Blog post

Persoonlijk interview met: Brenda van Brenda Explores

30 juli 2019Marcelina

Vandaag een interview met Brenda van Brenda Explores, een reisblog. Ze deelt op Instagram in ieder geval prachtige foto’s, maar vandaag leren we Brenda persoonlijk wat beter kennen. Lezen jullie weer mee?

 

Wie ben jij?

Heey allemaal! Mijn naam is Brenda, ik ben 29 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend Michel in Bergen op Zoom.
Ondernemend
Ik ben blogger en ik heb een reisblog ‘Brenda Explores’. Op mijn blog deel ik tips en tricks over de meest uiteenlopende bestemmingen. Ik schrijf graag met humor en een persoonlijke twist. Mijn posts kunnen gaan over coole activiteiten in New York, maar ook over een gaaf museum bij mij om de hoek. Verder vind ik het belangrijk om aandacht te geven aan onderwerpen zoals duurzaam reizen.Behalve mijn eigen ervaringen laat ik graag andere reisbloggers aan het woord. Ik interview voor mijn rubriek ‘Travel Blogger of the Month’ iedere maand een andere reisblogger. Op deze manier kun je reisverhalen van over de hele wereld lezen door de ogen van bloggers met uiteenlopende achtergronden.

Social media
Website: https://www.brendaexplores.com
Instagram: https://www.instagram.com/brendaexplores
Facebook: https://facebook.com/brendaexplores
Pinterest: https://nl.pinterest.com/brendaexplores

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?
Ik zou graag eens naar Nieuw-Zeeland willen! De natuur lijkt me daar heel indrukwekkend. Camera mee en gaan, haha.

Wat zou je doen met 1 miljoen?
Ik zou sowieso een deel aan mijn familie geven. En daarna zou ik een aantal toffe trips met Michel inplannen. Lekker samen de wereld rond. Verder ben ik ook een spaarder. Dus een deel ervan gaat zeker direct op mijn spaarrekening ;).

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?
Naast mijn eigen blog lijkt het me heel tof om te schrijven voor travel magazines of mee werken aan een reisgids of boek. Ik houd nogal van afwisseling!

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Michel en ik zijn net (per 1 mei) verhuisd naar Bergen op Zoom. Hiervoor woonden we twee jaar in Antwerpen. Een hele veelzijdige stad, maar ik begon Nederland toch wel te missen. Verder zorgen de vele werkzaamheden en bouwprojecten in de stad voor minder woonplezier. En files zijn er eerder de regel dan uitzondering. Zonde! We zijn wel van plan om nog eens terug te gaan naar Antwerpen, want het is een prachtige stad. Gelukkig is het maar een half uurtje rijden vanaf onze huidige woonplaats.

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Nou die miljoen winnen lijkt me wel héél fijn, haha! Maar eerlijk gezegd ben ik op dit moment eigenlijk wel gelukkig! Ik probeer dromen geen dromen te laten blijven. Als ik iets wil probeer ik er voor te gaan. En mocht het niet lukken, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?
Zes totaal! Ik ben begonnen met een zomerbijbaantje toen ik 15 was in een tomatenkas (charming – not, maar wel gezellig!). Daarna heb ik twee zomers gewerkt in een verzorgingstehuis, vervolgens bij de Gamma, bij het Kruidvat en mijn laatste bijbaan was bij de Jysk. Bijna ieder jaar probeerde ik iets nieuws uit totdat ik het beu was.

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Oeps, ik kijk echt zelden tv-programma’s. Ik ga voor The Voice, maar niet omdat ik goed kan zingen. Ik vond destijds het concept van deze show erg origineel. Fijn om te kijken naar een talentenjacht waarbij je niet direct op je uiterijk beoordeeld wordt. Ik vond het ook grappig dat de juryleden vaak geen idee hadden wie er stond te zingen. Jong? Of oud? Man of vrouw? Dat maakte het soms lachwekkend!

Wie volg je graag online?
Ik bekijk regelmatig websites en YouTube video’s over o.a. ondernemen, fotografie, creativiteit, marketing, SEO en Social Media. Bijvoorbeeld FrankwatchingVideo InfluencersNeil PatelPeter McKinnonChris HauSorella Amore en Ahrefs. Ik vind het belangrijk om altijd te blijven leren en mijn kennis regelmatig op te frissen.

Waar ben jij goed in?
Ik vind het super fijn om creatief bezig te zijn! Of het nu fotografie, schrijven, ontwerpen of schilderen is. Ik ben in alles niet even goed hoor, haha. Ik durf trouwens wel te zeggen dat ik goed ben in opruimen en organiseren. Je treft bij mij geen rommelige woonkamer of kledingkast aan!

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Nooit meer frisdrank! Dat drink ik sowieso al heel weinig. Ik word blijer van een goede kop koffie, verse thee of een juice.

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Pfoe, echt geen idee! Zelf reis ik graag in een chill tempo. En als een land me bevalt, ga ik zeker terug om meer plekjes te bezoeken! Ik vind het écht heel moeilijk om één land te kiezen, maar ik ga voor de VS. Simpelweg omdat het een groot divers land is met super veel mogelijkheden (natuur, stad, strand – you name it).

Leestip: Deze 5 tips zijn handig voor een roadtrip/lange reis

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Dat is “De edele kunst van not giving a f*ck – De tegendraadse aanpak voor een goed leven” van Mark Manson. Dit boek was voor mij echt een eyeopener. Mark leert je om bewuster in het leven te staan en geeft hierbij waardevolle tips. Een aanrader voor iedereen die wel eens worstelt met zichzelf!

Welke Nederlandse stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?
Oeh, er zijn zoveel mooie steden. Laat ik het makkelijk houden door Bergen op Zoom te kiezen. Er hangt een gezellige Brabantse sfeer en je kunt er genieten van lekker eten, de natuur en leuke activiteiten.

Wat is je favoriete hotspot om te eten (ontbijt, lucht, diner, maakt niet uit) en waar kunnen we deze vinden?

Lastig! Ik ga voor restaurant ‘t Spuihuis in Bergen op Zoom. Een mooie historische locatie waar je lekkere seizoensgebonden gerechten kan eten.

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?
Het klinkt cliché, maar blijf altijd dichtbij jezelf! Of het nu online is of ergens anders :).

 

Wat een leuk interview Brenda! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers op de mooie reizen die je al hebt gemaakt hoor ;). En super gaaf dat je in Antwerpen hebt gewoond. Ik vind dat een hele leuke stad.

 

Pinterest afbeelding:

 

Comments (6)

 • Naomi

  30 juli 2019 at 07:52

  Leuk, iemand die niet alleen schrijft over ‘verre oorden’, maar ook over leuke dingen ‘om de hoek’. Soms onderschatten we wel eens hoe leuk het ‘om de hoek’ kan zijn, dus iemand die ons daar af en toe op wijst, kan wat mij betreft geen kwaad;).
  Naomi onlangs geplaatst…Hoe ik (over)leefde in het onderwijsMy Profile

 • Brenda

  30 juli 2019 at 12:09

  Heey Marcelina, bedankt voor het interview! Ik vond het fijn om mee te mogen doen. Je hebt er een mooi stuk van gemaakt :D.

 • Mandy

  30 juli 2019 at 20:14

  Wat een leuke blog om te lezen! Leuk om mensen door middel van zulke blogs een beetje te leren kennen. Leuke vragen had je ook bedacht

 • Petry

  30 juli 2019 at 21:24

  Wat een leuk idee om een andere blogger te interviewen. Door de leuke vragen leer je zo iemand beter kennen.
  Petry onlangs geplaatst…[OVERGANGSPROBLEMEN] 6 tips om slank te blijven in de overgangMy Profile

 • Melissa Schrijft

  30 juli 2019 at 23:37

  Ik dacht dat ik alle bloggers kon. Leuk om nieuwe te leren kennen

 • Dennis van Elten

  2 augustus 2019 at 09:50

  Wat een leuk interview zeg. Geweldige vragen.
  Dennis van Elten onlangs geplaatst…CD Recensie: Love Parade (Jeff Scott Soto)My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Roadtrip maken? Zo moet het niet!

29 juli 2019

Next Post

elahuizen

Vakantie update: pizza oorbellen & naar Texel

31 juli 2019