Blog post

Update: isolatie, wandelen & thuisonderwijs

9 april 2020Marcelina

Morgen is het alweer ”goede vrijdag” zoals we dat noemen. De tijd vliegt voorbij. Ik ben de afgelopen maanden niet heel erg actief geweest op mijn blog. Afgelopen maandag kwam er een blog online over ‘huizenjacht’, maar verder kom ik weinig aan bloggen toe. Je zou zeggen dat ik meer tijd zou hebben nu ik meer vanuit huis werk, maar niets is minder waar. Ik praat je vandaag bij in deze ‘persoonlijke update’. Ik vertel over onze nieuwe hobby, hoe het gaat in isolatie, ik deel wat foto’s en ik vertel over het thuisonderwijs. Lees je weer mee?

Wandelen

Dirk en ik proberen wekelijks een X aantal km’s te wandelen. Meestal met Beer, maar we zijn erachter gekomen dat het soms iets teveel van het goede is voor het kleine beestje. Dus soms laten we Beer thuis en gaan we samen wandelen. We hebben als doel om minstens 2 avonden per week 5 km te wandelen en de rest is mooi meegenomen. In het weekend bezoeken we ook vaak een bos om daar samen met Beer te wandelen. Tot nu toe gaat het erg goed met onze wandelkilometers moet ik zeggen. Hieronder deel ik een aantal foto’s. Ik gebruik trouwens de app ‘Strava‘ om mijn kilometers op bij te houden.

Inmiddels is de Teddy-jas ingeruild voor een meer passende jas bij dit seizoen, want wat een heerlijk weer hebben we de laatste dagen zeg! Daar geniet ik van!

Isolatie

Dirk en ik werken en blijven zoveel mogelijk thuis. Wij bezoeken geen familie o.i.d. We zijn niet heel erg bang voor het Corona virus, maar we zijn wel bang om andere mensen (die zwakker zijn) aan te steken. Dus we zijn erg voorzichtig. Juist daarom vinden we het fijn om er in de avond lekker even uit te gaan voor een wandeling.

We doen ons best om de rustige paden te kiezen, maar we zijn niet de enige die in de avond lekker willen gaan wandelen/fietsen/skeeleren. Helaas houdt niet iedereen zich aan de 1,5m regel. Regelmatig moeten we de berm in voor iemand of zien we groepen samen klitten. Jammer is dat. Dat je zelf wel je best doet, maar een ander het voor jou kan verpesten. Maar goed, zo blijft het voorlopig. Niet iedereen neemt helaas de maatregelen serieus.

Wij doen in ieder geval ons best om zoveel mogelijk thuis te blijven. Op de wandelingen (met Beer, de hond) na.

Thuisonderwijs

Ik geef 3 dagen per week vanuit huis les en 1 dag per week ben ik op school. De vijfde dag ben ik ‘officieel vrij’. Het bevalt me wel goed, al mis ik de klas wel. Ik had gedacht dat ik meer tijd over zou houden, omdat ik sowieso niet meer hoef te reizen naar werk. Helaas werkt dat in de praktijk niet zo haha. Ik start mijn dag om 8 uur en ik ben pas rond 17u klaar met alles, maar ik klaag niet. Ik vind het leuk dat ik de klas alsnog zie via Google Meet en ik vind het heel fijn om bij mijn hondje in de buurt te zijn. Beer vindt het trouwens ook helemaal geweldig dat we zoveel thuis zijn. Hij geniet volop van de aandacht en de extra wandelingen in de avond.

Mijn lessen lopen zo goed als het kan door en ik begeleid de leerlingen ook online. Toch wel handig, die digitale wereld ;). Toevallig had ik het mijn klas al uitgelegd vlak voordat de scholen dicht gingen. Ze konden dus al omgaan met Gynzy Kids en dat scheelde voor mij al wat werk. Geen idee hoe lang we dit nog moeten volhouden, maar ik probeer me zo goed mogelijk in te zetten voor mijn klas en voor de school.

Onderneming

Ik kom dus weinig toe aan bloggen en ook mijn webshop heb ik iets minder tijd voor. Op mijn vrije dag krijg ik ook vaak nog mailtjes en berichtjes al kijk ik dan wel echt minder op mijn telefoon/laptop dan op werkdagen. Als ik dan toch iets wil doen voor mijn onderneming, kies ik voor mijn webshop. Ik vind het leuk om andere mensen blij te maken met producten en cadeautjes. Ook heb ik een bemoedigingsactie opgezet en ik heb een Super Sale pagina gemaakt. Ik laad echt op van pakketjes klaarmaken voor anderen :).

Overig

Verder vermaken wij ons prima dus thuis. We bakken vaker pannenkoeken, we maken pizza, Dirk bakt zelf broden etc. Ik geniet best wel van de tijd dat ik gewoon bij mijn ”gezin” kan zijn in huis. Ondanks dat we beide werken en ons hondje de hele dag ligt te pitten tussen het eten/wandelen door. Gelukkig hebben wij ook nog geen zieken gehad in de familie. Laten we hopen en bidden dat dat zo blijft. Naast het wandelen hebben we ook nog een nieuwe hobby: programma’s kijken over huizen kopen. Vooral ‘kopen zonder kijken’ vinden we geweldig, maar ook ‘huizenjacht’ vinden we leuk. Komt waarschijnlijk omdat we bezig zijn om een huis te kopen ;).

Tot zover deze update! Ik wens jullie alvast goede paasdagen toe. Geniet van de tijd met je gezin, familie, huisdieren, maar houd wel rekening met social distance/1,5 meter afstand. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen die je kunt aansteken! 🙂 #zorgvoorelkaar

Comments (2)

 • Naomi

  9 april 2020 at 16:54

  Leuk om te lezen. En hóe fijn dat je net aan de kinderen had uitgelegd hoe het digitaal allemaal werkt. Heeft je vast een hoop stress minder bezorgd in die eerste dagen. Diep respect hoor, voor alle mensen in het onderwijs, die het programma omgooiden. Ook voor ouders trouwens, die ineens juf en meester zijn;).
  En ja, kopen zonder kijken! Ik vind het zó’n leuk programma. Ik sla geen aflevering over!
  Naomi onlangs geplaatst…Het wachten waard? (Wachtlijstproblematiek ggz)My Profile

 • Marcelina

  9 april 2020 at 17:20

  Wij ook niet haha. We kijken zelfs vooruit 😂😂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Op huizenjacht: waar moet je op letten?

3 april 2020