4 dingen waar ik spijt van heb

Er zijn een aantal dingen waarvan ik het jammer vind dat ik het niet gedaan heb of dat ik er niet voor gekozen heb, maar er zijn ook een aantal dingen waarvan ik echt spijt heb. Spijt dat ik het niet heb gedaan of spijt omdat ik het anders had willen doen. Ik ben niet iemand die steeds naar het verleden blijft kijken, maar deze dingetjes komen nog regelmatig terug. Ik deel ze vandaag met jullie. Lees je mij? En laat vooral op het eind weten of er iets is waar jij echt spijt van hebt.

Zwemdiploma

Ik heb dus maar één zwemdiploma en dat is niet omdat ik nooit de kans heb gekregen om mijn B diploma te halen, maar omdat ik stront eigenwijs was. Het zat namelijk zo: bij je B diploma moet je door een gat heen zwemmen onder water. Iets wat ik prima kon, maar gewoon niet wilde doen. Ik was koppig en eigenwijs en elke keer als ik moest afzwemmen, ging ik vlak voor het gat naar boven. Aan de ene kant was het angst dat ik zou ‘verdrinken’, maar aan de andere kant: tijdens het oefenen kon ik het gewoon. Heel stom denk ik nog regelmatig. Ik heb een paar keer opnieuw moeten afzwemmen en extra lessen moeten nemen, maar helaas. Ik heb alleen een A diploma. Overigens kan ik prima zwemmen, maar ergens baal ik nog steeds dat ik nooit door dat stomme gat ben gezwommen. Dan had ik net als ieder ander gewoon netjes 2 diploma’s.

 

Opkomen voor mezelf

Dit is iets waar ik regelmatig spijt van heb, want het is niet iets uit het verleden. Ik klap soms dicht en ben onzeker. Dus laat ik over me heen lopen en zeg ik niet wat ik eigenlijk wil zeggen en doe ik niet wat ik eigenlijk wil doen. Dit heeft me al vaak tegen gewerkt en het is iets waar ik wel aan wil werken, maar wat ik ook lastig vind. Als ik een voorbeeld moet noemen, dan denk ik bijvoorbeeld aan een derdejaarsstage van de PABO. Ik kwam op een school terecht waar ik niet echt heel welkom was. Ik werd in een klas geplaatst waarvan ze zeiden ”die klas kan nog wel wat hulp gebruiken”. De alarmbellen hadden al af moeten gaan, want ik heb me nooit echt thuis gevoeld op die school en die klas was inderdaad onhandelbaar en inderdaad: ik haalde mijn stage niet… Door niet voor mezelf en de situatie op te komen, heb ik een half jaar studievertraging gehad uiteindelijk. Jammer, maar achteraf is er niets meer aan te doen.

Frans als examenvak

Hoe dom kon ik zijn toen ik halverwege de derde van HAVO koos voor Frans?! Ik ben minstens 5 keer per jaar in Duitsland te vinden en verder dan ”gutentag” kom ik niet. In Frankrijk ben ik nooit te vinden en als ik al iemand tegenkom die Frans praat, kan ik amper wat terug zeggen, want het is alweer weggezakt. Ik weet nog heel goed dat moment dat ik het papier voor me had en moest invullen welke vakken ik zou kiezen en welk profiel. Ik wilde C&M, want economie was het eerste vak wat ik wilde laten vallen. Daar sta ik nog steeds achter trouwens. Wel wilde ik wiskunde erbij, want ik wilde naar de PABO toe en dacht dat ik wiskunde nodig zou hebben. Niet echt dus. Alleen toen moest ik een taal kiezen. Frans of Duits. Ik stond voor Duits een goeie 8.5 en voor Frans een 8, maar ik had het idee dat ik beter was in Frans. Stom, want ik stond ook nog eens hoger voor Duits. Elke keer als ik in Duitsland ben (al is het voor een dagtripje) dan baal ik weer van deze actie. Ik ben nog steeds op zoek naar een goeie online cursus Duits haha.

Investeren

Dan heb ik het over investeren in mijn webshop. Ik was namelijk dolgelukkig toen ik september 2018 mijn 2 kaarten lanceerde, maar achteraf denk ik: ik had eerst wat meer willen investeren voor ik de boel opende. Pas driekwart jaar later vroeg ik een zakelijke pas aan en schreef ik me in bij de KVK. Deze stappen had ik achteraf gezien al veel eerder moeten doen. Ook had ik met minstens 5 producten willen beginnen in plaats van 2, maar ja, dat is achteraf praten. Voor nu is het niet anders en misschien had mijn webshop wel heel slecht gelopen als ik eerst meer had geïnvesteerd. Je weet het niet.

 

Nu ben ik heel nieuwsgierig: waar heb jij spijt van?

 

Leestip: Update: isolatie, wandelen & thuisonderwijs

 

2 reacties

 1. zegt:

  Ik heb spijt van het moment dat ik luisterde naar familie toen het ging om mijn studie keuze.
  En spijt van het moment dat ik soms gewoon echt te lui was om mijn dromen achterna te gaan terwijl het gewoon leuk is om te doen

  Bettie onlangs geplaatst…5 tips voor als je vast zit in het levenMy Profile

 2. zegt:

  Mooi, zo’n kwetsbaar artikel! Je bent niet de enige hoor, met alleen een A-diploma. Hier nog één en ik vind het trouwens geen enkel probleem. Ik kan echt prima zwemmen.
  Wat je zegt over dat voor jezelf opkomen snap ik heel goed. En inderdaad, als een klas ‘nog wel wat hulp kan gebruiken’ gaan er alarmbellen rinkelen. Alleen (en daarom moet je het jezelf denk ik niet te zwaar ‘aanrekenen’) weet je dat soort dingen pas als je al wat ervaring hebt.
  Naomi onlangs geplaatst…Boekenpraat: Chaos (Mirjam Schippers)My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge