Lifestyle persoonlijk

7 dingen waar ik zin in heb na mijn zwangerschap

In de vorige blog kon je lezen dat ons lieve zoontje inmiddels is geboren. Ik heb hem in totaal 40 weken en 4 dagen bij me mogen dragen. Best een lange periode. Vandaag deel ik 7 dingen waar ik zin in heb na mijn zwangerschap. Hoe mooi en bijzonder het ook is om zwanger te zijn, er zitten ook wel een paar nadelen aan. Die nadelen wegen niet op tegen de voordelen, maar ik keek naar bepaalde dingen toch echt wel uit. Lees je mee?

1 Pretpark

Nu was ik vooral zwanger in de winter en zaten door corona de pretparken toch dicht, maar ik mocht niet in een achtbaan en dat mag nu wel weer. Dus ik kijk er naar uit om weer eens een pretpark te bezoeken om een achtbaan te testen. Het liefst zou ik weer eens naar de Efteling gaan, maar het is zo ver weg.

2 Salmiak en drop

Ik ben gek op salmiak en zoute drop, maar dit is niet handig om te nemen tijdens je zwangerschap. Nu was mijn bloeddruk altijd heel stabiel (behalve op het eind) en nam ik stiekem wel meer dan 2 dropjes per dag, maar nu heb ik geen limiet meer. Al is alles waar ”te” voor staat ook niet goed natuurlijk.

3 Zoethoutthee

Dit heb ik mijn hele zwangerschap niet gedronken, terwijl het wel mijn lievelingsthee is. Gek genoeg heb ik nog steeds geen kopje zoethoutthee genomen. Wordt hoog tijd. Wel dronk ik heel veel rooibosthee tijdens mijn zwangerschap. Zoethoutthee is trouwens niet zo goed voor je als je zwanger bent. Je kunt het beter niet nemen en dat deed ik dus ook niet ;).

4 Kopjes koffie

Ik mocht 1 kopje koffie per dag, maar aan het begin werd ik misselijk van koffie en later kreeg ik er maagzuur van. Dus ik heb maar heel weinig koffie gedronken toen in zwanger was. Normaal gesproken drink ik minstens 1 kopje per dag, maar vaak wel meer. Nu mag het dus weer en ik heb gelukkig geen last van maagzuur meer.

5 Shoppen

Het is leuk om voor zwangerschapskleding te shoppen, maar nu ik niet meer zwanger ben, kijk ik er erg naar uit om nieuwe zomerkleding uit te kiezen. Ik was al even aan het rondkijken online en ik zag diverse leuke collecties voorbij komen. Zo spotte ik bij OTTO hele leuke jurkjes (met korting) en rokjes. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat het past bij mijn figuur. Ik zoek dus vooral a-lijn modellen uit en juist geen strakke modellen. Ook ontdekte ik een voor mij nieuw merk op OTTO met mooie, basic items: SUBLEVEL. Helaas gaat mijn bankrekening deze ontdekking niet zo leuk vinden ;).

shoppen Otto

6 Afvallen

Gek genoeg heb ik er ook weer zin in om wat kilo’s kwijt te raken. Ik ben niet heel veel aangekomen tijdens mijn zwangerschap, maar als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik er graag een paar kilo’s af wil (vetribbel bij mijn buik ;)). Die kilo’s zitten er nu nog en ik ben er voorlopig nog blij mee, omdat het ”het huisje was” van kleine Danny, maar als het echt zomer wordt, wil ik proberen die paar kilo’s kwijt te raken.

7 Wandelen

Op het einde voelde ik me een walvis en liep ik als een pinguïn. Daarnaast had ik weinig energie. Nu kan ik weer lekker stukken wandelen met Danny, Dirk en Beer (ons hondje). Daar kijk ik erg naar uit. Vooral om weer diverse bossen te bezoeken.

Waar zou jij het meest naar uit kijken na je zwangerschap? Laat het weten in de reacties. Ik ben benieuwd! 🙂

2 Reacties

  1. zegt:

    Heel leuk om te lezen. Vooral dat wandelen kan ik me goed voorstellen. Het lijkt me heerlijk voor je om weer te kunnen wandelen als mens in plaats van als pinguïn;).
    Naomi onlangs geplaatst…Nog één keer…My Profile

  2. zegt:

    Nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Als je iets niet kan of mag ga je het soms weer zo erg waarderen he! Zeker wanneer het eerst bijna vanzelfsprekend was. Vooral de koffie en wandelen! Geniet van de dingen die je weer mag doen! 😉
    Esther onlangs geplaatst…Babyshower laten organiserenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge