Ik voel me niet zwanger… || #update 3

Ik voel me niet zwanger… als in: ik heb momenteel weinig last van kwaaltjes. Aan het eind van de middag ben ik moe, ik heb af en toe maagzuur en ik heb last van bandenpijn, maar over het algemeen heb ik overdag niet echt meer door dat ik zwanger ben. Dat komt in de avond pas en daar ben ik heel erg blij mee. De eerste 18 weken waren best pittig doordat ik zo vaak misselijk was. Ik viel ook best wat kilo’s af en ik had moeite om die er weer aan te krijgen. Inmiddels ben ik weer op mijn gewicht voordat ik zwanger was. Nog iets om dankbaar voor te zijn dus :).

Hoe gaat het verder?

Inmiddels ben ik de ”magische grens” van 24 weken voorbij. Dit houdt in dat ze er in Nederland alles aan gaan doen om ons kindje te redden (mocht het nodig zijn), omdat hij nu levensvatbaar is. Ons zoontje is erg beweeglijk en ik ben met iedere beweging ontzettend blij. Ook als het om 5 uur in de morgen is. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe het ook anders kan lopen tijdens een zwangerschap. Dat maakt me soms wat ongerust, maar ik heb ook vertrouwen. Het kan altijd misgaan. Ook met 40+ weken. Ik heb het zelf niet in de hand, dus leg ik mijn zorgen neer bij God. Dat geeft mij rust.

(deze foto heb ik niet gemaakt)

Babykamer

De kamer schiet ook al op. Er hoeven alleen nog maar plinten geplaatst te worden en daarna kan de aankleding van het kamertje beginnen. Ik heb al een aantal super leuke items gezien, maar qua ledikant en commode ben ik er nog niet uit. De wieg hebben we al wel in huis. Die is zo leuk! Ik heb hem nieuw besteld, maar ik deel nog even geen sneak peek ;). Verder hebben we voor beneden een box aangeschaft (gewoon via de lokale gratishoek op Facebook :0).

Shoppen

Voor kleding heb ik nog niet heel veel geshopt. Ik wacht liever op een frisse, nieuwe, lente collectie. Ik heb al wel mooie stoffen ingekocht, want naast dat mijn moeder ontzettend veel bekleding aan het maken is voor de babykamer, wil ze ook wat leuke broekjes en mutsjes maken voor haar eerste kleinkind. Daar ben ik ook ontzettend blij mee. Mijn oma heeft ons ook al wat leuke (handgemaakte) items cadeau gedaan en ook van mijn schoonfamilie heb ik al leuke (handgemaakte) dingetjes mogen ontvangen. Aan mijn kant van de familie wordt het voor iedereen het eerste (achter)kleinkind, maar aan Dirk zijn kant is het het 22e ”kleinkind” (lees: neefje/nichtje) als ik mij niet vergis. Het nieuws werd aan beide kanten even leuk ontvangen.

Ik vind deze zo leuk gemaakt! Door mijn oma in samenwerking met haar buurvrouw. Ik vind het maar knap :)

Verlof

Ik weet inmiddels dat ik op 15 februari op ”28 weken verlof” moet i.v.m. Corona. Ik mag dan nog wel taken blijven doen voor de school, maar ik mag niet meer voor de klas staan (helaas). Eind maart gaat mijn verlof officieel in. Ik vind het enerzijds wel erg jammer dat ik geen keuze heb wat verlof betreft en dat het voor mij gekozen wordt. Aan de andere kant kan ik na 34 weken wel genoeg rust pakken en tijd nemen om me voor te bereiden op ons eerste kindje. Ik ben niet zo iemand die elke dag staat te soppen, maar wie weet verandert dat in de laatste weken wel ;).

Pinterest

Mijn bord met inspiratie 🙂

Genoeg gekletst voor vandaag! Ik hou jullie op de hoogte via Instagram :).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge