Tips voor zwangerschapskleding

Inmiddels ben ik ruim 35 weken zwanger en mijn kledingkeuze wordt steeds beperkter. Toch heb ik niet eens zoveel zwangerschapskleding aangeschaft. Het leek me een leuk idee om mijn (budget) tips op een rijtje te zetten wat betreft zwangerschapskleding. Heb je nog een aanvulling? Laat het dan weten in de reacties. Lees je mee?

Basics

Mijn eerste zwangerschapsitem was een legging van H&M. Deze zitten heerlijk en die droeg ik eigenlijk vanaf 10 weken zwangerschap al. Niet omdat mijn buik zo erg groeide, maar wel omdat ik misselijk was en bijna alles te strak zat rond mijn buik. Inmiddels draag ik gewoon panty’s van Zeeman zonder problemen, maar aan het begin was dat dus te strak. Waar ik heen wilde: investeer in een aantal basics. Een aantal (zwarte) leggings en een mooie (spijker)broek zijn al ideaal. Aan het begin pas je waarschijnlijk je eigen truien, blousjes en tops nog gewoon.

Eigen kledingkast

Wie weet heb je wel kleding die je al een paar jaar hebt en die je eigenlijk wel weg kunt doen. Ik had in ieder geval wel een aantal tops en jurkjes waar ik op uitgekeken was. Die zijn dus ideaal (als ze niet te strak zijn) om te gebruiken tijdens je zwangerschap. Door je groeiende buik rekken ze mee en kun je ze waarschijnlijk na de zwangerschap niet meer aan, dus zo geef je ze mooi nog een laatste kans.

Kleding vermaken

Aansluitend op de vorige tip, kun je ook kijken of je oude kleding kunt vermaken. Ik heb het geluk dat mijn moeder coupeuse is, maar wie weet ken jij ook wel iemand die handig is met de naaimachine. Mijn moeder heeft 3 broeken van mij aangepast naar zwangerschapsbroeken door er een stuk uit te halen en er een buikband aan vast te doen. Ideaal!

Budgetwinkels

Als je dan toch gaat investeren in zwangerschapskleding, zou ik eerst budgetwinkels proberen. De meeste mensen zijn langer niet-zwanger dan wel zwanger in hun leven, dus om nou heel veel geld te investeren in zwangerschapskleding is ook zonde. Ik heb bij Lidl een mooie zwarte zwangerschapsbroek gescoord (was maar €12,99) en voor de rest heb ik bij H&M en bij SheIn gekocht. Over de laatste was ik eerst sceptisch, maar de zwangerschapskleding van SheIn is echt heel fijn. Bij H&M hebben ze ook wel eens kortingsdagen of mooie zwangerschapskleding in de sale. Ik had geluk dat ik voor Black Friday al wist wat ik zou krijgen, dus ik kon mooi op Black Friday inslaan. Ook op Glamour Day (10 april 2021) krijg je korting bij veel websites.

Sale

Ik noemde hierboven al tips over Black Friday, Glamour Day en afwachten op kortingsdagen, maar je kunt ook regelmatig de sale checken van diverse websites. Zo krijg je in januari ook altijd veel korting op kleding, omdat er plaats gemaakt moet worden voor nieuwere collecties. Maar eigenlijk heeft iedere kledingsite standaard een ”sale gedeelte”. Denk ook eens aan de Prenatal website. Ideaal om daar met korting te shoppen, want het is kwalitatief toch net wat beter dan de budgetwinkels.

Let op je investering

Je kunt investeren in diverse zwangerschapsitems, maar bedenk wel of het de moeite waard is. Zo was ik in de winter zwanger, maar groeide mijn buik helemaal niet zo hard. Gelukkig dat ik niet geïnvesteerd had in een winterjas speciaal voor deze zwangerschap. Overigens heb ik ook niet geïnvesteerd in een ”lente jas”, want in de lente heb je je jas toch meestal open of uit ;). Ook is het niet slim om te investeren in nieuwe schoenen, want na je zwangerschap kan het zijn dat je maat iets is gegroeid. Volgens mij ga ik een uitzondering zijn, want ik heb totaal geen last van vocht vasthouden o.i.d., maar we zullen het zien. Let dus goed op waar jij in wilt investeren. Een mooie jurk met korte mouwen is trouwens wel een goed idee, want die kun je in de winter met een vest/jasje eroverheen dragen.

Baby kleding tip

Nog even een tip over babykleding: ook dat is handig om tijdens kortingsdagen te bestellen, maar bedenk ook dat er 2 bekende budgetketens zijn in Nederland die superleuke kleding verkopen voor newborns. Laatst heb ik bij Zeeman al heel veel leuks gekocht, maar ook Wibra heeft genoeg leuke items. Beetje jammer dat je overal een shopafspraak moet maken momenteel, maar het scheelt wel dat je dan lekker rustig kunt winkelen.

 

Laat het me weten als je wat aan deze tips hebt! 🙂 Uiteraard kan je ook nog tweedehands shoppen, maar daar moet je net van houden. Persoonlijk shop ik liever nieuw en let ik op wat ik koop. Nog een toevoeging? Laat me dat ook zeker weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge