Blog post

HELP: een nieuwe telefoon uitkiezen

16 juli 2019Marcelina

Het is weer zover… Het leed dat een nieuwe telefoon uitzoeken heet. Ik heb mijn huidige telefoon nu bijna 2 jaar en ik vind dat het tijd wordt voor een nieuwe telefoon. Begrijp me niet verkeerd, want mijn huidige telefoon is een prima telefoon hoor, maar ik wil een telefoon zonder een kapot scherm en met een nog betere camera. Verder bevalt mijn One Plus 5 nog heel goed.

Ik heb destijds voor een One Plus gekozen, omdat ik mijn iPhone helemaal zat was. Dit kwam vooral omdat hij erg duur was en per update meer gb in beslag nam en ik had er maar 16. Ik wilde een telefoon met meer geheugen en aangezien mijn broertje helemaal happy was met zijn One Plus 5, besloot ik mijn (best wel nieuwe) iPhone te verkopen. Ik heb toen mijn One Plus via de officiële site aangeschaft.

Waarom een nieuwe telefoon?

Nou zoals ik hierboven al zeg eigenlijk: mijn scherm is kapot. Begin dit jaar heb ik mijn telefoon laten vallen en toen was het scherm meteen gebarsten. Ik ben normaal heel voorzichtig met mijn telefoons trouwens, maar dit keer dacht ik dat ik hem in mijn jaszak had gestoken, maar dat was niet het geval. Toen ik de deur van de auto open deed, klapte hij meteen op de grond. Nu kan ik inmiddels prima leven met die barsten in mijn scherm, maar ik wil ook graag een betere camera. Ik gebruik mijn telefoon voor mijn werk, mijn webshop en mijn blog, dus ik wil gewoon een betere camera erop hebben.

Welke telefoon wil ik graag?

Nu heb ik uiteraard al wel wat research gedaan hoor en laatst heb ik een oproep op Instagram gedaan. Ik zit enorm te twijfelen tussen een One Plus 7 PRO en een iPhone X (r/s.) De One Plus 7 PRO heeft een enorm goede camera en daarnaast is het een One Plus en ik ben heel erg tevreden over dit merk. De updates zijn altijd super snel en het toestel werkt erg gemakkelijk. Van de buitenkant lijkt mijn One Plus op een iPhone en dat vond ik ook al meteen een pluspunt. Maar… ik heb Apple ook altijd wel heel erg fijn gevonden. Apple iPhones zijn heel makkelijk in gebruik, hebben een goede camera en hebben goede updates. Ik heb eigenlijk altijd al van Apple gehouden, maar omdat ze zo duur zijn, twijfel ik weer. Het prijsverschil is erg groot.

Ik heb een iPad 2 die ik inmiddels al 8 jaar in bezit heb. Na 1,5 jaar raakten er barstjes in het scherm doordat hij viel, maar toch houdt hij het nu al 6,5 jaar extra uit met die barstjes. Ik heb ook altijd een iPod gehad voor muziek te luisteren en qua iPhone heb ik de 5s en de 6s gehad. Ik ben dus best wel bekend met Apple en ik weet wat ik van Apple kan verwachten. Daarom neig ik soms toch wel iets meer naar een iPhone X toe.

Toch is de prijs van de One Plus weer aantrekkelijker en het feit dat ik altijd mega tevreden ben geweest over de One Plus telt natuurlijk ook mee. Ik heb ook wel Samsung telefoons gehad, maar die waren lang niet zo fijn als One Plus. Veel mensen die eenmaal overstappen naar One Plus, willen niet meer terug naar Apple en dat snap ik heel goed. Ik kreeg dat ook als reactie op Instagram.

Ik kreeg ook tips voor de Huawei P30 PRO trouwens. Die moet ook goed zijn, maar ik ben niet bekend met Huawei op dit moment.

 

Wat vind ik belangrijk bij een telefoon?

 1. Minstens 64gb, liefst 128gb aan geheugen
 2. Minstens 16mp camera, maar het liefst boven de 20mp
 3. Goede selfie camera
 4. Vingerafdruk scanner
 5. Mooi uiterlijk (liefst wit aan de voorkant)
 6. Licht aan gewicht
 7. Snelle updates

Ik ben dus niet mega veeleisend, maar ik wil wel een van de nieuwste en de beste telefoons hebben. Ik maak er daarom ook budget voor vrij.

 

Wat ga ik nu doen?

Ik probeer deze zomer mijn beslissing te maken over welke het wordt. Misschien hebben jullie nog wel een goede tip voor mij die de doorslag kan geven. Daarnaast ga ik denk ik een bezoekje brengen aan een telefoonwinkel om misschien een aantal toestellen te testen. Zo zie ik nog beter welke goed bij mij past. Heb je een tip voor mij over wat ik moet kiezen? Laat het me dan zeker even weten!

 

Comments (18)

 • Naomi

  16 juli 2019 at 08:47

  Ik heb heel lang een Samsung gehad. Een goede camera is voor mij ook echt een vereiste. Ik gebruik namelijk eigenlijk alleen mijn telefoon nog om foto’s te maken. Bij de Samsung had ik echt mooie foto’s. Ik heb nu een Huawei, die me is verkocht met het idee van een goede camera, maar ik vind de foto’s wat korreliger en de kleuren komen niet zo mooi over als bij m’n Samsung. Hierna dus denk ik toch weer een Samsung. Succes met de zoektocht, er zijn leukere dingen;).
  Naomi onlangs geplaatst…Ongenode gastenMy Profile

 • Marjolein

  16 juli 2019 at 12:01

  Ik ben 100% team iPhone! Ik heb de 8 Plus en mijn vorige iPhone (de 6) doet het na ruim 4 jaar nog steeds, mijn vader heeft ‘m nu. Ze zijn wel duur maar gaan vervolgens zo lang mee dat het de investering wel waard is. Ik zou ook wel oppassen met Huawei, ze hebben op dit moment problemen met de USA in verband met spionage met als resultaat dat Google (=Android) minder/geen ondersteuning meer gaat bieden. Best een risico dus, voor een dure telefoon..
  Marjolein onlangs geplaatst…Wat ik in een week deed #92My Profile

 • orriens nicole

  16 juli 2019 at 14:00

  Een nieuwe smartphone kiezen is inderdaad een grote stap. Ik koos op advies van mijn jongste zoon voor een Huawei, en ben daar nu inderdaad wel tevreden over.

 • lodi

  17 juli 2019 at 11:35

  Ik zou zeker even naar een winkel gaan, een telefoon vastpakken geeft al meteen een gevoel of deze bij je past qua grote of niet, tenminste dat heb ik altijd. Ik ben zelf van de apple familie, dus hier alleen nog maar iPhones, maar een telefoon is zo persoonlijk heb ik het idee. Succes met kiezen.
  lodi onlangs geplaatst…Tips om de dag door te komen als het regent tijdens de vakantieMy Profile

 • Eemy

  17 juli 2019 at 11:37

  Ik vind het ook altijd lastig, er is zoveel keuze. Zelf vind ik de kleur en camera altijd belangrijk

 • Marcelina

  17 juli 2019 at 16:39

  Aah wat vervelend zeg. Ik hoor inderdaad ook over de Huawei dat die een goede camera heeft. Kan je nog terug? Misschien is er wel iets mis.

 • Marcelina

  17 juli 2019 at 16:39

  Goed om te weten. Op dit moment neig ik ook echt meer naar iPhone toe. Is de camera goed van de 8 plus? 🙂

 • Marcelina

  17 juli 2019 at 16:40

  Ja, het is ook een hele dure stap haha. Fijn dat je tevreden bent over de Huawei. Het is een voor mij nog onbekend merk.

 • Marcelina

  17 juli 2019 at 16:42

  Ja, iedereen heeft zo een voorkeur he. Alleen ik ben tevreden over Apple en One Plus haha. Ik neig nu wel meer naar Apple hoor, maar inderdaad: ik ga gewoon even naar een winkel die beide apparaten heeft, dan kan ik testen of hij past of niet. Bedankt 🙂

 • Marcelina

  17 juli 2019 at 16:42

  Ja, ik ook. Camera nog het meeste 🙂

 • Nadia

  17 juli 2019 at 18:06

  Hier team Samsung! Ik heb nu de S8, maar de S10 is onderweg en komt één deze dagen…. Ben zo benieuwd! Heb ooit uitstapjes naar Iphone en Huawei gemaakt, maar ik houd het lekker bij Samsung!

 • Mario

  17 juli 2019 at 20:56

  Ik kan eigenlijk maar 1 ding adviseren! IPHONE ?
  Het was mijn eerste smartphone en zal ook mijn laatste zijn. Ik wil nooit meer anders. WIj hebben alles van Apple en dit werkt altijd. Ik heb voor het werk een samsung en kan er niet mee werken. De Samsung loopt geregeld vast, of moet weer opnieuw opgestart worden. De Apple werkt altijd! Kost wat! Heb je ook wat
  Mario onlangs geplaatst…Goedkoop op vakantie naar Brazilië met vakantiediscounter.nlMy Profile

 • Dhini

  17 juli 2019 at 23:12

  Als genoeg geld heb, wil ik ook Huawei Pro 30 maar ik ben blij met Huawe mate P20 lite.
  Dhini onlangs geplaatst…Soundlogic Vlog CameraMy Profile

 • Wanda

  17 juli 2019 at 23:16

  Ik heb jaren een Samsung gehad, maar ik vond deze toch wel erg duur worden. Nu sinds een jaartje de xiaomi mi a2 en deze bevalt mij in ieder geval erg goed.Geregeld updates en vooral ook een hele goede camera. Daarnaast gaat de accu ook best lang mee.
  Wanda onlangs geplaatst…Tip: Wandel Het Vlonderpad in natuurgebied De WiedenMy Profile

 • Felice Veenman

  18 juli 2019 at 10:04

  Ik vind het heel eenvoudig: ik neem d etelefoon die mijn zoon ook heeft. Allebei willen we niks met Apple te maken hebben. Opgelkopte flauwekul vinden we dat. En verder kan ik er zeker van zijn dat hij goed heeft gezocht naar value for money, want hij is net als zijn moedr absoluut een afstammeling van Dagobert Duck! En het allerhandigste van mijn systeem is: ik heb iemand die precies weet hoe mijn telefoon werkt. Dat bespaart uren trial and error
  Felice Veenman onlangs geplaatst…Over vrouwen, studeren en met modder gooienMy Profile

 • Marcelina

  18 juli 2019 at 10:13

  Zo kan het ook natuurlijk. Slim bedacht 🙂 Apple vraagt inderdaad veel voor zijn producten, maar mijn iPad gaat al 8,5 jaar mee zonder mankementen, dus wat dat betreft vind ik Apple juist wel betrouwbaar haha

 • Mandy

  20 juli 2019 at 15:03

  Ik heb zelf de iphone xr en kan hem echt aanraden! Heb hem nu een dik half jaar en de batterij gaat nu nog steeds een hele dag mee ondanks ik hem veel gebruik. Hij is super snel en maakt top fotos

 • MC Kleuver

  22 juli 2019 at 18:23

  Een goede selfiecamera vind ik ook belangrijk, maar er wordt vaak gezegd dat ze gek worden van mijn selfies. Hahaha! Een vingerscanner ben ik echt verliefd op. Zo ideaal dat je daarmee de foon kunt ontgrendelen.
  MC Kleuver onlangs geplaatst…Brabantse vrouwen | Deze ode is voor jullieMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Persoonlijk interview met: Francis van Mamazetkoers

15 juli 2019

Next Post

Nieuwe blognaam: een nieuwe start

19 juli 2019