onderwijs

Maak je eigen schrijfbladen met deze website

Ik geef les aan groep 6, maar het handschrift van sommige kinderen kan ik niet ontcijferen. Het is dat ik ze voor het tweede jaar heb en de letters vaag kan herkennen ;). Niet zo gek dat het handschrift van kinderen achteruit gaat, want tegenwoordig doen we veel meer online! In de klas, maar ook thuis. Schrijven is daarnaast zo’n vak wat ”gemakkelijk wordt overgeslagen” als je even krap in je tijd zit. Bij ons staat het inmiddels op de weektaak, maar niet iedereen komt aan dat onderdeel toe. Dus ik was blij toen ik deze tip tegen kwam op Facebook, want nu maak ik mijn eigen schrijfbladen om het schrijven wat aantrekkelijker te maken.

Syboor

Op Syboor oefen je allerlei handschriften. Via deze link oefen je bijvoorbeeld letters als de ”k” en ”l” aan elkaar schrijven, maar voor allerlei soorten schrift zijn er opties. Daarnaast kun je binnen de werkbladen generator nog kiezen uit allerlei opties, want er zijn bijvoorbeeld al 3 manieren om de letter ”t” aan elkaar te schrijven.

Werkblad met alle letters

Ik heb in verbonden schrift ook een werkblad gemaakt waarop alle letters nog eens geoefend worden. Die kun je zo printen:

”Alle letters oefenen verbonden schrift

Andere opties

Uiteraard kun je ook altijd op Pinterest terecht of via Junior Einstein bijvoorbeeld als je schrijfbladen zoekt.

 

Veel plezier met schrijven! ­čÖé Ik ben benieuwd of jullie iets aan deze tips voor schrijfbladen hebben!

2 Reacties

  1. zegt:

    Zeer herkenbaar probleem!:)
    Eerlijk gezegd vond ik de meeste schrijflessen ook niet heel inspirerend. Je moest daar toch als leerkracht zelf een beetje een feestje van maken. Die werkbladen vind ik een topidee!

  2. Ja h├Ę ­čśä ik vind het vak schrijven ook niet leuk om te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge