Blog post

Nachtje naar Velsen en slapeloze nachten || #zwangerschapsupdate

19 april 2021Marcelina

Dit is voorlopig de laatste zwangerschapsupdate die ik typ. Inmiddels ben ik 37 weken zwanger en de baby mag sinds gisteren officieel komen. Hij komt waarschijnlijk nog niet, maar ik hoef niet perse naar het ziekenhuis in ieder geval als mijn vliezen breken of als ik weeën krijg. Ik vertel in deze blog wat meer over de afgelopen weken en hoe ik de zwangerschap tot nu toe heb ervaren. Ook vertel ik over ons nachtje weg naar Velsen. Lees je weer mee?

 

Verlofperiode

Mijn verlof ging eind maart in en de eerste dagen was ik erg fanatiek om de babykamer in te richten verder en om alle kleertjes en kleding te wassen. Al gauw kwam ik erachter dat ik mijn dag wel vol kon plannen met klusjes, maar dat het lang niet altijd haalbaar was. Zo begin ik iedere morgen met een grote wandeling met Beer (ons hondje). Ik doe expres een grote wandeling en geef daar veel van mijn energie aan, zodat Beer in ieder geval één keer goed is uitgelaten. In de middag doe ik dan een kleiner wandelingetje met hem. Alleen na die grote wandeling, moet ik eerst weer bijkomen. Ik kan dan niet opeens het huis stofzuigen o.i.d. Dus ik beperk me daarna tot kleinere klusjes. Van de vaatwasser uitruimen tot één kastje schoonmaken bijvoorbeeld. Later op de dag probeer ik weer iets groters op te pakken.


Huisje bij de Zaanse Schans

Controles

Tussendoor heb ik steeds controle. Eerst was het om de 2 weken, maar nu zat er 1,5 week tussen en de volgende keren maar 1 week. Vanmiddag mag ik weer langskomen bij de verloskundige. Daar meten ze steeds mijn bloeddruk en hartslag (tot nu toe altijd perfect) en ze voelen of de baby goed ligt en ze luisteren naar de hartslag. Ik vind het altijd fijn om naar deze controles te gaan. Ik heb bijna altijd dezelfde verloskundige (ze werken in een team van 3). Alleen bij de bevalling zal het wel een verrassing zijn welke van de 3 ik krijg haha.

Nachtje weg

We zijn vorige week ook nog even een nachtje weg geweest. We wilden eigenlijk een weekendje Texel, maar omdat ik al 36 weken zwanger zou zijn, hebben we er een nachtje naar de kust van gemaakt op het vaste land van Noord-Holland. We verbleven in Velsen (vlakbij IJmuiden) in een hotel huisje. We hadden Beer ook meegenomen. In ons geval hoort Beer ook echt bij ons gezinnetje haha. Het was heerlijk om er even uit te zijn. Velsen ligt iets van de kust af, maar het was wel gemakkelijk om bij de kust te komen. Na een kwartiertje rijden stonden we bij het strand.


Beer bij de Zaanse Schans

Slecht slapen en weinig energie

Momenteel snap ik niet dat ik over het strand heb kunnen wandelen en dat we ook nog de Zaanse Schans hebben bezocht vorige week. Mijn energielevel is zeer laag. Ik slaap al weken erg slecht. Ik heb realistische dromen waarin ik verstrikt raak tussen de werkelijkheid en de droom. Dan schiet ik in paniek wakker na zo’n droom en moet ik eerst een kwartier nadenken over wat echt is en wat niet. Ik kreeg de tip om overdag 20 minuten te gaan slapen, maar dat werkt niet voor mij, omdat ik nooit meteen in slaap kan vallen. Ik heb de situatie maar geaccepteerd. Kan ik mooi alvast wennen aan de weinige uurtjes slaap straks ;).

Baby

De baby zelf beweegt goed en ligt nog steeds in positie (als het goed is). Hij ligt al vanaf week 28 keurig met zijn hoofdje naar beneden. De baby traint regelmatig met ademhalen. Dit doet hij via de hik. Ik kan de hik altijd op dezelfde plek voelen, dus dat zit wel goed denk ik ;). Al blijft het natuurlijk spannend of hij op het eind ook nog steeds goed ligt.


Beer op het strand van IJmuiden (gemeente Velsen)

Mijn ervaring

De eerste 18 weken ben ik erg misselijk geweest en daar bovenop kreeg ik corona. Daarna ging het steeds beter. Eigenlijk zijn mijn enige klachten geweest: af en toe beenkramp, regelmatig maagzuur en slecht slapen. Ik vind dat ik niks heb te klagen met deze ”klachten”, want er zijn vrouwen die het veel erger hebben. Wel blijf ik het iedere dag spannend vinden of het wel goed gaat met de kleine. Dan hoop ik hem zo snel mogelijk te voelen. Zwanger worden is niet vanzelfsprekend, maar dat het goed blijft gaan ook niet. Het kan tot op het einde misgaan. Hier wil ik niet teveel aan denken, maar ik blijf wel realistisch. Ik heb online best regelmatig wat gedeeld over deze zwangerschap en dat vind ik ook fijn om te doen, maar ik besef me ook dat er een keerzijde is.

Hoe nu verder?

Ik geniet nog even van mijn verlofdagen tot de baby komt. Eind deze week sluit ik mijn webshop ook tijdelijk, zodat ik echt mijn rust kan pakken. Ik probeer het huis zo opgeruimd mogelijk te houden en verder zie ik het wel. Aankomende zaterdag hoop ik jarig te zijn en dat vier ik heel erg klein, omdat ik geen zin heb in stress. Misschien komt er nog een blog online voor de baby er is, maar misschien ook niet. Op Instagram zal ik delen wanneer de baby er is uiteraard :).

Comments (1)

  • Naomi

    19 april 2021 at 17:16

    Die dromen lijken me vreselijk! Gelukkig gaat het verder goed met jou en de baby. Ik vind het stoer hoor, dat je nog een weekendje weg bent geweest. Ik hoop voor jullie dat de baby niet nog vijf weken op zich laat wachten;).
    Naomi onlangs geplaatst…Een cv om trots op te zijn!?My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Tips voor zwangerschapskleding

6 april 2021

Next Post

Weeënstorm en onverwachte ziekenhuisopname || Mijn bevallingsverhaal

26 mei 2021