Blog post

7 feitjes over mij

28 januari 2019Marcelina

Ik heb voor vandaag een aantal feitjes over mij op een rijtje gezet. Zo kan je me iets beter leren kennen. Ik vind dit altijd zo leuk om bij anderen te lezen, dus ik heb besloten om het zelf ook eens te doen. Persoonlijke blogs is iets wat mensen interesseert, omdat ze zich misschien kunnen relateren aan de ander. Wie weet heb jij dat ook wel bij mijn feitjes. Zit je er klaar voor? Hier komen ze:

1. Ik lust geen (diepvries) pizza

Ik heb jarenlang geen pizza gegeten, totdat vriendinnen mij een pizza lieten proeven bij een lokale snackbar. Op Urk is deze pizza best wel een begrip en je kunt hem alleen krijgen bij die snackbar. Hij heeft ook een grappige naam, namelijk: pizza Lubbert. Dit was de eerste pizza die ik echt lekker vond en geloof me; ik had er al veel geproefd. Tegenwoordig lust ik eigenlijk nog steeds alleen zelfgemaakte pizza’s en pizza’s van bijvoorbeeld een pizzeria. Ik walg eigenlijk nog steeds van diepvriespizza’s, al probeer ik het met regelmaat. Wie weet, ooit. Dit betekent niet, dat ik geen pizza eet, want ik maak zelf regelmatig een eigengemaakte pizza. Minstens 1x per 2 weken denk ik wel. Ik koop een pizzakit bij de supermarkt en ik beleg hem met zalm (dat is mijn specialiteit), groentes en kruiden. Dirk en ik zijn beide fan van mijn zalmpizza’s 🙂

2. Mijn lievelingskleur is oranje

Ik ben ook gek op roze, maar oranje is mijn favoriete kleur. Ik vind die geel/oranje kleur echt heel mooi. Daarom ben ik ook gek op okergeel. Het is al sinds ik klein was mijn lievelingskleur. Roze komt op nummer twee denk ik. Ik heb trouwens nu wel een roze bril. Wellicht ben je die al tegengekomen op Instagram.

3. Op Netflix kijk ik alleen comedy/romantische films+series

Ik hou niet van actie. Echt totaal niet. Ik kijk dus geen actie, oorlog, horror & thrillers. Documentaires vind ik soms wel interessant om naar te kijken. Verder kijk ik dus echt typische meidenseries en films. Zoals: Gossip Girl, New Girl, Jane the Virgin & Great News. Ik ben er gek op, maar dat zorgt er wel voor dat mijn aanbod erg beperkt wordt, want het meeste heb ik al gekeken. Gelukkig volg ik dan ook Youtubers en ook dat zijn vrouwen haha. Veel beauty, gezelligheid en shoplogs. Ik hou er van 🙂

4. Mijn favoriete eten is chili con carne (en ik maak het zelden klaar)

Bruine bonen met gehakt & groentes is een pittig tomatensausje. Mijn favoriete eten. Het probleem is, Dirk en ik zijn ooit gestart met keto/low carb eten. Sindsdien heb ik eigenlijk nooit meer chili con carne klaargemaakt, terwijl het wel echt mijn lievelingseten is. Het paste niet zo goed bij keto, dus schoot het er zo bij in. Ik zal nu ik dit typ (15 januari) maar even op zoek naar een blik bruine bonen, want dit kan echt niet natuurlijk 😉

5. Mijn lievelingsdier is een koala en op twee komt de alpaca

Ik was al heel jong toen ik de koala bombardeerde tot lievelingsdier. Ik vond ze zo schattig eruit zien. Nog steeds vind ik het prachtige beesten en ik zou dolgraag een koala in het echt willen vasthouden. Het is me al wel gelukt om een koala te zien in de dierentuin van Duisburg (DL). Helaas kon ik die niet vasthouden, dus dat is nog steeds een droom van me.

Een tweede droom van mij is om thee te drinken met alpaca’s. Dat lijkt me echt fantastisch. Ik weet dat het mogelijk is om te picknicken tussen de alpaca’s en volgens mij kan dat hier ook wel in de buurt (overijssel dacht ik). Ook lijkt het me heerlijk om te wandelen met alpaca’s. Ik vind die dieren zo leuk en knuffelig. Ik ben fan sinds ik in Zweden bij een rendier/alpaca farm ben geweest. Daar knuffelde ik met alpaca Yoda en sindsdien vind ik alpaca’s dus geweldig. Ik heb inmiddels vaker alpaca’s gezien, maar die in de orchideeënhoeve waren niet zo leuk, die deden niets. Dus ik hoop dat ik binnenkort kan wandelen/picknicken met die leuke beestjes.

6. Ik ben heel erg gek op cadeautjes krijgen, maar ook geven

Ik ben dus ook enorme fan van mijn eigen verjaardag, want dan krijg ik cadeautjes. Ik word ook enorm blij van pakketjes en ik doe dus ook graag mee aan winacties, want dan mag ik ook iets uitpakken. Het idee dat er een verrassing in zit, dat maakt het voor mij zo leuk. Ik ben ook gek op cadeautjes verzamelen voor een ander. Ik doe dus ook wel eens mee met een swap online. Dan mag ik dus voor een ander shoppen. Ik probeer er dan wat leuks van te maken en ik heb vele inpakspulletjes hier thuis. Dat maakt mij enorm gelukkig als ik een ander blij kan maken.

Leestip: 10 leuke, muzikale feitjes over mij

7. Ik heb nog nooit gesnoozed

Dit feitje geloof je waarschijnlijk niet, maar het is toch echt zo. Ik heb nog nooit op ‘snooze’ gedrukt op mijn telefoon/wekker wat dan ook. Ik ga er vaak meteen af als mijn wekker gaat, behalve als ik geen wekker heb gezet, dan blijf ik gewoon liggen tot ik geen zin meer heb. Meestal is dat alsnog rond 9u hoor. Ik ben niet zo’n beste uitslaper. Alleen op zaterdag geniet ik van lekker relaxt doen, omdat ik dan mijn werkdagen heb gehad.

 

Dat waren 7 feitjes over mij en nu is het jouw beurt. Vertel eens een leuk feitje over jou! Meerdere feitjes mag natuurlijk ook 😉

Comments (9)

 • nicole orriens

  29 januari 2019 at 15:27

  Wat grappig dat ze bij die snackbar zo goed zijn in pizza’s maken zeg! Leuk ook. Zelf eet ik wel pizza uit de diepvries. Hier op het platteland wordt ook niet bezorgd helaas.

 • Xarifa

  29 januari 2019 at 15:52

  Pff, een weetje wat je nog niet over mij weet. Daar heb ik laatst ook een artikel over geschreven ? (link achter gelaten in het website vakje). Moet ik een nieuwe verzinnen, dat is wel lastig! Ik denk dan dat je van mij nog niet wist dat ik heel erg van baklava houdt!

 • Rory

  29 januari 2019 at 19:51

  Wat grappig: “Ik walg van diepvries pizza’s”. Nu heb ik zelf in New York bij Grimaldi’s een ‘echte’ pizza gegeten. Met zo’n dunne knapperige bodem, formaat XL, lekker veel peperoni en het liefst ook nog pepers erop… En nu voldoet bijna geen enkele pizzeria meer voor mij. Ja, tenzij we in Rome zijn natuurlijk, maar dat is alweer een tijd geleden. Een leuk feitje van mij? Spontaan krijg ik een black-out. Uhm, misschien dat ik pilates en yoga altijd op blote voeten doe (een les), maar dat ik niet weet hoe snel ik thuis mijn voeten kan wassen. Ooit naar een ‘dansen op blote voeten’-feest geweest, maar dat is gewoon zó niets voor mij.

 • Marcelina

  29 januari 2019 at 21:15

  Haha wat een leuk feitje 🙂 en dat van die pizza snap ik 😉

 • Marcelina

  29 januari 2019 at 21:15

  Wat leuk! Heb nog nooit baklava gehad :#

 • Marcelina

  29 januari 2019 at 21:16

  Aahh wat jammer 🙁

 • Saskia

  30 januari 2019 at 13:01

  Leuke en grappige feitjes. Zo heeft iedereen wel z’n dingen he.
  Mij kun je bijvoorbeeld wakker maken voor sushi! En qua kleur hou ik erg van paars, ’t komt alleen nergens in terug ?
  Saskia onlangs geplaatst…Winaktie – Wereldkaart op CanvasMy Profile

 • Manon

  30 januari 2019 at 16:53

  Haha, feitje 1 tot 4 dacht ik echt ‘wauw wij verschillen enoooorm’ met elkaar. Ik haat pizza’s, romcoms, de kleur oranje en chilli con carne. Maar in de alpaca’s en het geven en krijgen van cadeautjes kan ik me helemaal vinden!
  Manon onlangs geplaatst…Boeken Die Ik Gelezen Heb #1My Profile

 • Marcelina

  30 januari 2019 at 18:20

  Haha wat grappig 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Creatieve video's

22 januari 2019

Next Post

Bullet journal: februari

30 januari 2019