Blog post

Persoonlijk interview met: Mieke van ”don’tmindmie”

7 augustus 2019Marcelina

Vandaag een interview met Mieke van Don’t Mind Mie. Ze vertelt meer over haar werk, haar hobby’s en ze beantwoordt uiteraard de bekende vragen. Benieuwd wat ze bereikt wil hebben over 5 jaar en naar welk land ze gratis zou willen vliegen? Lees dan snel verder!

Wie ben jij?


Ik ben Mieke, een Belgische vrouw van 33 jaar en sinds 2018 ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. Ik kom oorspronkelijk uit Oost-Vlaanderen, dicht bij de Nederlandse grens, maar mijn man en ik wonen ondertussen reeds 5 jaar  in een klein gehucht in de provincie Antwerpen .Kinderen hebben wij niet, maar wel zo’n 150 visjes. Geen nood, deze zitten in 2 aquaria van een behoorlijke grote dus ze zitten niet als sardines in een blik ;).

Overdag vind je mij voornamelijk op mijn werk. Ik werk voor de Vlaamse overheid waar twee teams aanstuur.

Mijn vrije tijd is goed gevuld met diverse hobby’s. Zo vind je me regelmatig op de schietbaan. Ja, je leest het goed, ik ben een gepassioneerd sportschutter. Let wel, dit is niet hetzelfde als jagen. Ik schiet niet op dieren maar op papieren kaarten of op stalen platen in verschillende vormen. Verder volg ik ook drumles. Ik vrees dat ik niet het grootste talent ben, maar ik doe het graag en is toch waar een hobby om draait.

Een belangrijk deel van mijn tijd gaat ook naar mijn blog. Ik blog onder de naam Don’t Mind Mie. Op de blog deel ik mijn gedachten maar ook tips voor trips. Ik review producten, diensten en restaurants en geef een inkijk in de organisatie van ons huwelijk. Uiteraard sta ik open voor leuke suggesties.

En zo nu en dan moet ik er gewoon eens tussenuit. Ik reis erg graag. Hoewel ik ervan hou om de wereld te ontdekken, moet het niet steeds ver en exotisch zijn. Ik kan ook genieten van een kort tripje dicht bij huis. Of zelfs gewoon een dagje weg in Nederland of België

Social media

Website: www.dontmindmie.be
Instagram: @dontmindmie
Facebook: dontmindmie

Fotograaf: Jorick Michiels

 

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Ik wil nog zoveel zien, dus 1 land kiezen is echt moeilijk. Maar als ik echt moet kiezen, denk ik dat ik toch voor Canada kies. Ik hou enorm van de natuur en laat Canada daar nu net veel van hebben. De prachtige meren, de bossen, de bergen, de dieren,… Al moet ik eerlijk toegeven dat ik op vlak van dieren nog wel enkele angsten moet overwinnen. Spinnen en grote onbekende (voor mij toch) insecten geven mij de kriebels. En dat ik ook een van de redenen dat Costa Rica de selectie hier niet gehaald heeft. Maar eens ik mijn angsten overwonnen heb, mag je me ook een ticketje naar Costa Rica cadeau doen.

 
Verder spreken ze er Frans of Engels, twee talen die ik beheers dus kan ik mij er verstaanbaar maken. Sinds mijn reis enkele jaren geleden naar Polen, besef ik dat het toch een meerwaarde is als je de weg kan vragen of weet wat je koopt in de winkel.Ten slotte zijn er naast prachtige natuurgebieden ook moderne steden. Als ik na enige afzondering en rust in de Canadese natuur toch even nood heb aan een bruisend stadsleven, zit ik in Canada ook weer goed.
 

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Delen, sparen en reizen! Ik ben tevreden met de bescheiden auto waarmee ik rijd en ook de woning waar mijn man en ik wonen is prima. Aan die materiële dingen zou ik dan ook niet (meer) uitgeven dan ik nu doe. Ik zou wel blijven werken, want ik doe mijn job erg graag, maar ik zou vermoedelijk zo vaak reizen dat ze mij op kantoor toch niet veel meer zouden zien. Want een deel van het geld zou ik echt wel aan reizen spenderen. Ik heb nog een waslijst met plaatsen die ik wil zien en activiteiten die ik op die plekken wil doen. Eens dat miljoen er is zou ik die dingen willen afvinken.

 
Verder wil ik ook wat delen met familie en vrienden. Ik ben gezegend met de beste familie en vrienden in de wereld. (Vele mensen zeggen dat, maar die kennen de mijne niet 😉 Ze zitten stuk voor stuk in mijn hart en maken dan ook een belangrijk deel uit van mijn leven. Kunnen bijdragen aan hun dromen en geluk, maakt ook mij gelukkig. Een laatste deel zou ik sparen. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Ik heb in het verleden geleerd dat je nog zoveel plannen kan maken als je wil, soms komt het leven en het lot ertussen. Ik heb dus geen masterplan uitgestippeld. Als ik over 5 jaar nog even gelukkig mag zijn als vandaag met mijn man, vrienden en familie om me heen en allen in goede gezondheid, dan ben ik een gelukkig mens. Klinkt melig, ik besef het, maar ik meen het wel. Verder zou het wel leuk zijn als er over 5 jaar al enkele van mijn droombestemmingen zijn afgevinkt.

 
 

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Ja, ik heb lang gedacht dat ik in dezelfde stad zou wonen als waar ik als kind woonde. Ik kende daar immers veel volk en een deel van de familie woont er ook. Ik zei altijd gekscherend dat ik een wortelvaste plant was. Toen ik mijn man leerde kennen, ben ik hem echter om praktische redenen gevolgd naar zijn thuishaven. (die gelukkig maar op 30 autominuutjes van mijn ouders ligt) Al snel leerde ik dat het niet zo zeer de plek is waar je woont, maar met wie je er woont dat bepaalt of je gelukkig bent. Weer erg cliché, maar in cliché’s zit nu eenmaal een grond van waarheid.

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Ik zou zeggen: “keep it simple” maar bij nader inzien leerde het leven al dat mijn droom niet zo eenvoudig te verwezenlijken is. Mijn ultieme droom is gelukkig en gezond blijven. Natuurlijk zijn materiële dingen fijn en zou ik graag ook een zekere welvaart hebben. In die zin dat ik geen geldzorgen heb. Maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor geluk en gezondheid voor mezelf en voor de mensen om mij heen.

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Oke, dit gaat een beetje overkomen alsof ik een luxeleventje had (wat ook wel een beetje zo was, dank je mam en pap) maar ik heb nooit een bijbaantje hoeven nemen. Wel deed ik in de zomervakantie vakantiewerk. In België mag dat vanaf 16 jaar. Het jaar dat ik 16 werd, heb ik in een magazijn van een schoenwinkel dozen uitgepakt. Ook het jaar erna heb ik voor die winkel gewerkt. Vervolgens werkte ik 5 jaar, tot ik afstudeerde en een echte ban kreeg, in de zomervakantie als kassamedewerker in de Delhaize in het shoppingcentrum bij mij in de buurt. Dat vond ik echt een hele leuke job. Je zag de hele dag door verschillende mensen met allerlei verschillende verhalen. Heerlijk!

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen echte behoefte heb om met mijn hoofd op tv te komen. Maar voor 1 programma wil ik een uitzondering maken: DE MOL (of “wie is de mol?”, zoals dit in Nederland heet) De reis die de kandidaten mogen ondernemen en de opdrachten zijn echt zo geweldig dat het ongetwijfeld de ervaring van mijn leven zou zijn. Het feit dat ik met mijn gezicht op tv kom, neem ik er dan wel even bij.

Wie volg je graag online?

Ik volg voornamelijk op instagram en facebook enkele hashtags die met bloggen te maken hebben zoals #blogger, #dutchblogger, en #vlaamseblogger. Op die manier ontdek is constant nieuwe mensen of leuke verhalen. Zo pin je je ook niet vast op 1 persoon en blijf je een open blik houden. Uit dat volgen vloeit natuurlijk onvermijdelijk voort dat ik enkele bloggers ook volg zoals writingsbyamelie.beeigen-wijsheden.nlaroundsan.nl en hellogeekyworld.com

Waar ben jij goed in?

Als ik mijn vrienden mag geloven, ben ik best goed in dingen organiseren. Uitstapjes, feestjes, … noem maar op. Ik vind het ook fijn om naar een eindresultaat toe te werken en als dit dan geslaagd is, geeft dat enorm veel voldoening. Enige voorwaarde is wel dat ik op die feestjes niet zelf hoef te koken. Ik ben echt een keukenmonster. Ik sta absoluut niet graag in de keuken en ik kan het ook niet goed. Verder ben ik ook goed in quizzen. Dit omdat ik de gave heb om nutteloze weetjes, gossip en namen goed te onthouden. Ideaal dus voor een quiz.Ten slotte ben ik best wel creatief. een mini-escapegame in elkaar steken voor de verjaardag van vrienden of een bedankingsfilmpje (oscar-uitreiking) voor vrienden ineenboksen…bring it on!

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Met het opgeven van koffie of thee zou ik het niet lastig hebben. Koffie lust ik niet en drink in dus nu ook nauwelijks en thee drink is slechts sporadisch. Frisdrank opgeven zou ik moeilijker vinden. Ik kan echt genieten van een glaasje cola. Zeker op een warme dag op een rustig terrasje.

Leestip: 5x uitgebreide vakantietips voor de meivakantie

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Als ik goed geteld heb zo’n 11. Elk van deze landen heeft hun charmes en ik denk er vaak met hele goede herinneringen aan terug. Als ik dan echt eentje moet kiezen ga ik voor IJsland. Het landschap is er zo prachtig buitenaards met zijn 50 tinten zwart en groen, de mensen zijn er vriendelijk, de natuur is zo speciaal (denk maar aan de warmtebronnen, de geisers,…) en het noorderlicht…magisch. Ik kan dus iedereen een tripje naar daar aanraden.

Wat is je favoriete boek aller tijden?
Ik heb best al veel boeken gelezen, wat het moeilijk maakt om een favoriet te kiezen. Ik ga hier toch voor “blauw is bitter” van Dirk Bracke. Het mag dan wel een jeugdboek zijn. Het verhaal is ook geschikt voor volwassenen. Net als vele boeken van Dirk Bracke wordt er best wel een hard thema  met name dat van kinderprostitutie aangesneden. Omdat de auteur zijn verhaal baseert op grondig onderzoek en feiten, grijpt het best wel naar de keel.

Welke Belgische stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?
Hoewel ik op de blog wel al eens de draak durf steken met Antwerpenaren, blijft Antwerpen toch mijn favoriete Belgische stad. Je hebt er het oude centrum, de moderne buurten zoals het Zuid en het Eilandje, grote winkelketens (veelal op de meir) en authentieke kleine winkeltjes (bijvoorbeeld in de Hoogstraat). Er valt quasi altijd wat te beleven. Het is echt een bruisende stad met voor elk wat wils en een smeltkroes van culturen. Steek je de schelde over (met het veer of te voet door de voetgangerstunnel), sta je zo op het strand van Sint-Anneke of in het groen van Linkeroever.

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?
Aangezien ik een echte food-liefhebber ben, besteed ik graag tijd aan het ontdekken van leuke en lekkere adresjes. Dat kan je ook lezen op de blog, waar ik een aparte categorie over eten heb. De adresjes daar zijn ook diegene die ik hier wil aanraden. Voor het beste ijs van de hele wereld moet je bij cremerie François in Sint-Niklaas (en nu ook Gent en Knokke) zijn. Voor een iets chiquer diner is De Ceder in Kruibeke the place to be en hou je het liever simpel (en Italiaans) dan moet je naar de Kaai in Boom.

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?
Zie jezelf graag!

Bedankt Mieke voor je open interview met ons! Ik vind Antwerpen ook echt een leuke stad en ik zou er graag nog een keer heen gaan.

Dit bericht opslaan op Pinterest?

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Blogstatistieken: wat valt er op?

5 augustus 2019

Next Post

Favoriete beauty producten van augustus || A cup of happiness

9 augustus 2019