Blog post

HELP: ik zoek een nieuwe blognaam!

9 juli 2019Marcelina

Een nieuwe blognaam?

Op Instagram heb ik al een oproepje gedaan, maar ik wil dus van naam veranderen met mijn blog. Waarom? DMontheroad was bedoeld als blog over reizen naar aanleiding van de roadtrip die Dirk en ik hebben gemaakt in 2017. Ik kwam er al gauw achter dat ik ook over andere reizen, uitjes en avonturen wilde schrijven en inmiddels is DMontheroad een gezellige persoonlijke lifestyleblog geworden waar ik schrijf over: reizen, creativiteit, dagjes uit, lifestyle artikelen en persoonlijke artikelen.

Ik wil dus een naam die beter past bij waar ik over schrijf. Ook heb ik nagedacht of ik misschien over kon stappen op alleen schrijven over reizen en af en toe een persoonlijk artikel, maar dat wil ik eigenlijk niet. Ik vind het juist leuk dat mijn blog zo divers is. Al ga ik wel even kritisch kijken naar mijn doelgroep en waar ik beter over kan gaan schrijven. Ik wil schrijven over wat ik leuk vind, maar het moet niet te ver uiteenlopen allemaal. Ik kan me wel voorstellen dat iemand die nu op mijn blog komt even niet weet waarover ik nou eigenlijk blog en daar wil ik vanaf. Dus naast een nieuwe naam, krijgt deze site ook een extra update in de zomervakantie.

Wat voor naam zoek ik?

Een niet al te lange, pakkende blognaam. Ik wil mijn eigen naam eigenlijk niet gebruiken, omdat ik ook al Marcelina.eu heb. Eigenlijk loop ik een beetje vast met wat voor naam ik wil. Ik heb ook al een woordweb gemaakt met alle woorden die bij mij en mijn blog passen, maar ik kan er gewoon nog even niks leuks van maken eigenlijk. Ik had op deze website ook wat andere tips gevonden voor een nieuwe blognaam. Allemaal heel handig, maar toch zie ik door de bomen even het bos niet meer.

Woorden die bij mij passen:

Bloggen, creatief, vrolijk, tekenen, juf, onderwijs, enthousiast, optimistisch, doorzettingsvermogen, bullet journaling, oranje, 4, reizen, dagjes uit & avontuur. Om even wat voorbeeldjes te noemen.

Merken de lezers wat van deze verandering?

Ik ga proberen laat op de avond de boel over te zetten als het eenmaal zo ver is. Jullie zullen hier weinig tot geen last van hebben dus. De artikelen blijven ook gewoon online staan. Alleen de naam en de Facebookpagina zullen gaan veranderen. Mocht er wel iets anders gebeuren, houd ik jullie op de hoogte. Op Instagram update ik regelmatig als het gaat om DMontheroad.

Hulp gezocht!

Heb je een leuk idee of heb je een goede tip? Laat het me dan zeker even weten.

Leestip: 4 handige benodigdheden voor een nieuwe school/opleiding. 

 

Comments (9)

 • Naomi

  10 juli 2019 at 07:45

  Gisteren zag ik je oproepje al voorbijkomen op Instagram. Zó lastig om een nieuwe naam te bedenken. Ik vind dat voor mezelf al lastig, laat staan voor een ander. Ik vind de diversiteit van je blog ook leuk, dus ik ben blij dat je dat gaat behouden.
  Naomi onlangs geplaatst…Komt een hypochonder bij de huisartsMy Profile

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:06

  Wat fijn om te horen zeg! Daar ben ik blij om ☺️ nog meer redenen om door te gaan met m’n diversiteit. Ik snap je wel hoor ;). Ik vind het dus ook heel lastig

 • Eemy

  10 juli 2019 at 11:48

  Het is altijd lastig om een nieuwe naam te bedenken. Zelf heb ik er ook altijd twijfels over maar vaak heb je dat zelf alleen en is het beter om bij je eerste gedachten te blijven. Ik vind je naam super leuk!

 • Melissa

  12 juli 2019 at 13:29

  Oef lastig. Ik denk toch echt dat je zelf met een naam komen. Miss moet je alles opschrijven wat je belangrijk vind

 • Wanda

  12 juli 2019 at 18:44

  Ik heb een paar jaar geleden ook mijn blognaam veranderd en heb toen ook erg lang zitten twijfelen tussen diverse opties, maar uiteindelijk heb ik het gewoon dicht bij mezelf gehouden in de vorm van Wandaswereld. Het is hoe dan ook lastig om een blognaam te bedenken, maar ik denk dat je gewoon je opties op moet schrijven en het dan een paar keer hardop moet uitspreken om te achterhalen wat dan voor jezelf het beste voelt.

 • Amelie van Writings by Amelie

  15 juli 2019 at 18:39

  Een nieuwe blognaam verzinnen is niet makkelijk. Enerzijds is er al een overvloed aan blog, waardoor je niet elke naam meer kunt gebruiken, anderzijds kan je er wel inspiratie uit halen. Maar inspiratie uit iets halen, betekent dan weer niet dat je zomaar een (deel van) een naam mag nemen. Jij moet je er voornamelijk goed bij voelen!

 • hippiemeisje

  15 juli 2019 at 20:00

  On the road kan ook gewoon je persoonlijke weg zijn, dan kan je hem misschien houden? Ik denk dat je dat vooral zelf moet aanvoelen. 😉 De naam van mijn blog is eigenlijk mijn bijnaam van in mijn tienerjaren en vroegere adollescentiejaren. Die past nu misschien minder bij me en toch nog steeds weer wel…
  hippiemeisje onlangs geplaatst…Geen mens die verstaat dat er zonder de ander geen liefde bestaat…My Profile

 • Maïté Goddyn

  16 juli 2019 at 21:50

  Ben best benieuwd wat het wordt!!

 • Marcelina

  17 juli 2019 at 16:40

  Ik ben er al uit. Binnenkort hoor je wat het wordt haha 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Heb je deze blogs al eens gelezen?

9 juli 2019

Next Post

Persoonlijk interview met: Barbara

10 juli 2019