Blog post

Interview met: DMontheroad

7 mei 2019Marcelina

Ik introduceer vandaag een nieuwe categorie op mijn blog, namelijk: persoonlijk interview. Ik merkte dat veel van jullie mijn persoonlijke updates/verhalen graag lezen, maar op een gegeven moment praat ik zoveel over mezelf, dat het voor mij en voor jullie niet meer leuk is. Dus ik heb een interview opgesteld (of vragenlijst, hoe je het wil noemen) om steeds iemand wat beter te leren kennen. Lijkt het je leuk om dit ook eens te doen? Mail me dan op: dmontheroad17@gmail.com! Dus in deze categorie gaat het vooral om anderen beter te leren kennen. Om jullie een beter beeld bij deze categorie te geven, begin ik zelf! Dus vandaag een interview met: Marcelina van DMontheroad.nl 😉 

 

Wie ben jij?

Ik ben Marcelina, 24 jaar, getrouwd met Dirk en ik ben het baasje van hondje Beer (een boomer/shih tzu.) Ik woon al mijn hele leven op Urk, een vissersdorpje aan het IJsselmeer. Urk staat bekend als ‘christelijk dorp’ en ikzelf ben ook christelijk opgevoed en gebleven. Ik heb de PABO gedaan aan de VIAA hogeschool in Zwolle en nu werk ik nog steeds in het onderwijs. Op de dagen dat ik niet werk (op school), maar thuis werk, dan vind ik het ook leuk om creatief bezig te zijn. Verder ben ik gek op de natuur en op mooie reizen maken. Ik ben niet echt een buitenmens, maar ik kan dus wel enorm genieten van de natuur. Ik ben hooggevoelig en dat betekent vooral dat ik snel last kan hebben van teveel prikkels. Zoals geluid of zonlicht bijvoorbeeld. Naast mijn werk in het onderwijs en het bloggen, heb ik nog een webshop Marcelina.eu. Ik verkoop daar kaarten, maar ik ben aan het uitbreiden. Wil je nog meer van mij weten? Lees dan de persoonlijke artikelen die verder op DMontheroad.nl staan! 🙂

Instagram: Marcelinadeboer
Facebook: DMontheroad

 

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Ik vind dit dus echt een lastige vraag. Ik zou heel graag willen vliegen naar Los Angeles, om daar vervolgens een roadtrip te gaan doen langs de west coast en richting Las Vegas bijvoorbeeld. Maar… een rondreis door China lijkt me ook heel gaaf. Ik heb een beetje een obsessie met dat land. Ik weet dat ik daar ga opvallen, maar het lijkt me gewoon een heel mooi land om te ontdekken. Dus ik denk dat ik dan toch naar China ga en dan op de terugweg pak ik de Trans Siberian Railway. 

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Allereerst zou ik er een huis van kopen, omdat we nu geen eigen huis hebben. Daar zou ik niet meer dan 3 ton aan uitgeven hoor. Verder zou ik er een elektrische auto van kopen, maar niet een hele luxe, gewoon een simpel wagentje. Ik zou een deel van het geld aan de kerk en aan echte goede doelen geven (waar het geld niet naar de directeur gaat.) Verder denk ik dat ik een deel van het geld apart zou houden, voor noodsituaties. En het laatste waar ik geld aan zou besteden: investeren in het bedrijf van Dirk en investeren in mijn eigen webshop. Over mijn ultieme droom vertel ik later nog wat meer 😉

 

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Ik zou graag samen met Dirk een eigen huis willen hebben en als het mogelijk is ook een kindje. Verder lijkt het me gaaf als mijn webshop goed loopt en ik daar een leuk extraatje mee verdien. Daarvoor moet ik trouwens eerst investeren, maar wie weet lukt dat wel binnen 5 jaar ;). Verder hoop ik dat ik gezond blijf (en Dirk ook en de rest van mijn/onze familie.) Verder heb ik niet echt iets wat ik echt bereikt wil hebben.

 

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Ja en nee. Ik ben op dit moment gelukkig in het huisje waar ik woon met Dirk en Beer en ik ben ook tevreden met de woonplaats en met het welvarende land waarin we wonen hoor. Maar zoals ik al eerder zei: wij willen graag een eigen huis, dus dan zouden we nog gelukkiger zijn waarschijnlijk. Verder vind ik ook dat Nederland steeds meer achteruit gaat, maar ja, dat gebeurt overal wel op de wereld, dus emigreren is ook niet echt een optie.

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Naast dat ik de droom heb van een eigen huis en moeder worden, heb ik ook nog een andere droom. Ik zou heel graag een eigen (web)winkel willen hebben. Een winkel is voor mij alleen haalbaar als ik daadwerkelijk 1 miljoen win denk ik. Een webwinkel heb ik nu al, maar ik zou die graag groter willen zien. Ik wil mijn eigen collectie notitieboekjes, washi tape, bullet journal, stickers enz verkopen. Dat is echt een droom van mij! Dus mijn grootste droom is om een eigen stationery winkel te hebben (aan huis), maar voor nu bouw ik mijn webshop rustig aan op! 😉

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Ik begon met een krantenwijk en dat heb ik meerdere zomers achter elkaar gedaan. Toen was ik trouwens vrij jong. Verder stond ik vanaf mijn 7e al op rommelmarkten om spullen/kaarten te verkopen. Op mijn vijftiende kreeg ik mijn eerste echte bijbaantje en dat was bij een visverwerkingsbedrijf. Dat vond ik toen totaal niet leuk trouwens haha. Toen ik 16 was, kreeg ik een baan bij de Ah en ik werd daar vakkenvuller + caissiere. Later regelde ik ook de bestellingen. Rond mijn 19e was ik een beetje te duur geworden en werd ik steeds minder ingepland bij de Ah, dus ik zocht er een baantje bij en ik ging via een uitzendbureau bij allerlei visbedrijven werken. Ik verdiende zo prima voor een tiener/bijna twintiger. Toen ik net 21 was, ging ik ook nog werken bij de Koningshof op Urk. Ik werkte daar in de kidsworld (kinderen vermaken tijdens feesten en bruiloften.) Dus ik had op dat moment 3 baantjes. Ik wilde graag weg bij Ah door omstandigheden achter de schermen, dus ik nam daar ontslag na 5,5 jaar werken. Ik werkte op dat moment nog wel bij visbedrijven en in de Koningshof. Toen ik 22 jaar was, was ik inmiddels gestopt met het werken bij een visbedrijf en ik diende ook mijn ontslag in bij de Koningshof, omdat ik inmiddels de PABO had afgerond en aan het werk kon als juffrouw. Ik maakte soms wel 60 uur per week en dat werd teveel om te combineren. Dus sinds mei 2017 had ik geen bijbaantjes meer en ging ik voor ‘het echte werk’.

 

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Zang- of talentprogramma’s daar hoor ik niet thuis haha. Wat me wel heel leuk lijkt is om mee te spelen bij The Wall bijvoorbeeld. Verder vind ik Expeditie Robinson heel leuk, maar zou het niks voor mij zijn. Ik ben dan toch wel een luxepaardje om het zo te zeggen. Aan Wie is de mol? zou ik wel willen meedoen. Dus mochten ze ooit iemand zoeken die geen BN’er is? Dan ben ik klaar voor dat avontuur! Waarom? Omdat het het beste programma op tv is (vind ik) en omdat het gewoon een heel gaaf spel is. Je moet iemand zien te ontmaskeren zonder zelf uit het spel te gaan. Een hele uitdaging dus en dat lijkt me super leuk!

Kaarten uit mijn webshop

 

Wie volg je graag online?

Ik volg op Instagram best wel wat mensen en ik vind daar heel veel mensen leuk om te volgen. Op Youtube zijn vooral Disfordazzle, Boncolor & Lottelovesbeauty favoriet bij mij. Dat zijn leuke, jonge meiden met leuke content. Ik volg ook wel wat moeders op Youtube, maar ik merk dat ik dat toch minder leuk begin te vinden, omdat ik zelf (nog geen) moeder ben. Wie weet dat mijn beeld in de toekomst daarin verandert.

 

Waar ben jij goed in?

Ik ben creatief en ik kan goed oplossingsgericht denken. Mensen komen al mijn hele leven naar mij toe voor advies en ik vind het ook ontzettend leuk om mensen daarin te helpen. Dit begon rond mijn 15e ongeveer. Ik heb ooit gedacht om daarin een opleiding te gaan doen, maar ik heb het bij gratis advies gelaten. Dus mocht je relatieadvies nodig hebben? Nee grapje hoor ;). Maar ik help anderen graag. Ik ben goed in luisteren en ik kan dus in oplossingen denken om anderen te helpen. Verder zou ik niet echt zeggen dat ik goed ben in wat ik creatief allemaal maak, maar ik vind wel dat ik goed ben in het ‘creatief zijn’ zeg maar.

 

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Lastig, omdat ik wel spa rood drink, maar ik ga dan toch voor ‘nooit meer frisdrank drinken’, zodat ik wel lekker alle warme drankjes kan blijven drinken! 🙂 Daarnaast is gewoon water geen frisdrank, dus dan ga ik daar maar voor 🙂 

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

17 landen: Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Engeland, Portugal, Griekenland, Italië, Slovenië, Zwitserland, Liechtenstein, Frankrijk & Luxemburg.

Ik kom wel een paar keer per jaar in Duitsland, dus Duitsland heeft sowieso een speciaal plekje in mijn hart haha, maar verder is Portugal wel favoriet denk ik. Al ben alleen nog maar op Terceira geweest, maar de mensen daar zijn zo vriendelijk en de natuur is er prachtig + ook nog een heerlijk temperatuurtje. Ik wilde daar eigenlijk niet meer weg ;).

 

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Mijn combiboek: Safe haven & the best of me, van Nicolas Sparks. Zijn trouwens ook mijn lievelingsfilms ;).

 

Welke Nederlandse stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?

Ik ben laatst in Assen geweest en ik vond dat toch wel een hele leuke stad! Het is niet zo heel groot, maar wel groot genoeg. Daarnaast ligt er gewoon een bos middenin de stad en als je in het Van Der Valk hotel verblijft, dan zit je ook nog eens aan de heide met het hotel. Wij liepen zo het hotel uit en dan het bos in om vervolgens op de heide uit te komen. Super leuke ervaring!

 

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

Ik vind Pier16 heel leuk (Schokkerhaven, Noordoostpolder) en verder ben ik fan van Tasty Wok in Lelystad. Als ik kijk naar algemenere hotspots, dan vind ik La Place altijd wel heel fijn om wat te eten.

 

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

Tip 1: Je hoeft jezelf nooit te veranderen voor een ander. Probeert iemand je te veranderen? Neem dan snel afscheid van degene.
Tip 2: Verwijder ALTIJD je make-up voordat je gaat slapen.
Tip 3: Als je op een vervelende werk/stageplek bent beland, zorg dan dat je er iets aan doet, voordat jij er zelf aan onderdoor gaat.

 

Dat was het interview alweer! Wil je nog iets extra weten? Stel je vraag dan in de comments! 🙂

Comments (1)

  • Naomi

    7 mei 2019 at 07:50

    Ik heb je blog nog niet zo lang geleden ontdekt, dus ik vind het heel leuk om je zo beter te leren kennen!
    Naomi onlangs geplaatst…“Waar denk je zelf aan?”My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Heb je een visum nodig voor Cuba?

6 mei 2019

Next Post

Op reis naar Trinidad en Tobago

13 mei 2019