Gratis Bijbelse kleurplaten || download

Met behulp van de Basisbijbel heb ik een aantal mooie Bijbelse kleurplaten gemaakt voor kinderen, maar doe als volwassene ook gerust mee 😉
Je kunt de kleurplaten hier downloaden:

kleur bijbelverzen basisbijbel

Kinderen en de Bijbel

Je merkt dat er steeds meer dingen online gebeuren. Waaronder ook het Bijbellezen, maar het is juist zo belangrijk om kinderen bij het Bijbellezen te betrekken. Door ze erover te laten kleuren, zijn ze er creatief mee bezig, maar leren ze ook een tekst. Hieronder deel ik een stukje (niet door mij geschreven) over waarom Bijbellezen zo belangrijk is (ook voor kinderen).

Waarom Bijbellezen zo belangrijk is

Bron: Zij Lacht 

Het kan soms moeilijk zijn om de Bijbel te lezen. Toch heb ik zelf ervaren dat het je heel veel kan brengen als je het wél Bijbel doet. Natuurlijk zijn er zoveel redenen waarom, maar hier wil ik er vijf uitlichten: (1) door de Bijbel ontdek je wie God is, (2) kun je Gods stem horen, (3) ontdek je wat Gods visie is (4) word je toegerust en (5) word je beschermd.

1. Je ontdekt wie God is

Weet je niet zo goed wie God precies is, of wat je van Hem vindt? Ontdek dan al lezend door de Bijbel heen wie God is. Er zijn namelijk heel veel bijbelteksten en verhalen die vertellen wie God is en wat Hij doet. Met de Bijbel vind je elke keer weer nieuwe eigenschappen en namen van God. Psalm 145 staat er bijvoorbeeld al vol mee!

2. Je kan Gods stem horen

Zou je graag eens willen horen wat God tegen jou te zeggen heeft? Open je Bijbel! De Bijbel staat vol met Gods stem. De Bijbel wordt niet voor niets Gods Woord genoemd.

3. Je ontdekt wat Gods visie is

Ben je op zoek naar Gods visie of bedoeling met jou? Doordat de Bijbel je helpt om God te leren kennen en Zijn stem te verstaan, zul je ook meer ontdekken over Zijn visie. Zijn visie voor hoe de wereld bedoeld is, hoe jij bedoeld bent. Door de Bijbel te lezen, leer je hier meer over en zul je het je misschien op een gegeven moment eigen maken. Dat je gaat van alleen lezen naar volledig doen! En dan wordt de Bijbel echt een manier om je te laten leiden door God en Zijn visie.

4. Je wordt toegerust

Ben je weleens onzeker of je wel geschikt bent om in Gods Koninkrijk van betekenis te zijn? Weet dan dat God je altijd zal voorbereiden en toerusten voor de mooie, maar ook uitdagende dingen die je mag gaan doen. En een manier om jou toe te rusten is door de Bijbel.

Door Bijbel te lezen leer je steeds meer van God en Zijn visie. Met de Bijbel krijg je kennis en inzicht, waardoor je kunt groeien in je geloof. Groeien om volledig toegerust te zijn om van betekenis te zijn.

5. Je wordt door de Bijbel beschermd

Moet je weleens vechten tegen negatieve gedachten over jezelf of twijfels aan God? Het klinkt misschien gek, maar de Bijbel kan jou ook beschermen. Dit komt doordat je door de Bijbel leert wie God is en wie jij bent volgens God. Dus als je ooit wordt aangevallen met negatieve gedachten, twijfels of angsten dan weet jij de waarheid!

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Volg me op Facebook of Instagram. Ben je op zoek naar meer gratis onderwijsmateriaal? Kijk dan zeker even hier. Wil je meer bemoedigd worden en zoek je meer Christelijke producten? Neem dan eens een kijkje in mijn webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge