persoonlijk

De baby vermaakt zich wel! #update 4

Inmiddels staat de teller alweer op 29,5 week zwanger. De tijd vliegt voorbij en ik moet zeggen dat ik me nog steeds redelijk goed voel. Ik heb echt wel last van kleine kwaaltjes: maagzuur, af en toe een harde buik, kramp in voeten + kuiten, maar daar kan ik mee leven. Inmiddels hebben we de eerste groei echo al gehad, staat de tweede voor over 2 dagen gepland en ben ik meerdere malen in het ziekenhuis geweest voor bloedprikken. Ik deel meer informatie in deze update. Lees je mee?

Ziekenhuis

Waar ik eerst zelden in een ziekenhuis kwam, ben ik er de afgelopen weken vaker geweest. Ik heb de suikertest moeten doen, er is geprikt voor mijn schildklier, er is geprikt op ijzertekort en aan het begin van mijn zwangerschap had ik Rhesus en er moest vastgesteld worden of ik dat nog steeds had. Helaas bleek dat wel zo te zijn, dus volgende week krijg ik hier mijn eerste prik voor. Na de bevalling krijg ik de tweede prik. Nu moeten jullie weten dat ik absoluut geen fan ben van naalden, inentingen en al die dingen, maar in dit geval heb ik geen keus. Onze wens is toch wel om over een paar jaar voor een tweede kindje te gaan (mocht ons dat gegund zijn) en daar heb ik die prikken ook voor nodig. Anders blijft mijn lichaam antistoffen aanmaken tegen een baby.

Groei echo

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik toen ik 16 weken zwanger was Corona gehad. Nu zitten er niet heel veel risico’s aan, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, mocht ik extra echo’s. Met 27 weken heb ik die gehad en over twee dagen (dan ben ik bijna 30 weken zwanger) heb ik de tweede echo. De vorige keer was te zien dat het hoofdje echt wat te groot is. Hij zit tegen het maximale percentage aan. De rest van het lichaampje van ons wondertje leek normaal te groeien. Ik ben erg benieuwd of het nu nog steeds zo is. De verloskundigen geven aan dat het kind wel erg groot lijkt in mijn buik, maar eigenlijk valt het dus wel mee. Dirk en ik zijn beide lang, dus het kan zo zijn dat het kindje ook wat langer is dan gemiddeld.

Dankbaar

Mijn ijzerwaarden en mijn bloeddruk zijn steeds uitstekend. Hier maakte ik me eerst nog zorgen om, maar ik word elke keer gerustgesteld.

Beweging

Al vanaf het begin hebben we een erg beweeglijk kindje. Afgelopen maandag zat de schrik er goed in toen ik de baby al een tijdje niet voelde. Gelukkig ging hij na een paar uur weer wat van zich laten horen en de dag erna ook. Als je kindje erg beweeglijk is, dan schrik je toch wel als er even geen beweging meer is. Al lijkt de baby zich nog steeds prima te vermaken en kan hij inmiddels met meer ledematen laten weten dat hij er is. Een erg gek gevoel vind ik het als hij draait langs mijn buikwand. Dat voelt zo ”griezelig”. Maar goed, ik ben blij dat hij zich zo goed vermaakt. Het lijkt mij maar saai zo de hele dag in een buik, maar een baby weet niet beter natuurlijk.

Geboorteplan

Inmiddels ben ik toch maar bezig geweest met een mini plan voor als het tijd is om te gaan bevallen. Ik wilde toch wat dingetjes op papier hebben, al heb ik nog steeds zoiets van: ik zie het wel als het zover is. Ik kan nog zo graag een thuisbevalling willen, maar als dat niet gaat, dan leg ik me daar ook bij neer. Wel wilde ik vastgesteld hebben hoe ik het het liefste zou willen in de ideale situatie en ik moest natuurlijk vastleggen hoe het gaat met Beer (ons hondje).

 

Ik mag nog steeds niet klagen dus over deze zwangerschap. De eerste 18 weken waren pittig, maar daarna kon ik genieten en dat doe ik nog steeds zoveel mogelijk. Ik probeer ook mijn beweging te pakken en te rusten wanneer mijn lichaam dat aangeeft. Moet ik deze positieve berichten gaan afkloppen? šŸ˜‰ Het derde trimester is al ingegaan en het kan natuurlijk nog omslaan…

 

PS: volg je mij al op Instagram? Hier deel ik wat vaker een update šŸ™‚

1 Reactie

  1. Haha, ik moest gniffelen om je zin dat het saai moet zijn in je buik. Nooit over nagedacht:). Fijn dat je je goed voelt. Ik hoop dat bij de volgende echo alles goed is!
    Naomi onlangs geplaatst…Boekenpraat: 200 wachtenden voor uMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge