Blog post

Interview met: Lot van Reisgoesting

15 mei 2019Marcelina

Persoonlijk interview‘ is een nieuwe categorie op mijn blog en vorige week konden jullie het eerste interview lezen, met mijzelf. Vandaag is het de beurt aan Lot van Reisgoesting. Lees maar mee:

Wie ben jij?

Ik ben Lot, van de Belgische reisblog Reisgoesting. Ik ben 32, getrouwd en woon in Vlaanderen. Het bloggen is min of meer per ongeluk gebeurd, maar nu is het mijn full time job. Niet gemakkelijk, wel doodleuk!

Reisgoesting bestaat al zo’n drie jaar, maar ik blog zelf al meer dan acht jaar. Bloggen is een heel leuke manier om je creativiteit te kunnen gebruiken én ontwikkelen. Je moet immers verschillende dingen kunnen. Schrijven, fotografie, ondernemen… Er is genoeg uitdaging om jaren bezig te zijn.

Website: https://www.reisgoesting.be
Instagram: https://www.instagram.com/reisgoesting

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Oei, da’s een moeilijke keuze. Ik zou sowieso een noordelijk land kiezen, denk ik. Ik hou van het noorden. Lapland, of Groenland misschien? Of Alaska? Hoewel Nieuw Zeeland mij ook wel aanspreekt…

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Een klein huis kopen op een rustige plaats. Een deel uitdelen aan familie of goede doelen. Een deel bewaren als appeltje voor de dorst.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Ik wil graag meer doen met mijn schrijfwerk. Misschien online, misschien in papieren media… We’ll see!

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Ik woon in een klein dorp bij Antwerpen. Op zich woon ik hier graag, maar ik zou ook geen nee zeggen tegen een verhuis naar Scandinavië.

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Mijn schrijfwerk verder uitbouwen. Verder ben ik eigenlijk heel tevreden. Ik vind het vooral belangrijk om te blijven leren en groeien, en dat kan soms op heel onverwachte manieren.

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Dat zijn er veel. Ik ben winkelbediende geweest, tekstschrijver, ik heb in de horeca gewerkt en als groenteverkoper.

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Nope, ik doe aan niks mee. Dat is helemaal niks voor mij. Ik blijf er zo ver mogelijk vandaan.

Wie volg je graag online?

Ik volg graag de avonturen van de German Roamers op instagram.

Waar ben jij goed in?

Ik ben vooral creatief aangelegd. Zolang het met creativiteit te maken heeft, kan ik mezelf veel aanleren. Ik hou van koken, van tekenen, van haken.

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Nooit meer frisdrank! Ik hou van thee, dus die keuze is heel simpel. Ik heb tientallen soorten thee in huis.

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Tot nu toe heb ik 26 landen bezocht. Sommige bezocht ik meerdere keren. Bij andere bezocht ik afgelegen of onafhankelijke delen van het land, zoals het Nederlandse en Franse Sint Maarten in de Caraïben. Mijn favoriete land moet wel IJsland geweest zijn. Of Finland? Noorwegen? Moeilijk kiezen, hoor.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Hasse Simonsdochter van Thea Beckman. Het eerste echt dikke boek dat ik ooit las. Daarna was het hek van de dam en las ik zowat alles dat ik in handen kreeg.

Welke Belgische stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?

Lier! Mijn eigen thuisstad is gezellig en klein, uitstekend voor een dagje uit.

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

Ik ga graag uit eten in La Rosa in Edegem. Heerlijk elegante gerechtjes met veel creativiteit. Ik at er ooit een dessert van witte chocolade en lavendel. Héérlijk!

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

Het is belangrijk dat je gelukkig wordt van wat je doet. Of het nu gaat om de hele wereld rond te reizen, professioneel loodgieter of full time mama zijn. Mensen vergeten vaak hoe belangrijk het is dat je gelukkig bent.

 

 

Bedankt voor je leuke antwoorden Lot & leuk dat we je zo wat beter leren kennen! Mijn vraag aan jou: wat zou jij doen met 1 miljoen?

Comments (2)

 • Naomi

  15 mei 2019 at 07:39

  Wat een mooie foto’s! Ik kom niet vaak mensen tegen die graag de kou opzoeken, in plaats van (tropische) warmte, maar als ik dit zo zie, kan ik me er wel iets bij voorstellen dat de kou ook zo z’n aantrekkingskracht kan hebben.
  En wat ik zou doen met een miljoen? Met stip op één: Een vrijstaand huis kopen (want zó klaar met de herrie van mijn buren). Met tuin en ligbad. Zien we daarna wel weer verder;)
  Naomi onlangs geplaatst…Goedbedoeld adviesMy Profile

 • Manon

  21 mei 2019 at 19:22

  Leuk om te lezen hoe iemand is gestart met een blog. Zeker omdat de categorie een reisblog is spreek me dit als mede reisblogger aan!
  Manon onlangs geplaatst…By: Paul sr.My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

3 dingen die je moet weten als (bijna) ondernemer

14 mei 2019

Next Post

Persoonlijk interview met: Writings by Amelie

21 mei 2019