Blog post

Persoonlijk interview met: Foodies Have Arrived

2 september 2019Marcelina

Vandaag een persoonlijk interview met Marjolein van Foodies Have Arrived. Ze geeft antwoord op de diverse vragen uit het interview en we komen te weten welk land ze nog wil bezoeken, wat ze gaat doen met 1 miljoen en of ze gelukkig is op de plek waar ze nu woont. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan snel verder:

Wie ben jij?

Sinds jongs af aan ben ik (Marjolein Dop-Bakker) al gek op reizen en eten. Daarom ben ik sinds 2017 een food & travelblog begonnen op www.foodieshavearrived.com. Dat doe ik echt als hobby, naast mijn werk als Marketing adviseur Positionering & Branding. Ik schrijf over culinaire hotspots in binnen-en buitenland en deel soms ook lekkere recepten. Ik wil de lezers echt even mee nemen in mijn ervaringen. Dus ben je nog op zoek naar de 10 culinaire hotspots in London, Parijs of Rome…neem dan zeker een kijkje. 


Website: www.foodieshavearrived.com
Instagram: instagram.com/foodieshavearrived

Facebook: facebook.com/foodieshavearrived

 

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Hmmmm lastig. Ik denk dat dit dan Nieuw-Zeeland gaat worden. Een andere verre reis zou West Canada zijn, maar dat gaat er zeker ooit van komen. Nieuw-Zeeland lijkt mij echt perfect omdat het zo’n diverse natuur heeft en veel te bieden heeft.  

 

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Mijn man en ik hebben de ultieme droom om een House of Food op te richten. Een plek waar kinderen al jong kunnen leren wat goed eten is waardoor zij zelf leren de goede keuzes te maken. Zowel op het gebied van gezondheid als op het gebied van duurzaamheid. Dit willen we doen in een educatieve omgeving met een grote fun factor zoals bijvoorbeeld bij Corpus wordt gedaan. Daarnaast willen we startende food ondernemers hier de kans geven om hun bedrijf te starten en schaalvergroting door te voeren in een shared kitchen. Hierdoor hoeven starters geen grote investeringen te maken en kunnen zij samen met andere food ondernemers optrekken. Als laatste willen we House of Food voor iedereen in de Haagse regio ook een plek laten zijn waar je food maximaal kan ervaren. Dus samen met je kinderen het educatieve stuk, maar ook samen proeven van heerlijke gerechten of inkopen doen bij verschillende ondernemers.

 

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Jemig, dat is nogal wat. Ik vind het vooral belangrijk om in het nu te leven. Ik ben de afgelopen tijd door een vrij heftige periode gegaan en ik ben nu vooral bezig met van het moment te genieten en veel meer bewust te zijn van wat je op dit moment op je heen hebt. Blij zijn met hetgeen wat je hebt en niet bezig zijn met wat je nog allemaal wilt.

 

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

De plek is echt ideaal! We wonen op de kruising van Voorburg, Rijswijk en Den Haag. Onze twee zoontjes kunnen lekker in de buurt spelen en we hebben fijne buren. Ik zou wel graag iets groter willen wonen.

 

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Met een grote groep vrienden en familie in een grote tuin met zwembad een relaxed feest houden. Goede muziek, lekker eten, leuke films draaien en genieten van het leven. En dat is sowieso belangrijk!

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Pfff dat weet ik echt niet meer. Ik heb eigenlijk altijd wel in de horeca gewerkt. Of het nou bij de lokale Italiaan was, ijsjes verkopen of met handschoentjes aan thee serveren uit een loodzware zilveren theepot, ik vond het altijd wel leuk. Maar heb ook nog een zomerbaantje gehad bij Esprit, vond ik ook geweldig. 

 

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Het liefst aan geen enkel programma omdat ik liever niet op tv kom. Maar als ik dan moet kiezen, is het zeker Wie is de Mol? Ik kijk dat programma echt al vanaf het eerste seizoen (toen er nog onbekende nederlanders meededen) en ben echt fan!

 

Wie volg je graag online?

Jemig dat zijn er zo veel. Ik volg vooral veel mede food- en travelbloggers. Je leert op events zo veel leuke mensen kennen en die worden vaak ook meer dan alleen maar collega’s zoals My Happy Kitchen, Marvelousz en Fabulous Feeling. Ik vind de filmpjes van Sarah Puozzo van South & Pepper altijd heel leuk omdat ze zo geniet van al het eten. Maar ook meer bekenden zoals Miljuschka en Kelly Camfferman, vind ik erg leuk. Zo lang het maar wel authentiek blijft. Overigens volg ik ook vaak hashtags om op de hoogte te blijven van nieuwe hotspots in diverse steden.

 

Waar ben jij goed in?

Ik ben vooral goed in overzicht houden en plannen. Ik ben (helaas voor mijzelf) super perfectionistisch. Dit zorgt er soms ook voor dat sommige dingen mijn blog niet halen omdat ik maar 9 van de 10 boxjes kan aanvinken. 

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Nooit meer frisdrank drinken. Doe ik sowieso al bijna niet en kan ik echt prima zonder. Thee daarentegen geeft mij altijd zo’n moment van rust en ik heb voor elke gemoedstoestand een andere thee.

 

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Jemig, dat heb ik niet echt bijgehouden. Ik ben overigens niet echt een verre bestemmingen type. Want aangezien ik gek ben op nieuwe bestemmingen, ben ik niet gek op het reizen an sich. Tot nu toe was wel mijn meest bijzondere reis naar Schotland via Engeland en Wales. Het was ook nog mijn huwelijksreis dus dat maakt het extra bijzonder, maar we hebben zoveel mooie dingen gezien.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

De duivenhoudsters van Alice Hoffman. Een perfecte combinatie tussen geschiedenis, spiritualiteit en girl power! 

Leestip: Gastblog: hotspots in Rotterdam

Welke Nederlandse stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken? 

Dordrecht. Ik ben in Dordt geboren en heb er altijd een haat liefde verhouding mee gehad. De winkels en horeca waren altijd zo dertien in een dozijn maar de havens zijn zo prachtig. De laatste jaren zijn er echter zoveel leuke ondernemers bij gekomen dat de stad nu echt een bezoek waard is. Veel leuke plekken om te gaan lunchen of dineren zoals Restaurant Post, Villa Augustus of Nobels Brood. Combineer dat zeker met een tocht in een van de mooie boten van Imbarcazione Barone en je waant je compleet in een stukje Venetië in ons eigen land.

 

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

Mag ik er ook een paar noemen omdat hotspots toch een beetje mijn specialisme zijn? In Den Haag zijn dat Restaurant Tapisco en Restaurant Glaswerk. Beiden omdat de kwaliteit en de originaliteit van de gerechten zo ongelooflijk hoog is. Beiden waren ook onderdeel van de Foodbloggerstour 2018 die ik samen met My Happy Kitchen organiseer. 

In Londen is het La Fromagerie in een zijstraat van Marylebone High Street. In deze straat kan je sowieso geweldig winkelen en zitten niet de standaard winkels. Bij La Fromagerie kan je geweldig lunchen met uiteraard diverse kazen maar ook lekker charcuterie. Een fijne sfeer en heel authentiek. 

In Parijs zitten zo veel goede zaken. Maar als je een keer iets bijzonders wilt zien op food gebied, ga dan zeker naar La Grande Epicerie. Een warenhuis waar elke foodie zijn hart kan ophalen. Ingredienten, lunchen, potten en pannen…alles kan je hier kopen. Wil je nog meer hotspots in Parijs, lees dan zeker even mijn blog.

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

Je kan je eigen reisgids maken in Google maps! Als je ergens een leuk adres ziet of er over leest, sla deze dan direct op onder Mijn Favorieten in google maps. Als je dan een bezoek brengt aan deze stad, staat het plattegrond helemaal vol met hartjes waar je naar toe kan. Het voordeel is ook nog eens dat je het plattegrond offline kan gebruiken en kan delen met anderen. 

 

Bedankt voor je leuke interview en handige tip van Google Maps. Wist ik ook niet haha.

 

Comments (4)

 • Naomi

  2 september 2019 at 08:42

  Oh, wat een práchtige droom. Ik vind iemand een miljoen gunnen meestal onzin, maar ik hoop dat jij de jackpot wint. Hoe tof (en leerzaam!!) zou het zijn als deze droom werkelijkheid wordt.
  Naomi onlangs geplaatst…Ik moet niksMy Profile

 • rachel

  2 september 2019 at 11:09

  leuk interview!! de restaurants in den haag ken ik wel 😀
  rachel onlangs geplaatst…Recept spaghetti aglio olioMy Profile

 • Kool Family

  2 september 2019 at 12:12

  Heel mooi interview, lijkt me een opgewekte en vriendelijke dame, straalt ook van de foto’s af.
  Kool Family onlangs geplaatst…Update: klaar voor schoolMy Profile

 • Rory

  5 september 2019 at 12:41

  Wat leuk! Ik ken Marjolein van af en toe elkaar ontmoeten, maar nu kom ik nog veel meer over haar te weten 🙂 Ik bleef ook meeschrijven met de tips. Lang geleden dat we weer eens een citytrip hebben gedaan, maar voor Rome en Parijs ga ik zeker eens advies vragen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Dagboek van een juf | nieuwe start in het onderwijs

30 augustus 2019

Next Post

Een originele bestelling bij Drukwerknodig

3 september 2019