Waar word ik gelukkig van?

Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn blog en Instagram account. Het ene moment ga ik er vol passie voor en het andere moment wil ik alles verwijderen. Misschien ligt het aan de winter; donkere dagen, minder vrolijk etc., maar dit is wel hoe ik het ervaar. Laatst had ik een negatieve ervaring op Instagram waar ik niet teveel over uit wil wijden, maar ik was het zat en zette mijn account op privé. Eerst maar eens bedenken hoe ik het verder wilde doen, dacht ik. Na een paar weken heb ik mijn account weer op ”openbaar” gezet en ik ben er soort van uit hoe ik nu verder wil.

Ik wil delen waar ik gelukkig van word

Ik trek me enorm veel aan van wat anderen van mij denken. Of eigenlijk: hoe ik denk dat anderen over mij denken. Terwijl veel mensen mij niet volgen om een oordeel over mij te plaatsen, maar juist omdat ze het leuk vinden om iets uit mijn leven te volgen. Het zal ook wel een beetje tussen mijn oren zitten ;).

Dus ik wil zoveel mogelijk dingen delen waar ik gelukkig van word. Kan niet altijd, want ik moet wel realistisch blijven en soms zit het gewoon tegen.

Waar word ik gelukkig van?

Er zijn heel veel dingen waar ik gelukkig van word, maar ik wil niet dat deze blog en mijn Instagram pagina een rommeltje worden. Ik heb een keuze gemaakt om te proberen geen lauwe Christen meer te zijn. Ik heb bewust gekozen voor God en dat wil ik iedere dag blijven doen. Hier zou ik af en toe meer over willen delen. Daarnaast vind ik het nog steeds heerlijk om dagjes uit te gaan, lekker genieten in de natuur en genieten met mijn gezinnetje. Ik heb in mijn Instagram bio een bemoedigende tekst geplaatst uit de bijbel en de tekst ”ik deel waar ik gelukkig van word” en dat wil ik ook oprecht proberen om te doen. Mijn zorgen, twijfels en onzekerheden aan de kant zetten. Me minder aantrekken van wat anderen wel niet zullen denken. Meer een bord voor mijn kop plaatsen zeg maar ;).

Betaalde samenwerkingen

Waar ik aan het begin het als een leuke uitdaging zag om geld te verdienen met mijn blog en Instagram, is dat nu meer een bijzaak. Ik heb nog steeds leuke samenwerkingen, maar een stuk minder als voorheen. Ook hier op deze blog kom je af en toe een samenwerking tegen waar ik meestal wel een vergoeding voor krijg. Geen must voor mij, wel een kleine bijkomstigheid. Tenslotte zit er best veel werk in het onderhoud van een blog en het schrijven van een blog.

Dingen die mij gelukkig maken en waar ik graag iets over (zou) wil(len) delen:

 1. God, Jezus
 2. Mijn gezin
 3. Reizen, uitjes etc.
 4. Wandelingen in de natuur
 5. Een nieuwe hobby
 6. Mijn webshop
 7. Creatieve dingen
 8. Mijn baan in het onderwijs

En zo zijn er vast dingen die ik nu vergeet, maar die ik wel leuk vind.

Je hoeft niets te delen

Voor de mensen die denken: je bent toch niet verplicht om wat te delen…. Ik vind het juist leuk om dingen te delen. Ik geniet daarvan :). Waar anderen liever niets plaatsen en bij anderen kijken hoe het eraan toe gaat, vind ik het juist leuk om iets meer van mijn leven te delen!

Geen blog

Ik had dit ook kunnen laten rusten, maar ik wilde dit graag op papier zetten. Mijn hoofd gaat maar door en de ideeën blijven komen, maar ook de gedachten… Ik lijk vaak positief en aan de buitenkant zie je weinig, maar ik zit regelmatig met mezelf in de knoop. Niet zo erg dat ik naar een psycholoog of hulpverlener moet, maar wel zo erg dat ik even blokkeer. Ik probeer te genieten van de mooie dingen in het leven die God ons heeft gegeven, maar weet dat het ook in ons huis niet altijd rozengeur en maneschijn is. Al moet ik zeggen dat het al een stuk beter gaat sinds ons lieve zoontje Danny er is en sinds we verhuisd zijn. Dit nieuwe huis met zonlicht en goede ventilatie heeft ook een positieve uitwerking op mijn mentale gezondheid.

 

Nu ik dit heb getypt, slaat de onzekerheid alweer toe ;). Dus ik plaats nu dat bord voor mijn hoofd en plan deze blog in!

 

Waar word jij nou echt gelukkig van?

 

 

4 reacties

 1. zegt:

  Mooi gezegd. Wel herkenbaar hoor. Ik gooide pas ook mijn account op privé, om dezelfde reden als jij. Best apart eigenlijk hoe dat dan werkt in je hoofd.
  Mooie onderwerpen heb je op een rijtje gezet. Ik lees er graag over!
  Naomi onlangs geplaatst…Boekenpraat: De wanhopige scholier en het boekverslagMy Profile

 2. Ja, ons brein werkt bijzonder 😂. Dankjewel!

 3. Femke zegt:

  Goed dat je schrijft wat jou gelukkig maakt en dat je de negatieve dingen wat van je af kan schrijven ook! Ik denk dat dit al stap 1 is in ook gelukkig zijn, juist benoemen wat jou gelukkig maakt en dat dus ook in zien van wat je allemaal hebt om dankbaar voor te zijn ook! Ik ben zelf uber positief dus heb niet snel een negatieve gedachten dus daarin probeer ik me in jou te verplaatsen, lijkt me erg vervelend om ineens aan jezelf te twijfelen en dat terwijl je zo leuk en lief bent :p (vind ik echt!!) Hou je vast aan alles om dankbaar en blij voor te zijn de rest boeit niet of veel minder in ieder geval das mijn tip voor je hihi

 4. Wat een lieve reactie van je! Dankjewel lieve Femke ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge