Blog post

Persoonlijk interview met: Marielle van Melicious

11 november 2019Marcelina

Vandaag weer een persoonlijk interview en dit keer met Marielle van Melicious. Ze vertelt ons meer over haar dagelijkse leven, maar ze geeft ook antwoord op de bekende vragen zoals: wat zou je doen met 1 miljoen? Benieuwd naar meer over Marielle? Lees dan snel verder:

Wie ben jij?

Even voorstellen. Mijn naam is Mariëlle Meray, 30 jaar oud en ik woon samen met mijn man en parkietje Snoepie in Utrecht. (Inmiddels zijn ze ook ouders van Zayn geworden.) Ik ben van Hindoestaanse komaf, en getrouwd met Abdullah, die zelf van Turkse afkomst is. Thuis ben ik opgevoed met de Nederlandse, maar ook de Hindoestaanse cultuur. Want mijn moeder is gewoon Nederlands. In mijn dagelijkse leven ben ik applicatiebeheerder bij een bouwbedrijf en daarnaast blogger op Melicious.nl. Vijf jaar geleden begon ik Melicious als een beauty en lifestyle blog. En twee jaar na de oprichting stond ik ingeschreven bij de kamer van koophandel. Tot voorkort was Melicious mijn bedrijfje, maar omdat ik nu een kleintje heb gekregen, staat het tijdelijk op pauze.  Nee, niet met bloggen hoor, maar de hele rompslomp omtrent administratie, kvk etc. sowieso is bloggen en een fulltime baan combineren erg hard werken. Maar dat vind ik helemaal niet erg, want ik vind bloggen, foto’s maken en schrijven allemaal ontzettend leuk!

 

Je kunt me online vinden op: 

Website: https://melicious.nl

Instagram:https://www.instagram.com/melicious2015/

Facebook: https://www.facebook.com/Melicious2015/

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Ik zou kiezen voor Suriname, omdat daar de roots van mijn vader liggen. Ik zou heel graag eens willen zien waar hij nou echt vandaan komt. We zijn helaas door verschillende omstandigheden, steeds niet terug geweest. Als klein kind geloofde we niks van de verhalen die hij vertelde over armoede etc. Maar ik denk dat het goed zou zijn om daar cultuur te snuiven en de armoede eens echt te gaan bekijken. Dan voel je je gezegend met wat je allemaal hebt hier in Nederland.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik denk dat ik dit slim zou investeren. In vastgoed ofzo? Zodat, ik het niet op kan maken en het uiteindelijk wel meer waard wordt. Verder zou ik gewoon lekker mezelf blijven en gewoon blijven werken.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar hoop ik een goede moeder te zijn. En hoop ik dat Melicious.nl nog steeds bestaat, misschien zelfs wel weer als bedrijf! Ik besef me dat het wel steeds lastiger wordt om frequent te posten naarmate je kinderen hebt en fulltime werkt. But who knows what happens!

 

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Ik ben hartstikke gelukkig in ons huisje. Voorheen hadden we een appartementje en dat voelde erg klein. Zodra het huis was afgebouwd en ik een voet in het huis had gezicht wist ik het. Hier wil ik graag oud worden. Zeg natuurlijk, nooit, nooit. Maar ik denk dat de kans groot is dat we hier een lange tijd zullen wonen. Alles is nieuw en helemaal naar onze smaak ingericht. We boffen maar.

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Stoppen met werken en fulltime met Melicious verder gaan. Daarnaast zou ik het heel erg leuk vinden om ook fotografie ernaast op te pakken bedrijfsmatig. Ik hou heel erg van fotograferen en heb al sinds ik 12 ben een camera in mijn handen.

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Hmmm goeie vraag. Ik heb bij FNV gewerkt toen ik een jaar of 16 was, later bij de Kruidvat en de Tango shoes als bijbaantjes. Daarna heb ik het twee jaar volgehouden tot mijn 20ste bij een callcenter. Maar ook werkte ik naast al die bijbaantjes bij mijn grootste bijbaan naast school en dat was mijn vaders bedrijf (Surinaamse broodjes en maaltijden) Het leuk is dat ik dit nog steeds af en toe doe. Niet voor het geld, maar gewoon omdat ik het leuk vind om met mensen in contact te blijven en lekker eten te verkopen!

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Ik had wel graag eens mee willen doen aan ”ik hou van Holland”. Gewoon, omdat ik dit een super leuk programma vind en de vragen vond ik ook altijd erg interessant. (Dit kan weer, omdat het sinds kort weer op tv is ;))

Wie volg je graag online?

Ik ben een groot fan van beautylab, veracamilla (helaas staat haar blog on hold), maar ook van marlou.

Waar ben jij goed in?

Ik hou van lekker creatief bezig zijn, feestjes organiseren, uitjes plannen. Eigenlijk alles waarbij ik zelf niet in de aandacht hoef te staan. Daarnaast probeer ik een luisterend oor te zijn voor mijn vriendinnen en en vrienden en familie. En lekker koken, maar vooral zelf lekker eten is echt aan mij besteed.

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Ha, die is easy! Nooit meer frisdrank. Het is ongezond voor je met alle suikers en ik drink het toch al niet zoveel. Ik ben echt een theeleut en in de ochtend kan ik niet zonder mijn kopje koffie. 

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

10 landen tot dusver, ik heb er echt nog een hoop op de lijst staan. Mijn favoriete land is tot nog toe echt Turkije. Dat kan ook niet anders met een Turkse man. Elk jaar gaan we op visite naar familie in Turkije. En dan plakken we er een vakantie in een andere stad of streek voor ons zelf aan vast. Turkije is qua landschap erg divers en ook qua cultuur. Elke plek is weer anders… maar Istanboel, blijft mijn favoriete stad. Deze stad heeft door de versmelting van de Europese en Turkse cultuur echt mijn hart gestolen.

 

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Dat vind ik een moeilijke. Ik lees veel boeken, maar heb niet echt een favoriete boek waar ik steeds op terug pak. Misschien komt dit ook, omdat mijn interesses steeds veranderen. Momenteel ben ik erg fan van de boeken van David Baldacci en Esther Verhoef.

 

Welke Nederlandse stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken? 

De meeste mensen zullen hier antwoorden Amsterdam, maar ik zeg Arnhem of Nijmegen. Heerlijke steden, waar echt de zuidelijke cultuur van Nederland nog te proeven is. Fijne mensen en heerlijke plekjes om te eten en te shoppen.

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

Hmmm, mogen dit er ook meerdere zijn? Ik ben gek op het eten van de Streetfoodclub in Utrecht en ook het Mexicaanse eten bij Popocatepetl vind ik heerlijk! Om te hightea’en ga ik graag naar de Bakkerswinkel aan de oudegracht. En als ik zin heb in een burger naar Meram Burger in Amsterdam.

 

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

Ik kwam er laatst achter dat het gaatje in het lipje op blikjes bedoeld is om je rietje in te steken. Hahaha ik voelde me echt een noob toen hier achter kwam! Dat heeft dan in de horeca gewerkt. Goedemorgen! Wist jij dit wel? En heb je wel eens dat je je eten in een restaurant niet helemaal op kunt? Dan kan je gewoon vragen of het mogelijk is om wat er over is in te pakken. Sommige restaurants zullen dit raar vinden, maar de meeste doen het gewoon. Ik vind het altijd zonde om eten weg te gooien. En daarnaast je hebt er al voor betaald, dus waarom niet lekker thuis opeten? 

Bedankt voor je leuke antwoorden Marielle! Leuk om jou zo wat beter te leren kennen! 🙂 Ik hoor trouwens veel goede verhalen over de Streetfoodclub, maar ik ben er nog nooit geweest helaas. Arnhem is ook een van mijn favoriete steden binnen Nederland. Handige tips ook 😉

De andere interviews lees je hier. 

Comments (1)

  • Naomi

    11 november 2019 at 09:36

    Leuk interview! Dat van dat blikje en het rietje heb ik ook nooit geweten hoor. Snel eens testen;).
    Naomi onlangs geplaatst…Beeldvorming vrouwen en autismeMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Mijn week in foto's: chocolade, stamppot en boswandelingen

5 november 2019

Next Post

Ons droomhuis: waar moet die aan voldoen?

12 november 2019