Blog post

Help! Dirk wil emigreren…

6 juli 2018Marcelina

5x Terceira

Vandaag deel ik met jullie 5 redenen om naar Terceira op de Azoren te gaan. Eerst even een stukje aardrijkskunde en daarna lees je over onze avonturen hier. Ook kom je erachter wat de titel van deze blogpost eigenlijk inhoudt, want: emigreren?

Aardrijkskunde

Veel mensen hadden geen idee waar wij naartoe gingen, dus zeiden we standaard: ‘we gaan naar Portugal’. Ik zit al een aantal jaren te kijken naar de Azoren en toen ik zag dat Tui reizen organiseerde naar de Azoren, heb ik Dirk weten te overtuigen. Echter had Dirk ook geen idee waar het precies lag. Terceira hoort bij de Azoren en is één van de grotere eilanden. Sao Miguel is het grootste. De Azoren liggen (net als de Canarische eilanden) in de Atlantische Oceaan. Het grote verschil is, dat de Azoren letterlijk tussen Amerika en Europa liggen. Het zijn mini stipjes op de kaart in die gigantische oceaan. Ik laat het je zien:

Je kunt Terceira wel wat vergelijken met Texel. Het is ongeveer 40km breed en 20km lang. Je kunt dus makkelijk in een paar uur het eiland rondrijden. Genoeg aardrijkskunde, we gaan door met 5 redenen om Terceira te bezoeken.

1. Het is er niet toeristisch

Selfiestick? Selfiestick? Als je in Rome, Londen of Parijs bent geweest, herken je deze woorden vast wel en zo is het met meerdere populaire bestemmingen. Op Terceira was het goed zoeken naar een souvenirwinkeltje om wat typische dingetjes te kopen. Alleen in Angra merk je dat ze al wat meer op de toeristen zijn ingespeeld. Zo organiseren ze daar veel acties op het water voor toeristen en ook hier vind je eigenlijk als enige wat leuke winkeltjes om te kijken. Een echte shopstad is het dus niet.

2. Goedkope terrasjes

Laatst bestelden wij op een terras een biertje, een fanta, een cappuchino en een spa rood. Normaal zit je in Nederland dan al rond de €12 met de rekening, maar hier vroegen ze maar €5 voor dit alles. Ook het eten is erg goedkoop. Als wij buiten het hotel gingen lunchen (5/6 x gedaan) zaten we bij elkaar vaak nog onder de €20. Alleen in het hotel zelf was het ietsje duurder, maar alsnog een redelijke prijs. Ergens neerstrijken is dus geen probleem, want voor drinken betaal je vaak rond de €1.

3. De prachtige, groene natuur

Terceira is heel groen. Natuurlijk kom je hier ook rotsen tegen en vooral ook vulkanisch gesteente, maar dat is logisch. De Azoren zijn namelijk vulkanische eilanden. We hebben een tour gedaan met een local over Terceira en die wist Dirk al aardig te overtuigen om te emigreren. Je ziet hier zoveel moois om je heen. Ook kun je Monte Brasil beklimmen (per auto) en dat is een lege vulkaan. Hij is nu helemaal begroeid met bomen en planten.

4. Vrijwel alle producten zijn local

Overal zie je wel koetjes staan in de wei. Terceira is heel zelfvoorzienend. Ze importeren weinig en gebruiken zoveel mogelijk eigen producten. Veel mensen hebben een eigen fruitbomentuintje en een stukje wijngaard. Ze houden koeien en kippen. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog veel vissermannen hier. Huizen zijn hier een stuk goedkoper en vaak krijg je er een flink stuk tuin bij. Dit wist de local te vertellen, dus werd Dirk nog enthousiaster om hier te wonen.

5. Het hele jaar door een heerlijke temperatuur

Wij waren er in juni/juli en toen was het er 21 graden gemiddeld. Deze temperaturen zijn heel normaal op Terceira. Het wordt er max 7 graden, maar ook dat komt weinig voor. Het gemiddelde ligt op 15 graden het hele jaar door. Dus ook in februari kan jij hier makkelijk naar toe voor een dolfijnentocht op het water bijv. of om te zonnen bij het zwembad. Het weer is hier het hele jaar door echt net lekker.

Leestip: Blogmas 5: #4 Terceira video

Dirk is dus helemaal overtuigd van Terceira en denkt zelfs aan emigreren. Ik ook natuurlijk, maar om er letterlijk te gaan wonen? Aan de ene kant een leuk avontuur, aan de andere kant: ik ben gek op reizen en heb het naar mijn zin in Nederland. Voorlopig nog maar even in NL blijven dus… Op naar onze volgende vakantie!

Wat vinden jullie van Terceira? Zouden jullie naar een ander land kunnen emigreren?

 

Comments (4)

 • Merel

  6 juli 2018 at 15:25

  Terceira klinkt als een hele fijne vakantiebestemming als je ver weg wilt gaan van de toeristische massa!
  Het lijkt mij echt heel tof om hier ooit heen te gaan!

 • Marcelina

  6 juli 2018 at 15:43

  Zeker eens doen 🙂 je krijgt er geen spijt van! Doordat het er nooit mega warm is, wordt het waarschijnlijk ook niet zo snel toeristisch!

 • Rob

  5 januari 2021 at 22:03

  Wij zijn al geemigreerd.. maar dan voor 50% van de tijd en op Sao Miguel. Dit eiland is een stuk groter en heeft daarmee ook een stuk cultuur en nog steeds de geweldige natuur en een goede vliegverbinding. Het andere voordeel is dat je in 5u in Boston zit of in 4u in Amsterdam.. dus als je van reizen houdt en ooit op de eilanden uitgekeken bent (wat ik me nog steeds niet voor kan stellen met de geweldige oceaan en groene eilanden) is dat nog steeds een mooie locatie.

 • Marcelina

  5 januari 2021 at 23:12

  Wat leuk om te lezen! We hopen Sao Miguel wel te bezoeken ooit, maar voor nu kennen we alleen Terceira en onze verhuisplannen liggen in de koelkast. Minstens een keer per maand praten we er wel over 😅. Wie weet over een x aantal jaar.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

DM food inspiratie

27 juni 2018

Next Post

Q&A: zwanger? Geluk? Werk? Reizen?

13 juli 2018