Blog post

Huwelijksreis fotoalbum van Fotofabriek

27 augustus 2018Marcelina

Vandaag vertel ik jullie meer over mijn fotoalbum die ik besteld heb bij Fotofabriek.nl. Het betreft dit keer een samenwerking met deze webshop en ik heb het fotoalbum dus ontvangen. Ik krijg verder niet betaald voor deze post hoor, ik geef alleen mijn eerlijke mening. Lezen jullie mee over het album?

Wat is Fotofabriek?

Je kent waarschijnlijk wel meerdere webshops waar je een digitaal album kunt maken. De een geeft voorkeur aan zelf foto’s inplakken, maar de ander vindt het ook wel makkelijk dat het gewoon digitaal kan. Voor deze mensen heb je dus o.a. Fotofabriek.nl. Is het alleen voor albums? Nee, je kunt er heel veel laten afdrukken zoals: foto’s, producten met foto’s erop, canvas foto, kalenders etc. Het is dus een brede webshop met een goed aanbod aan producten

Hoe werkt Fotofabriek (met een album)?

Je kunt ervoor kiezen om een softwareprogramma te downloaden voor je album, maar je kunt ook gewoon online je album maken. Ik heb voor de laatste optie gekozen. Ik had op mijn computer alvast een mapje gemaakt met de foto’s van Terceira die ik er heel graag in wilde laten terugkomen. Ik kon het mapje zo in één keer importeren (extra fijn) en toen had ik weer 2 opties. Optie 1 was om het album te laten invullen door Fotofabriek (je kan dan zelf nog aanpassen hoor) en optie 2 was om het zelf helemaal in te delen. Ik koos voor optie 2. Ik heb het album dus zelf ingedeeld. Verder werkt het heel makkelijk. Je slaat je album op (kan ook tussendoor) en je plaatst het in je mandje.

Voordelen van Fotofabriek

 1. de site is duidelijk en overzichtelijk
 2. de online software is makkelijk te gebruiken
 3. alles is Nederlands
 4. je krijgt tussendoor steeds updates per mail met een filmpje van je album erbij en hoe ver hij is
 5. je krijgt je album met een weekje ongeveer na het bestellen
 6. het album is van mooie kwaliteit
 7. heldere foto’s
 8. het is niet duur om er fotoproducten te bestellen

Zijn er nog ontwikkelpunten voor Fotofabriek?

Je moet wel weten dat de software heel basic is. Dat vind ik persoonlijk heel fijn, maar hou jij er van om veel stickers/emoji en alles toe te voegen aan je album, dan zijn er niet heel veel opties voor je. Ik heb geen versiersels o.i.d. gedaan. Ik heb het album heel rustig gehouden. De kaft is zwart en in de binnenkant is alles wit. Vind je het geen probleem en hou je er juist van dat er niet honderden opties zijn? Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen voor je fotoalbum. De opties zijn gewoon iets beperkter, maar daarmee gaat de kwaliteit van Fotofabriek niet omlaag. Ik vind juist dat ze super kwaliteit leveren met hun producten.

Een kijkje in mijn fotoalbum:

Zoals je ziet heb ik de voorkant vrij simpel gehouden en zo ook de achterkant. Ik koos voor zwart aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. Simpele tekst erop. Ik vond het mooi zo. Niet te druk. Trouwens, hoe lief staat Beer op de foto’s haha. Dirk ging foto’s maken en Beer ging lekker bij mij zitten 🙂

Een van de twee voorbeelden die ik laat zien van onze binnenkant. Vrijwel al onze pagina’s zien er zo uit. Vaak 1 of 2 foto’s op elke pagina. Geen toevoegingen, teksten, stickers etc. Ik heb voor simpel gekozen.

Dit is een ander voorbeeld dat ik jullie wil laten zien. Zoals je ziet zijn de pagina’s van goede kwaliteit en de kleuren zijn goed. Dat de foto’s grauwer zijn, is omdat het weer niet altijd zo mooi was op Terceira haha. Ik ben in ieder geval heel tevreden.

Ga ik er vaker bestellen?

Ik denk het wel. De service van de webshop is heel goed wat ik al eerder zei, want je krijgt dus steeds updates per mail d.m.v. filmpjes over jouw album. Daarnaast is het een heel mooi album geworden waar foto’s in staan van heel goede kwaliteit. Ik ben in ieder geval erg tevreden. Dit is mijn eerlijke mening. De webshop mag dan misschien wat meer basic zijn dan je gewend bent, maar het aanbod wat ze hebben is heel goed. Qua producten, maar ook qua software. Alles is makkelijk te vinden, te regelen en te bestellen. Zeker aan te raden dus!

Zelf bestellen?

Voor de site van Fotofabriek klik je hier. Wil je meteen naar een album maken toe? Klik dan hier.

 

Had jij al eens van deze webshop gehoord? Zo ja, wat heb jij er besteld? Zo niet, waar bestel jij meestal?

 

Comments (10)

 • Amelie van Writings by Amelie

  27 augustus 2018 at 17:46

  Wat een mooi resultaat! Ik zou het overwegen om ook te doen!

 • Irma ten Napel

  27 augustus 2018 at 18:45

  Wat leuk dat je er een album van hebt gemaakt! En wat hebben jullie een schattig hondje zeg ?

 • Marcelina

  27 augustus 2018 at 18:52

  Ja hè! Dankje, hij is ook echt een heel leuk hondje ?

 • Dhini

  27 augustus 2018 at 22:22

  Wat leuk dat je een fotoalbum van je huwelijksreis gemaakt. Leuk om terug te kijken.
  Love fotoalbum vooral vierkante formaat

 • Laura | I scream beauty

  28 augustus 2018 at 12:44

  Leuk zo’n herinnering! Ik ben daar ook een album aan het maken.

 • Lizzie

  28 augustus 2018 at 19:08

  Wat goed te weten dat jij het aanbeveelt! Ik maak ook vaak fotoboeken. Heerljk!

 • bychristiana

  28 augustus 2018 at 19:59

  Ik vind hem er erg mooi uitzien. Wij zijn ook pas geleden getrouwd en zodra we alle foto’s hebben willen we ook zoiets gaan maken. Ik zou hem dan inderdaad ook lekker basis houden, zonder teksten enzo. De prachtige foto’s zeggen al genoeg!

 • Marcelina

  28 augustus 2018 at 20:03

  Leuk zeg! Ja vond ik ook; laat de foto’s maar spreken 🙂

 • Anne van Huis

  29 augustus 2018 at 12:15

  Klinkt goed en gemakkelijk!

 • Dhini

  30 augustus 2018 at 21:29

  Het resultaat ziet erg mooi uit. Love fotoalbum! Ik moet ook vakantiefotoalbum van dit jaar maken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Gastblog: zelf armbandjes leren maken

24 augustus 2018

Next Post

5x de leukste hotspots Londen

29 augustus 2018