Shoplog, wandelingen en uitrusten || onze vakantie naar Drenthe

Tientallen jaren geleden verdween meneer Botje op mysterieuze wijze in een plaatsje in Drenthe vlakbij de provincie Groningen. Zijn weg kende rechte paden, maar ook een aantal bochten. Nooit heeft iemand meer iets van hem vernomen. Al waren er wel vermoedens dat hij naar Amerika is vertrokken. Wij wilden er even tussenuit met ons gezinnetje en kwamen vlak naast dat plaatsje terecht; Zuidlaren. Ik deel een aantal foto’s van onze vakantie in Drenthe en er zit ook een mini shoplog bij, want we zijn ook naar de Primark geweest ;). Lees je mee?

Onze vakantie

Heb ik net twee dagen gewerkt na mijn verlof, ”moest” ik er weer zo nodig uit. De keuze was niet heel moeilijk, want ik heb last minute geboekt en dan heb je niet zo heel veel keuze meer ;).  We kwamen terecht op een vakantiepark en vanuit daar hebben we (ondanks de regen) toch een aantal dingen weten te doen.

We waren er al sinds vrijdagavond, maar op maandagmorgen ben ik met Danny vertrokken richting Zuidlaren zelf om even wat inkopen te doen. Bij de Action zagen we deze leuke hondenkalender. Ik heb hem niet meegenomen, maar twijfelde wel. Verder had het centrum niet heel veel bijzondere winkels. Op het park was ook een kinderboerderij en daar kwamen we deze leuke alpaca tegen. Die totaal niet schuw was. De foto van het natuurgebied hebben we gemaakt op een regenachtige dag. We zijn toen rondgereden in de omgeving zonder navigatie op zoek naar mooie plekjes om te wandelen.

Veel wandelen

Dirk, mijn man, moest ook gewoon wat werkzaamheden doen voor zijn bedrijf, dus soms ging ik alleen wandelen. Danny werd lekker dik ingepakt, want in de morgen was het behoorlijk koud. We verbleven in een klein huisje, dus er was niet heel veel ruimte voor Danny om vrij te bewegen (zonder dat de hond er meteen bovenop zat). Met een kleed van mij en een doek van hemzelf lukte het toch om plekjes te creëren om te ”kruipen”.

Zuidlaardermarkt

Dit is echt een ding in Drenthe, want het was een mega grote markt en heel veel ondernemingen, bedrijven en winkels zijn die dag gesloten. Zelfs tot in de stad Groningen aan toe. De receptie van het park was ook niet bereikbaar. Het was een doorstroomlocatie, dus je kon er zonder QR code komen, maar wilde je horeca in, had je wel een bandje nodig. Toen we langs wat barretjes/restaurants liepen (om 12u in de ochtend), zagen we volop feestende mensen met biertjes in hun hand en keiharde muziek aan. Dit is dus echt een ”ding” waar mensen vrij voor vragen/krijgen van hun baas. Leuk om eens mee te maken. De markt bestond uit drie delen: waren, paarden en kermis. Die paarden hebben we niet gezien, ondanks dat we de hele markt over zijn geweest. De kermis was niet heel erg druk, maar de warenmarkt was wel mega druk. Wel zag je veelal dezelfde kraampjes staan. Zoals droge worsten, kleding, oliebollen, patat, leren producten, riemen, etc. Soms zag je een origineel kraampje, zoals hierboven op de foto te zien is :).

Primark

We moesten meteen op zaterdag al naar de Primark toe, omdat we de slaapzak van Danny vergeten waren. Daarnaast had hij ook maar één slaapzak en dat is met wassen niet zo handig. De slaapzak is niet heel mooi, maar wel lekker warm. Hij staat niet op de foto. De andere producten heb ik wel op de foto gezet. In ieder geval mijn producten en Danny zijn producten. Links zie je twee setjes die ik in maat 74 heb gekocht. Rechts onderin zie je nog een mooie trui, twee pyjama’s, rompertjes en sokjes. Niet mega veel, maar Danny heeft dan ook genoeg kleding om de winter door te komen ;). Rechts bovenin zie je wat ik heb gekocht: een sjaal (was er een vergeten mee te nemen), haarbanden, clipjes, elastiekjes, een bathbomb en wattenschijfjes. Meer heb ik gewoon niet gekocht daar. Best knap toch?! 😉

We zijn er lekker even uit geweest, Drenthe was prachtig en regenachtig, maar ik ben ook blij dat we weer thuis zijn. Alleen die stapels was…. poehh… lijkt geen einde aan te komen en ik heb dus geen droogmachine. Ik ga afronden en snel weer verder met wassen ;).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge