jullie dat het kindje er geen ā€˜lastā€™ van heeft of krijgt. Goed dat ze de kleine man en jou extra in de gaten houden!
    Naomi onlangs geplaatst…Polderplaatjes ~ November 2020My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge