Blog post

Persoonlijk: over influencers en inkomsten

16 november 2018Marcelina

Misschien is het je al opgevallen dat ik de laatste tijd wat meer samenwerkingen heb gehad. Niet alleen gastblogs, maar ik heb ook producten toegestuurd gekregen. Dit komt, omdat ik ben gaan groeien met mijn blog. Ik heb laatst een blog geschreven over ‘geld verdienen met je blog‘ en ik gaf toen aan dat ik geen inkomsten krijg vanuit mijn blog. Vandaag geef ik je een update:

Inmiddels is de situatie iets veranderd. Ik sta ingeschreven bij een website die mij af en toe leuke opdrachten toestuurt en daar krijg ik dan een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding is prima voor mij, maar aangezien ik maar 1x per 1 a 2 maanden zo’n opdracht doe, verdien ik er natuurlijk weinig aan. Daarnaast zit er veel werk in zo’n blogpost, maar de werkelijke waarde van je bericht ontvang je niet. Toch vind ik het leuk om zo al een klein beetje te verdienen met mijn hobby. Ik ben vooral op maandag veel bezig met mijn blog en dan is het leuk om te merken dat je het niet voor niets doet. Ook krijg ik af en toe producten opgestuurd om te testen. Heel erg leuk om te doen. Voor mij extra werk, maar omdat het een hobby is van mij, vind ik het helemaal niet erg om te doen. Ik vind het juist fijn als bedrijven mij vertrouwen.

Hoe komt het dat ik ben gaan groeien?

Dit heeft te maken met het actief online bezig zijn. Ik ben actief op Instagram, Pinterest, Facebook en mijn blog. Af en toe ben ik nog actief op Twitter, maar het zorgt er wel voor dat ik steeds gezien word. Ik vind Instagram super leuk en vooral het contact leggen met anderen. Ik ben vrij introvert en op Instagram durf ik meer open te zijn. Doordat ik er plezier in blijf hebben en steeds aan content werk, blijf ik groeien. Leuk om te merken en dat zorgt er dus voor dat bedrijven ook interesse in je krijgen.

Dus mocht je je afvragen waarom ik zoveel actief ben op Instagram? Dat is dus zodat ik kan blijven groeien.

Disclaimer: mijn doel is niet om populair te worden en duizenden volgers te krijgen. Mijn doel is om voldoening uit mijn hobby te krijgen en dat krijg ik op deze manier 🙂

Influencer?

Ik ben iemand die heel snel beïnvloed word door influencers. Ofwel: als Diana Leeflang van Disfordazzle een nieuwe collectie bij Kruidvat heeft liggen, dan haal ik altijd wel wat. Ook om te supporten, maar ook omdat ik het online heb gezien en dan wil ik het graag hebben. Maar dit heb ik met veel meer mensen online. Ik ben best wel beïnvloedbaar haha. Ik zie mezelf niet als een influencer, maar als ik oprecht blij ben met een product, wil ik het wel graag delen. Of jullie het dan uiteindelijk kopen of niet. Ik ben wel van mening dat ik anderen kan beïnvloeden doordat ik producten deel, maar of ik dan meteen een influencer ben? Ik denk bij een influencer meer aan een Youtuber met 20k of meer volgers.

Blijven ontwikkelen

Op online gebied ben ik nog niet uitgeleerd. Ik vind alles heel interessant en soms investeer ik ook echt in mijn kennis verbreden. Zo heb ik laatst mijn videobewerkprogramma flink uitgebreid en ook het uiterlijk van mijn blog heeft wat gekost. Ik vind het leuk om er meer over te leren en om dingen met html (codes) bijvoorbeeld te testen. Ik vind de online wereld interessant en ik ben blij dat ik er een miljardste stukje deel van uit kan maken haha.

Leerzame video over inkomsten & influencers

Deze video vond ik heel interessant om te bekijken en misschien hebben jullie er wat aan. Het heeft mij wel aan het denken gezet, ook al ben ik helemaal niet zo groot als Mascha (is ook totaal niet mijn doel). Ook voor de starters is dit een duidelijke, handige video (vond ik).

 

Transparant over inkomsten

Ik vind het fijn om open te zijn over dit onderwerp. Ook wil ik eerlijk zijn tegenover mijn lezers en ik wil het altijd duidelijk hebben als ik iets heb gekregen. Ik weet dat veel mensen het ook waarderen als je gewoon de koe bij de hoorns vat en er geen doekjes om windt (spreekwoorden genoeg te bedenken haha). Mocht je nog vragen hebben voor mij of iets willen weten? Laat een reactie achter onder deze post of op Instagram 🙂

 

Comments (3)

 • Felice Veenman

  19 november 2018 at 10:12

  bij jou gaat het duidelijk om het spel en niet om de knikkers ( om maar even in spreekwoorden te blijven spreken)

 • Daphne – verdraaidmooi

  19 november 2018 at 20:19

  Ik was de video van Mascha toevallig ook tegengekomen. Heel interessant!

 • Eemy

  12 juli 2019 at 19:05

  Heel interessant om te lezen en het is super hoe je ermee om bent gegaan en nog steeds gaat. Blijf jezelf en maak keuzes die dicht bij jezelf staan:)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Video: Vianen

15 november 2018

Next Post

Mijn stationery wishlist

19 november 2018