Blog post

Blogstatistieken: wat valt er op?

5 augustus 2019Marcelina

Vandaag ga ik een aantal blogstatistieken met jullie delen. Zo vertel ik welke blog het meest gelezen is op dezelfde dag, welke blog het populairste is en nog veel meer leuke blogfeitjes voor jullie. Ik blog inmiddels alweer dik anderhalf jaar en dus is nu de perfecte tijd om eens te kijken wat jullie eigenlijk het leukste vinden om te lezen.

 

Wist je dat….

 

Ik meerdere blogs heb geschreven over een shoplog bij de DM drogerie?

Een van die blogs is meteen mijn populairste blog die ik heb geschreven. Ik zet ze even op een rijtje voor je. Ik begin uiteraard met de populairste:

Dagje Duitsland + shoplog

 

Verder schreef ik nog:

Shoplog van de DM drogerie in Monschau

PLOG + shoplog van Duitsland

Al deze blogs worden veel gelezen. Gelukkig maar, want ik ga binnenkort weer naar een DM-drogerie toe. Tijd voor een nieuwe shoplog 😉

 

Een blog over gezond eten het meest gelezen is op dezelfde dag?

Op 10 augustus 2018 was het zover. Onderstaande blog werd 217 bekeken op dezelfde dag en dat was voor mij een record. Lees hier de best gelezen blog op dezelfde dag:

Gezonder eten: allerlei tips van bloggers

 

 

 

bloggen

Wist je dat…

Maandag de populairste dag is op mijn blog?

Om precies te zijn lezen mensen op maandag om 10u in de morgen het allermeeste mijn blogs. Een populaire dag en tijd dus.

Mijn blog over hooggevoelig zijn het tweede beste is gelezen?

Mijn persoonlijke blog over hooggevoeligheid staat op nummer 2 van best gelezen blogs.

De best gelezen gastblog een blog over bullet journaling is?

Ik schrijf zo nu en dan over bullet journaling, maar ook gastbloggers schrijven hierover. De populairste gastblog is die van Linda over recepten in je bullet journal.

De meeste bezoekers mijn site vinden via een zoekmachine?

Grote kans dat het gewoon google is, maar via zoekmachines wordt A cup of happiness het meest gevonden. Op nummer 2 staat Facebook trouwens. Volg je mij daar al?

De meeste lezers gewoon uit Nederland komen?

Ik woon zelf in Nederland en ik zie dat Nederland ook ruim bovenaan staat qua bezoekers. Op nummer 2 staat uiteraard België. Dat vind ik vrij logisch, aangezien Belgen ook Nederlands kunnen lezen. Toch zit er in de blogstatistieken weinig verschil tussen België en de Verenigde Staten. Wat Amerikanen te zoeken hebben op een Nederlandse blog, weet ik ook niet zo goed haha. Hierna volgen Duitsland, Ierland & Frankrijk. Op nummer 7 staat het Verenigd Koninkrijk en op nummer 8 staat Denemarken. Als laatste volgen Canada en Spanje (10.)

planner

Ik via Instagram een boel ‘clicks’ krijg?

Ik heb mijn sitenaam in mijn bio staan op Instagram. In mijn blogstatistieken zie ik terug dat veel mensen dat fijn vinden, want als ik een blog promoot, klikken ze via mijn bio door naar mijn site. Leuk om te weten. Dan doe ik al dat werk tenminste niet voor niets ;).

Er veel gezocht is op mijn ‘chinese kool’ recept?

Ik deelde een poos geleden een recept (keto proof) en daar is later nog een aantal keer op gezocht. Leuk feitje.

De populairste blog uit 2019 over Instagram gaat?

De meest gelezen blog uit 2019 is die van ‘27 tips om te groeien op Instagram‘. Daar zat ook veel werk in, dus ik ben blij dat jullie hem ook fijn vonden.

Er diverse blogs zijn die jullie niet leuk vonden in 2019?

Er zijn een aantal blogs ontzettend weinig gelezen. Zoals mijn aankondiging voor Blogmas, een blog over mediteren en een persoonlijke update bijvoorbeeld. Nu moet ik wel zeggen dat dit de statistieken van 2019 zijn en al die blogs komen uit 2018. Niet zo gek dus dat ze niet meer zoveel gelezen worden.

 

 

Tot zover mijn blogstatistieken. Vonden jullie het leuk om zo wat feitjes te lezen? Misschien ga ik dit wel jaarlijks doen. Voor mij ook leuk om terug te lezen 🙂

 

Comments (2)

 • Naomi

  5 augustus 2019 at 07:36

  Leuk, zo’n blogje. Ik ben zelf echt gek op het bekijken van mijn statistieken, dus ik vind het leuk om ook eens bij anderen te zien hoe het werkt. Maandag is bij mij trouwens ook de populairste dag, maar bij mij zijn de lezers iets eerder wakker, namelijk om acht uur al;).
  Naomi onlangs geplaatst…Toppunt van Hollandse gezelligheid: We zijn er bijnaMy Profile

 • Melissa Schrijft

  9 augustus 2019 at 14:58

  Leuk he om terug te kijken in je statistieken. Doe ik ook regelmatig. Zo leer je ook weer wat je goed doet en wat beter kan.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Body positivity: zo denk ik erover!

3 augustus 2019

Next Post

Persoonlijk interview met: Mieke van ''don'tmindmie''

7 augustus 2019