Blog post

Persoonlijk interview met Lizette van Reismuts

18 november 2019Marcelina

Vandaag een interview met een echte reisliefhebber die niet eens reizen als baan heeft. Lizette werkt hard, onderhoudt haar gezin, blogt, maar gaat het liefst wel zo vaak mogelijk op reis. Benieuwd naar meer over Lizette van de blog Reismuts? Lees dan zeker even verder:

Wie ben jij?

Hoi, ik ben Lizette, ik ben 37 jaar en ik woon samen met mijn man Remco en onze baby Mats in oud en gezellig huis in het centrum van Tilburg. Drie dagen per week werk ik als HR adviseur bij een grote zorginstelling. Daar hou ik me bezig met alles op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Mijn vrije tijd breng ik het liefst met mijn gezinnetje door en met vrienden en familie. Hoewel ik er de laatste tijd niet echt toe kom, vind ik yoga en hardlopen leuk om te doen. Ook ben ik dol op gezelligheid, uit eten en erop uit trekken. Reizen is mijn grote passie. Ik ga het liefst zo vaak mogelijk weg, van korte stedentrips tot lange, verre reizen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik schrijf er dan ook graag over op mijn blog Reismuts.

Website: https://www.reismuts.nl
Instagram: https://www.instagram.com/reismuts.nl
Facebook: https://www.facebook.com/reismutsnl

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Een gratis vliegticket, mag het dan een round-the-world ticket zijn? Anders zou ik kiezen voor Fiji. Dat lijkt me paradijselijk mooi. En het is zo duur om daarheen te vliegen, daarom zou ik een gratis ticket dan juist daaraan besteden.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Als eerste zou ik gaan shoppen. Even mezelf helemaal in het nieuw steken. Samen met Remco en Mats. En daarna neem ik een middag met mijn moeder mee en nog een andere middag met mijn beste vriendinnetje. Vervolgens geef ik een knalfeest voor alle familie en vrienden.

Natuurlijk gaan we er ook van op reis. Aangezien ik mijn werk leuk vind en van een miljoen niet kan rentenieren dus mijn baan niet zal opgeven, zou ik die reis goed plannen en er een sabbatical van een jaar voor willen nemen. In dat jaar ga ik met mijn gezin de wereld rond. En dan gaan we niet eens exorbitante dingen doen, maar juist gewoon op plekken ‘zijn’, omdat we er dan echt de tijd voor hebben om plekken echt te ontdekken en te ervaren. Als er dan nog wat over is, en dat hoop ik dan wel, koop ik er een nieuw huis van. Een vrijstaand huis met een stukje grond waar wat geiten op kunnen. Best wel een concreet plan he? Alleen nu nog de loterij winnen…

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar wil ik met mijn gezin een wereldreis gemaakt hebben. Dit staat al langer op mijn verlanglijstje en eigenlijk is het gewoon een kwestie van gaan. En geld sparen. Dat vind ik nog het lastigste, want tijdens het sparen gaat het geld alweer op aan andere reizen.

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Over het algemeen ben ik wel gelukkig in ons huis in Tilburg. Ik heb er vaak van gedroomd om te emigreren. Maar, zeker nu met onze zoon, zie ik veel voordelen van Nederland. Wel willen we over een paar jaar verhuizen. Een miljoen euro of niet, een huis met wat meer grond is wel onze wens. En dat zal nog steeds wel in Tilburg of directe omgeving zijn, want we voelen ons hier fijn.

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Dat ik ooit met mijn gezin naar Indonesië ga en daar een bed & breakfast begin. Het lijkt me geweldig een plek te creëren waar iedereen het liefst voor altijd blijft. Iets waar je de echte lokale sfeer proeft en voelt en wat tegelijkertijd als thuis voelt. Dat wil ik samen met lokale mensen doen, want ik vind het belangrijk dat er lokaal geprofiteerd wordt. Ik zou dan ook iets terug willen doen, bijvoorbeeld Engelse les geven op een school.

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Oei, oei, ik denk dat ik niet eens een complete lijst zo kan geven, zoveel zijn het er! Ik heb bij de afdeling vleeswaren gewerkt bij een supermarkt. Best bijzonder, destijds was ik vegetariër. Een aantal jaren heb ik in een bakkerij gewerkt als verkoopster. Dat was mijn favoriete baantje. Altijd lekkere dingen als lunch! Ik heb schoongemaakt in een hotel, in een instelling voor kinderen met gedragsproblemen en op een kantoor. Ook heb ik verkeerstellingen gedaan. En ik heb in een schoenenwinkel gewerkt als verkoopster.

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Aangezien ik geen zang-, dans of ander expressief talent heb, vallen de talentenshows af. Expeditie Robinson lijkt me onwijs tof en kijk ik graag. Maar heel eerlijk, ik denk dat ik het er niet zo lang uit hou, zeker niet in mijn huidige staat-van-fitheid. Ik zou gaan voor de Gordon tegen Dino show. Ik hou wel van dat soort humor. En de quizvragen blijk ik tot nu toe altijd goed te kunnen beantwoorden thuis.

Wie volg je graag online?

Natuurlijk volg ik veel andere reisbloggers op Facebook en Instagram. Ik vind het leuk om te lezen waar zij geweest zijn en doe er zelf weer nieuwe inspiratie mee op. Sinds ik moeder ben geworden, volg ik ook blogs zoals Me-to-We en Kids en Kurken. Dat zijn ‘mama’blogs, met (vaak) een humoristische twist.

Waar ben jij goed in?

Mijn creativiteit is wel groot. Dat blijkt het meest uit mijn blog, dat een vorm van expressie van mij is. Maar het blijkt ook uit hoe ik dingen aan pak. Bijvoorbeeld op mijn werk als HR adviseur. Als de normale weg niet naar de oplossing leidt, dan kan ik altijd wel creatieve dingen bedenken om iets toch voor elkaar te krijgen.

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Nooit meer frisdrank. Ik hou van thee. Letterlijk liters drink ik per dag. Op mijn werk heb ik een thermoskan op mijn bureau die met gemak in een paar uur leeg is. Het liefst drink ik rooibos, maar ook jasmijnthee of fruitthee vind ik lekker. En frisdrank drink ik eigenlijk alleen buitenshuis of als het heel warm is.

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Ik heb ongeveer 45 landen bezocht. Indonesië is mijn absolute favoriet. Het is veelzijdig van bijzondere natuur en wildlife op Sumatra, prachtige tempels op Java en de typische cultuur op Bali. Het eten is er lekker en de mensen zijn er hartelijk en lief. Ik ben er pas één keer geweest en zou heel graag weer terug gaan.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Haar naam was Sarah. Dat verhaal heeft enorm veel indruk op me gemaakt. Ik moest ook door blijven lezen, ik kon het boek niet weg leggen. En ik krijg er nu nog kippenvel van.

Welke Nederlandse stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?

Dat is een makkelijke vraag: Tilburg! De stad is nog niet heel bekend voor citytrips en eigenlijk snap ik daar niet zoveel van. Ik durf best wel te zeggen dat het niet de allermooiste stad is van het land, maar Tilburg heeft enorm veel te bieden. Het dwaalgebied in het centrum, de industriële Spoorzone achter het station en aan de gezellige waterkant in De Piushaven, er zijn zoveel toffe plekken!

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

Ik ben niet zo honkvast, ik heb niet echt een favoriete plek. Er was een restaurant waar ik regelmatig kwam, maar dat is helaas inmiddels gesloten. Om toch iets te noemen, dan is Locals in het centrum van Tilburg wel een favoriete plek. De koffiebar heeft ook lekkere thee, gezonde lunchgerechten en taarten.

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

Een tip die altijd geldt: volg je hart. Dan ga je altijd de goede kant op en slechte keuzes bestaan niet.

Bedankt voor je antwoorden Lizette. Het was een feestje om deze blog in te plannen, omdat ik je antwoorden zo leuk vond om te lezen. Wat heb jij een gave dromen zeg! Ik hoop zo dat het je lukt om die wereldreis te maken en om die B&B in Indonesië te openen. Dan hoop ik ooit langs te komen haha 🙂

 

Alle andere interviews lees je hier!

Comments (2)

 • Naomi

  18 november 2019 at 09:08

  Wat gaaf, die foto met zo’n klein kindje op reis. Dapper als je dat durft. Ik vind het leuk om dit soort verhalen te lezen. Ik reis zelf niet graag, maar reis digitaal wel graag met anderen mee;).
  Naomi onlangs geplaatst…Je zou mijn hulpverlener zijn…My Profile

 • Jenny

  19 november 2019 at 17:45

  Wat een leuke originele vragen! En de antwoorden zijn om lekker bij weg te dromen 🙂

  Indonesië is ook mijn favoriete bestemming, ik begrijp Lizette volledig.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Ons droomhuis: waar moet die aan voldoen?

12 november 2019

Next Post

Zelf gemakkelijk je eigen kerstkaarten ontwerpen

3 december 2019