Blog post

Interview met: Sarah van ‘de Groentjes’

22 mei 2019Marcelina

Vandaag een bijzonder persoonlijk interview, want Sarah en Matthijs hebben een meervoudig gehandicapte dochter en ze vloggen over hun leven om een taboe te doorbreken. Ze vloggen onder de naam: de Groentjes. Ik vind dit echt fantastisch, want van zulke Youtubers zijn er niet zoveel. Benieuwd naar wat Sarah nog meer bezig houdt? Lees dan zeker verder, want naast haar verzorgende taak, is ze ook zeker ondernemend:
Lees hier alle vorige persoonlijke interviews.

Wie ben jij?

Ik ben Sarah Groen, 31 jaar en getrouwd met Matthijs. Wij wonen in Almere en hebben een dochter (Mirthe) 7 jaar. Ik ben 21 uur werkzaam al leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast zijn mijn hobby’s: handletteren, saxofoon en basgitaar spelen( doe ik overigens veeeeeel te weinig). Samen met een vriendin heb ik een webshop in kwijlsjaals en als gezin zijn wij gaan vloggen!

Ondernemer? Blogger?

Wij, mijn man ik en onze dochter zijn in november 2017 gestart met het vloggen. Mirthe is meervoudig gehandicapt. Voor wij gingen vloggen, blogde ik over ons leven. Over de bureaucratie, vooroordelen, maar ook onze zoektocht naar een diagnose. Het bloggen kostte mij meer energie en af toe filmde ik als ons leven. Tot iemand zei, is vloggen niet iets voor jullie. Wat een goed idee was dat. Wij geven nu een kijkje in ons leven. We filmen bijna alles wat wij meemaken. Om taboes te doorbreken, mensen te inspireren en te verbinden. November 2018 hebben wij eindelijk de diagnose gekregen voor Mirthe. Een zeer zeldzame genetische afwijking: SPATA5 Deficiëntie.
Website: www.youtube.com/degroentjes
Instagram: @de_groentje_vloggers
Facebook: De Groentjes

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Ik wil heel graag terug naar de Filipijnen ik mocht daar twee keer (Matthijs 1 keer) vrijwilligers/zendingswerk doen. Wij werkten onder de mensen/kinderen die leven op de grote vuilnisbelt.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Ik zou ons huis uitbouwen, een bus kopen waar we met Mirthe mee kunnen touren, geld besteden aan verschillende hulpmiddelen, geld doneren aan onderzoek naar SPATA5 deficiëntie en naar andere goede doelen.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Wij zouden onze YouTube kanaal willen uitbreiden, meer volgers, zodat wij meer mensen kunnen inspireren. Daarnaast willen wij meer gastlessen gaan geven, en/of workshops over mantelzorg en meervoudig beperkt zijn. Oja, bijna vergeten; we willen ook nog een boek schrijven!

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Zeker gelukkig. Maar soms mis ik wel wat meer ruimte.

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Geld verdienen met Gastlessen, boek schrijven, een meer awareness voor mensen met een beperking

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

– krantenwijk
-promotiewerk
-schoenenwinkel
– werken als thuisondersteuner bij een gezin thuis

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Ik zou graag in een talk show willen zitten! Een die heel goed bekeken wordt. Denk aan Pauw of DWDD. Om ons verhaal te vertellen mensen te inspireren en ogen te doen openen.

Wie volg je graag online?

– ik volg de dames van ALBOE.nl (Vloggers)
– De hummeltjes (Vloggers)
– Familie Lakap
En nog wat Vloggers;)
En verschillende kleding bedrijven, wij zijn fan van Z8, sproet en Ammehoela.

Waar ben jij goed in?

Ik ben goed in creatief bezig zijn, te spreken voor grote groepen (geen angst en vind het juist leuk), ik ben goed in zorgen voor anderen en daarom vergeet ik mijzelf wel eens.

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Nooit meer frisdrank. Water, thee en koffie is voldoende. En een stuk beter voor mijn gezondheid 🙂

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Poeh ik denk een stuk of 10. Ik denk toch wel Tsjechië en de Filipijnen. Mooie herinneringen aan beide landen!

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Daar moet ik je in teleurstellen. Ik ben geen lezer, ik heb dan ook niet een favoriet boek. Als ik moet kiezen dan is de Bijbel voor mij de meest voor de hand liggende boek. Wij zijn namelijk Christen.

Welke Nederlandse stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?

ALMERE!!! Er zijn zoveel vooroordelen over Almere, maar ik vind het een heerlijke stad. En nee, het heeft geen mooi authentiek winkelcentrum, maar juist modern en vernieuwend, en wat denk je van stadslandgoed De Kemphaan, Oostvaardersplassen en de bossen!

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

Ik heb er een paar. Bij alle hotspots werken mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.
– tante Truus
-weet hoe je leeft
– theehuis Eksternest

– brownies & Downies

Allemaal in Almere.

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

1. Durf te vragen!!! Staar geen mensen aan en denk dan: ”ach dat kind is zielig”. Ga in gesprek met iemand en hoor het verhaal!
2. Kleur je leven zoals jij wilt, niet zoals het hoort. Soms zit iets tegen en is er bijvoorbeeld iets wat jij niet hebt en een ander wel. Maak de keuze om positief te zijn. Kleur je leven met wat je wel hebt.
Bedankt voor het mooie en open interview Sarah! Ook waardevolle tips die je deelt! En over Almere: ik kom er ook graag, omdat het meer te bieden heeft dan je zou denken! 😉 Voor mensen uit de polder is het een ideale stad voor: bios, Primark, veel winkels, lekkere restaurants enz. Die hotspots uit Almere ga ik dan ook zeker onthouden!

Comments (3)

 • Naomi

  22 mei 2019 at 08:00

  Wat mooi, een interview met zo’n open en eerlijke vlogger. En dank voor de praktische tip. Ik kan me voorstellen dat het fijner is om vragen te krijgen dan om nagekeken te worden.
  Naomi onlangs geplaatst…De ideale wachtkamerMy Profile

 • Mandy

  23 mei 2019 at 21:41

  Wauw! Wat een mooie familie. Prachtige foto’s en super goed dat ze vloggen en hiervoor blogde. Inderdaad goed om de taboe te doorbreken!

 • Marcelina

  27 mei 2019 at 11:05

  Ja he?! Helemaal eens 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Persoonlijk interview met: Writings by Amelie

21 mei 2019

Next Post

Dagje in dierenpark Amersfoort #plog

24 mei 2019