persoonlijk

Gezinsuitbreiding || zwangerschapsupdate #1

Als je me volgt op social media, dan weet je waarschijnlijk al dat er gezinsuitbreiding komt bij ons. Dat is ook de reden dat het wat rustig is geweest overal online. Naast dat ik druk ben met mijn werk, kreeg ik er misselijkheid bij en dat zorgde ervoor dat ik behoorlijk wat dagen uitgeschakeld was. Niet echt handig met een verhuizing, maar wij zijn ontzettend dankbaar dat het ons gegeven is dat er een kindje in mijn buik groeit. Ik deel hieronder even een update met jullie:

Hoe gaat het nu?

Inmiddels ben ik 14 weken zwanger en het gaat wel wat beter dan aan het begin. Ik slik tabletjes tegen de misselijkheid en die helpen wel grotendeels. Wel ben ik nog steeds erg moe en ik slaap dan ook vrij veel. Ik werk nog steeds 4 dagen, maar na mijn werk ga ik meteen rusten op de bank, want dat heb ik dan echt nodig. Maar ik mag niet klagen hoor, het is het allemaal waard!

Willen wij weten wat het wordt?

Ja, wij willen graag weten wat het wordt. Ik ben allereerst ontzettend nieuwsgierig, maar daarnaast houd ik ervan om voorbereid te zijn. We moeten nog wel even geduld hebben tot we het weten. Ik heb trouwens wel een vermoeden. Al vanaf dag 1. Maar of dat klopt, weten we natuurlijk nog niet.

Hoe wisten we dat ik zwanger was?

Het klinkt heel simpel: ik werd niet ongesteld, maar aangezien mijn cyclus erg onregelmatig is, heb ik echt nog wel even gewacht voor ik ging testen. Ik besloot op een vrijdagavond spontaan uiteten te gaan met een vriendin en ik wilde weten of ik zalm mocht hebben (ik ben echt gek op zalm). Die vriendin kwam al bijna, dus ik ging snel een test doen. Meer om uit te sluiten eigenlijk dat ik zwanger was, maar toen zag ik twee streepjes. Dat werd geen koud gerookte zalm die avond dus ;).

‘Goed gepland: nieuw huis, baby etc’

Een reactie die we vaak hebben gehoord de laatste weken en waar ik niet goed van weet wat ik er mee moet. Allereerst kwam het totaal niet uit dat ik kotsmisselijk was tijdens de verhuizing, dus dat ”goed gepland” was niet aan de orde. Daarnaast is het makkelijk oordelen als je niet weet hoe lang wij al bezig waren voor een kindje. Ook in ons oude huis had een kindje prima gekund.

Hebben we al een naam voor de baby?

Nee en we hebben er ook nog niet over gepraat samen eigenlijk. Zodra we weten wat het wordt, komt dat wel. Het gaat wel erg lastig worden. Dirk houdt meer van klassiekere namen en ik vind moderne namen leuk. Ik heb wel wat wensen over de naam: het moet één naam zijn, makkelijk uit te spreken en makkelijk te spellen zijn. Verder komen we er vast wel uit. Ik weet ook niet zeker of ik wil vernoemen. Het is een mooie traditie, maar of wij die gaan voortzetten is nog even de vraag. Maar goed, we hebben nog eventjes natuurlijk.

 

Tot zover deze update! Ik weet niet hoe vaak er een update volgt, maar ik probeer jullie (via Instagram) op de hoogte te houden :).

2 Reacties

  1. Zulk geweldig, wonderlijk mooi nieuws! Nogmaals van harte gefeliciteerd. Ik ben nu trouwens wel heel benieuwd wat jij vermoedt dat het gaat worden, omdat je al zo’n sterk voorgevoel hebt. Dat moment van testen moet heel bijzonder geweest zijn, om nooit te vergeten!
    Naomi onlangs geplaatst…VoorspellingenMy Profile

  2. Ja, dat was echt heel bijzonder en gek. Echt vieren konden we niet, omdat die vriendin er al bijna was 🤭 Als ik weet wat het wordt, deel ik ook of ik gelijk had of dat ik er compleet naast zat haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge