Baby update: grootste miskoop, keuze naam en budget tips

Vandaag heb ik een update voor jullie van mijn kleine baby’tje die misschien toch niet meer zo heel klein is. Ze zeggen altijd ”voor je het weet is hij groot” en ook al is Danny nog maar 8 weken oud, het is echt zo. Het gaat heel snel en hij is nu alweer in een heel andere fase. Qua slapen een hele fijne fase haha, want hij kan zo 8 uur achter elkaar doorslapen ‘s nachts. Maar ook op andere gebieden mogen wij echt niet klagen. Het is een lief, tevreden kereltje. We hebben geen huilbaby en hij lijkt voor nu gezond, dus alle reden tot dankbaarheid. Benieuwd naar mijn grootste miskoop, mijn aanraders, de keuze van de naam en wat budget tips? Lees dan snel verder ;).

Keuze naam

De naam Danny komt van de naam Daniël (betekenis: God is mijn rechter). Een naam die we beide mooi vonden, maar wat het toch net niet was. Ik wilde graag een Bijbelse naam en Dirk wilde graag vernoemen. Toen ik 23 weken zwanger was, zaten we zondagochtend beide rechtop in bed, toen Dirk opeens de naam ”Danny” opperde. Beide hadden we geen rare associaties met die naam en ik vond de naam leuk, maar ik wilde er wel over denken. Na een dag was ik er over uit: die naam moest het worden. Met de naam Danny konden we ook vernoemen. Mijn vader heet Jan en de vader van Dirk heette Dirk. Dus eigenlijk is het een semi-Bijbelse naam en we konden dus vernoemen. Twee vliegen in één klap!

Aanraders

Ik heb wel een aantal favorieten voor Danny. Zoals de anti-colic fles van Dr Brown. In het begin gebruikten we de Tommee Tippee fles en die werkte op zich heel goed. We hebben ook Difrax flessen gehad, maar die werkten weer niet voor Danny. Na 7 weken ben ik overgegaan op de Dr Brown en sindsdien spuugt hij veel minder en zitten er ook minder boertjes dwars. Verder ben ik groot fan van het merk Waterwipes. Die doekjes zijn heel erg fijn om Danny mee te verschonen, maar ook om zijn gezichtje schoon te maken bijv. Ik heb van tevoren 2 grote boxen ingekocht. Qua luiers heb ik nu diverse merken getest: Zwitsal, Etos, Kruidvat en Mon Bébé. Allemaal even fijn. Qua verzorging gebruik ik alleen maar Zwitsal producten en dat is puur omdat ik die van heel veel mensen heb gekregen ;).

Wat nog een aanrader is: iemand in de familie hebben die goed overweg kan met een naaimachine. Ik heb diverse mooie stoffen ingekocht en mijn moeder heeft er (naast al het andere voor de babykamer etc.) super leuke kleertjes van gemaakt voor Danny.

Grootste miskoop

  1. Bibs speentjes zijn wat mij betreft een grote miskoop. Je mag ze niet uitkoken, ze gaan snel rotten en Danny moet ze niet ;). Ze zien er leuk uit en dat is ook alles.
  2. Kleding in maat 50: dat heeft Danny namelijk nooit aan gekund.

Verder heb ik niet echt miskopen gehad. Ik heb niet teveel kleding gekocht van tevoren en ik heb goed gekeken wat ik echt nodig had voor Danny. De Bibs speentjes zijn echt de grootste miskoop geweest. Gelukkig had ik via een winactie Difrax speentjes in huis gekregen en die speentjes zijn wel een heel groot succes!

Budget tips

  1. Koop niet teveel kleding in voren, want je krijgt ook een heleboel kleertjes en soms krijgen kleintjes opeens een groeispurt
  2. Shop ook eens tweedehands. Ik zit sinds kort op Vinted en heb al leuke items gespot.
  3.  Primark, Zeeman en H&M hebben mooie kleertjes voor niet al teveel geld
  4.  Heb je een favoriet merk? Let dan op een aanbieding en sla wat meer in voor een voordeelprijs.

Hoe gaat het nu met baby Danny?

Toen hij werd geboren, woog hij 3965 gram. Inmiddels weegt hij 5580 gram (5 juli). Hij is dus flink aangekomen en daar ben ik trots op! Hij doet goed zijn best om lekker te drinken en hij pakt ook genoeg slaap zoals ik al zei. Dankzij zijn nieuwe fles gaat het spugen ook beter.

 

Nu ben ik wel benieuwd. Wat is jouw grootste miskoop van de laatste tijd?

 

*Foto’s in deze blog zijn niet door mij gemaakt.   *Er zitten een aantal affiliatielinkjes in deze blogpost verwerkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge