Blog post

Persoonlijk interview met: Jeroen Langendam

16 oktober 2019Marcelina

Vandaag een interview met Jeroen. Hij stelt zich graag aan ons voor:

Wie ben jij?

Mijn naam is Jeroen Langendam, bouwjaar 1979. Ik woon alleen en heb een relatie met daarbij gratis en voor niks een bonuskind. Ik ben opgeleid als bedrijfseconoom, maar ben veel meer dan dat. Zo blog ik over Australië (op www.backpackeninaustralie.nl) en over de vele boeken die ik lees (op www.lekkerlezen.net). Daarnaast schrijf ik, als ZZP-er, teksten voor ondernemers.

Website:
www.backpackeninaustralie.nl
www.lekkerlezen.net

Facebook: https://www.facebook.com/backpackeninaustralie/ https://www.facebook.com/LekkerLezen/

 

 

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Australië… ik heb er al best veel van gezien, maar er is nog zó veel meer te beleven.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Heel saai, maar deels gebruiken om mijn hypotheek af te lossen en deels zo slim mogelijk investeren om van de opbrengsten leuke dingen te doen.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Dat ik een werkkring heb gevonden waarin ik mijn veelzijdigheid kwijt kan en waar men mijn lichte eigenwijsheid weet te waarderen.

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Absoluut. Mijn huidige koophuis is helemaal van mij. Dat wil niet zeggen dat ik hier voor altijd leef, want mijn ultieme droom…

 

Wat is je ultieme droom op dit moment?

 … is om ooit een huis in de natuur te hebben. Bossen aan de noordzijde en lekker veel eigen land om mooie dingen mee te doen: een moestuin, kippen (heb ik nu ook in mijn rijtjeshuis), fruitbomen, misschien wat geiten

 

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Serieus…? Eh.. folders lopen, vakkenvuller in de supermarkt, data entry bij een bank, marktkoopman, bijrijder vrachtwagen, bordenwasser, bediening, tentenbouw, tuinwerk, medewerker in de bouw….

 

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Ik ben niet zo van de televisie. Ik heb al sinds 2012 geen kabel en ik mis het helemaal niet!

Wie volg je graag online?

Op LinkedIn volg ik Brené Brown (https://lekkerlezen.net/?s=Bren%C3%A9+Brown) . Haar werk over de kracht van kwetsbaarheid  heeft me echt enorme impact op me gehad.

Waar ben jij goed in?

Mijn grote zwakte is dat ik niet zo goed besef dat ik ergens goed in ben.

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Nooit meer frisdrank. Al die suikers en toevoegingen zijn niet goed voor me. Koffie daarentegen is een absolute noodzaak!

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Mijn favoriet is absoluut Australië, omdat ik daar de absolute vrijheid heb mogen ervaren. Een van de meest indrukwekkende zaken was dat ik op een berg, midden in de woestijn, de zon onder zag gaan. Nergens, zover je ook keek, zag je ook maar een lichtje of teken van menselijk leven. Dat doet je beseffen hoe nietig je bent, terwijl je tegelijkertijd een enorme verbinding voelt met alles wat “is”.

 

Wat is je favoriete boek aller tijden?

–   Ik lees zó veel, dat een enkele favoriet niet aan te wijzen is. Maar “De Welwillenden” van Jonathan Liddel scoort heel hoog. In dit boek vertelt hij het verhaal van een homoseksueel die, om zichzelf te redden, het regime helpt en aan het hoofd komt van de Endlösung. Erg indrukwekkend. Ik begrijp dat er na de zomer weer een boek van hem uitkomt (het eerste na 12 jaar), en ik kan niet wachten!

–   Of misschien “Een gestolen leven” van Adam Johnson over een Noord-Koreaan die uit een werkkamp is gevlucht en zich voordoet als een Held des Vaderlands. 

 

Welke Nederlandse stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?

Nijmegen, zo chauvinistisch ben ik wel 

 

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

Ik ben enorm fan van de koffie en de broodjes bij First things first, een koffietentje in de oude Honig fabriek in Nijmegen. Ze branden hun koffie zelf en het brood komt van de Stadsbakker. Heerlijk.

 

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

Het is altijd heel druk, maar vergeet niet om ook een beetje te leven.

Bedankt voor je leuke interview Jeroen! Leuk om zo jouw kijk op het leven te zien. Je tip vind ik wel een hele goede. Vaak is het standaard antwoord op ‘Hoe gaat het?’: ‘druk’. We zouden wat meer moeten leven.

 

 

 

 

Lees ook de andere persoonlijke interviews! Zoals deze: Persoonlijk interview met: enJOYcelife of deze: Persoonlijk interview met: Brenda van Brenda Explores

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Vegan producten testen met houtskool van Viata

15 oktober 2019

Next Post

Persoonlijk interview met: Maarten van Papa'swereld

18 oktober 2019