Blog post

Persoonlijk interview met: Francis van Mamazetkoers

15 juli 2019Marcelina

Vandaag een persoonlijk interview met Francis van Mamazetkoers voor jullie. Benieuwd waar Francis van houdt? Wat ze graag leest? Waar zij 1 miljoen aan zou uitgeven?Ze deelt het allemaal met ons. Lees maar mee:

Wie ben jij? 
Hallo! Ik ben Francis Thomassen (32), getrouwd met Jeffrey en mama van Ize (4) en Luke (1). Ik werk als voedingsmiddelentechnoloog bij een grote brouwerij en in mijn vrije tijd blog ik voor mijn eigen website Mamazetkoers. Daar schrijf ik over mijn leven als mama, vrouw, echtgenoot, levensgenieter en sportfietsliefhebster. Naast het bloggen is fietsen mijn grote passie. Zowel op de racefiets als op de mountainbike.

Ondernemend
Ik ben een bloggende ondernemer. Sinds januari dit jaar staat mijn blog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat ik leuke opdrachten misliep omdat ik geen btw-nummer had en men een kwitantie helaas niet wilde betalen. Sinds ik me in heb geschreven verdien ik er nu een beetje aan. Een blog of onderneming goed laten lopen kost tijd en die ga ik er ook voor nemen. Het is nu leuk dat ik er al mijn kosten al uit kan halen.
Website:   www.mamazetkoers.nl
Instagram: www.instagram.com/mamazetkoers
Facebook: www.facebook.com/mamazetkoers

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?


Ik ben niet het echte ”reizigers” type. Alle vakanties breng ik eigenlijk altijd gewoon in Nederland door. Waarom? Gewoon makkelijk en ik vind het hier prima. Zeker met twee jonge kinderen. Ik zou wel graag nog samen met mijn man met onze sportfietsen naar de Canarische Eilanden willen. Maken we daar de MTB routes onveilig!

Wat zou je doen met 1 miljoen?
Dat is een lastige vraag, ik denk dat ik het op de bank zet en dat ik stop met werken. Mijn man dan ook trouwens. We blijven wonen waar we wonen. Uiteraard ga ik door met mijn blog maar gaan we genieten van het leven. De ”druk” van een inkomen valt dan weg. Niks verhuizen, dure auto maar gewoon meer genieten.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?
Is het heel erg dat ik daar totaal niet mee bezig ben? Ik wil mijn blog laten groeien, nog plezier hebben in mijn werk en genieten van mijn gezin. Voor de rest zie ik wel wat er komt. Vroeger had ik alles uitgezet en wist ik alles precies. Ondertussen heb ik meer geleerd om in het nu te leven. Aan de toekomst denken we wel, maar meer dat we dan de hypotheek nog kunnen betalen en dat we moeten sparen voor de studie van onze kindjes.

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?
Ja.Waarom? Het huis is precies zoals we willen op de plek die we willen. We willen nog wel wat verbouwen, zoals de badkamer en keuken. Die zijn wel aan vervanging toe. Een groter huis moet je alleen maar meer schoonmaken en de hogere lasten zorgen er alleen maar voor dat we minder leuke dingen kunnen doen. Dat is het mij niet waard.

Wat is je ultieme droom op dit moment?
Heel afgezaagd misschien maar ik wil gewoon genieten van het leven en mijn gezin. Een echte droom heb ik niet.

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?


Heel erg veel. Ik ben ooit begonnen in de supermarkt als vakkenvullen. Uiteindelijk kon ik op alle afdelingen werken. Ik heb nog in de bediening gewerkt van een restaurant en zoals vele meisjes: als oppas. Ik ben een gediplomeerd zwemjuf en ook een gediplomeerd analist en ben ook daarin werkzaam geweest. Best afwisselend he.

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?
We kijken hier niet veel TV maar ik ben een enorme fan van Wie is de mol? Het is een prachtig programma en het spel lijkt me geweldig. Ik denk dat ik een goede mol zou zijn haha.

Wie volg je graag online?
Ik volg graag LavieSanne en DitdoetDo. Beide zijn ze hilarisch. Zoek ze eens op op Instragram.

Waar ben jij goed in?
Ik ben goed in vlekjes uit bekleding en kleding krijgen. Vraag me niet waarom maar op de een of andere manier lukt het altijd.

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?


Ik kan niet zonder koffie dus weg met de frisdrank. Ik drink eigenlijk ook meer water en bier dan frisdrank dus dat kan ik wel missen.

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?
Spanje, Frankrijk, Duitsland, Belgie, Engeland en Nederland. Dat is exact waar ik geweest ben. Niet zo’n reistype. O, ik ben voor mijn werk ook ooit 2 dagen in Ierland geweest. Spanje is dan wel mijn favo land omdat het weer er lekker is en je er prachtig kunt fietsen. In Frankrijk kan dat ook maar de Franse taal trek ik op de een of andere manier niet zo.

Wat is je favoriete boek aller tijden?
Dat is het boek ”Ik ben Pelgrim” van Terry Hayes. Nog niet gelezen? Dan moet je dat zeker doen!

Welke Nederlandse (indien Vlaams: Belgische) stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?
Breda, het is een prachtige stad. Mooie binnenstad, leuke winkels en veel groen.

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?
Mijn man en ik gaan graag eten bij ‘t Lieve Leven in Helvoirt. We komen er graag, het eten is enorm lekker en afwisselend.

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?
Geen idee of het echt een tip is maar: geniet van het leven en houd van jezelf!

 

Bedankt voor je leuke interview Francis! Ik vond het leuk om te lezen hoe eerlijk je bent en het geeft juist helemaal niet dat je geen bepaalde droom/wens hebt op dit moment. Leven in het hier en nu is ook prima toch?! Dat zouden we allemaal juist wat meer moeten doen ;).

Leestip: 50 diverse manieren om af te vallen.

 

Comments (5)

 • Naomi

  15 juli 2019 at 07:50

  Wat een prachtig antwoord op de vraag wat je zou doen met een miljoen!
  Naomi onlangs geplaatst…Ongenode gastenMy Profile

 • Manon

  15 juli 2019 at 21:49

  Leuk om te lezen, ik ken Francis van haar blog en Instagram maar nu weet ik een beetje meer.

 • Felice Veenman

  17 juli 2019 at 10:02

  Leuk dat je bij een brouwerij werkt, dat heeft mijn vader een groot deel van zijn leven ook gedaan
  Felice Veenman onlangs geplaatst…Als mens dan he, als mens, niet in functie.My Profile

 • Marcelina

  17 juli 2019 at 16:41

  Wat grappig om te horen! 🙂

 • Dhini

  17 juli 2019 at 22:43

  Superleuk antwoorden en vragen. Met dit manier ken je meer achter van haar/hun/zijn blog
  Dhini onlangs geplaatst…Soundlogic Vlog CameraMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Persoonlijk interview met: Barbara

10 juli 2019

Next Post

HELP: een nieuwe telefoon uitkiezen

16 juli 2019