Blog post

INGESCHREVEN BIJ DE KVK!

13 mei 2019Marcelina

Ik kan niet wachten om dit online te zetten, dus ik doe het maar meteen. Vanochtend (13 mei 2019) ben ik samen met Dirk naar Almere gereden om daar mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel (kvk) officieel te maken. YAY!!! Eindelijk mijn eigen onderneming met mijn webshop en mijn blog. We konden kiezen uit diverse steden om de inschrijving te voltooien, maar Almere was de enige in onze eigen provincie, dus toen we daar maar voor. Al is Zwolle even ver voor ons om te rijden. We moesten er om 9.50u zijn, dus we zijn iets voor 9 al gaan rijden, zodat we niet te laat zouden komen. Gelukkig waren we er op tijd & aangezien ik al iets te vaak in Almere ben geweest om te gaan shoppen, wist ik het stadhuis uit mijn hoofd te vinden.

 

Hier zie je mij de krabbels zetten:

inschrijving kvk

16 mei 2019

Op deze datum gaat mijn onderneming officieel in. Waarom deze datum? Omdat ons lieve hondje (Beer) dan ook jarig is. Aankomende donderdag is het zijn eerste verjaardag (al weet hij dit natuurlijk niet) en ik vond het wel leuk om mijn onderneming dan officieel in te laten gaan op die dag.

Veranderingen?

Voor jullie verandert er niet heel veel. Ik heb echter wel veel veranderingen. Ik moet nu alle kosten die ik maak gaan bijhouden, ik moet gaan boekhouden, ik moet btw gaan vragen voor betaalde samenwerkingen en voor producten uit mijn webshop enz. Er valt nog heel veel te regelen voor mij en daar ben ik momenteel dan ook druk mee bezig. Het is niet een heel leuk werkje om allemaal te regelen, maar uiteindelijk krijg ik er wat moois voor terug en dat is al dat werk dan wel waard (hoop ik) ;).

Mocht je al eens besteld hebben bij mijn webshop, dan zul je waarschijnlijk nu merken dat de prijzen veranderd zijn. Een aantal producten zijn ietsje duurder en een aantal zijn ietsje goedkoper geworden. Waarom? Omdat ik nu 21% moet afdragen aan de belasting van de producten die ik verkoop. Ik heb mijn webshop als hobby project en als ik de prijzen niet iets omhoog doe, dan draai ik verlies en ik wil natuurlijk niet dat mijn onderneming failliet gaat :$.

 

 

 

Dus vanaf 16 mei heb ik mijn eigen onderneming met mijn blog en webshop onder één naam. Ik ben heel enthousiast zoals je misschien wel kunt merken 🙂 Inschrijven bij de KVK was een van mijn beste keuzes ooit!

 

Leestip: Waarom heb ik een eigen webshop?

Comments (2)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Op reis naar Trinidad en Tobago

13 mei 2019

Next Post

3 dingen die je moet weten als (bijna) ondernemer

14 mei 2019