Blog post

Dagboek van een juf | nieuwe start in het onderwijs

30 augustus 2019Marcelina

Het is alweer een tijdje geleden dat er een ‘dagboek van een invaljuf’ online kwam, maar dat was natuurlijk, omdat ik een jaar uit het onderwijs ben geweest. Inmiddels ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar en in september start ik dan in mijn nieuwe klassen. Ik ga een dag voor groep 6 staan en 2 dagen voor groep 4. Lees maar mee met de rest:

Stukje rijden

In het schooljaar 2017/2018 heb ik voor heel veel klassen gestaan. Van een aantal maanden groep 4 tot een groep 8 en van een groep 5/6 tot een groep 0. Ik heb alle klassen voorbij zien komen en om eerlijk te zijn: het is wel heel goed voor je ervaring. Alleen zoveel verschillende klassen en leerlingen, dat is wel lastig hoor. Elke keer weer een nieuwe klas leren kennen. Ik ben blij dat ik nu op een vaste school kan werken. Ik wilde het liefst in de buurt werken, maar aangezien het christelijke aspect bij mij erg hoog stond binnen een school, moest ik buiten mijn regio gaan kijken. Uiteindelijk heb ik dan ook zoiets van: als het echt de baan is die je wilt, dan maakt een stukje rijden niet meer uit. Er zijn zoveel mensen die ver buiten hun woonplaats werken. Mijn vader moet bijvoorbeeld ook elke dag 50 minuten in de auto zitten naar zijn werk.

Wennen

Het zal wel even wennen zijn als ik nu voor mijn eigen klassen kan staan. Om eerlijk te zijn, vind ik het ook best spannend. Wat wel fijn is, dat er komend schooljaar veel nieuwe juffen starten op de school waar ik ga werken. Het is een groeiende school en ik ben dus niet de enige startende leerkracht. Ik heb er ook wel echt veel zin in hoor, maar de spanning is er wel. Ik krijg gelukkig wel begeleiding. Dat vind ik al erg fijn. Als ik dus vragen heb of ergens tegen aanloop, dan heb ik een vast ‘maatje’ binnen de school waar ik bij terecht kan.

Leestip: Pinterest: 7x diverse inspiratie borden voor jullie

Pinterest

Op dit moment is Pinterest mijn beste vriend. Ik wil natuurlijk dat het lokaal leuk wordt ingericht en ik wil alles goed voorbereid hebben voor het nieuwe schooljaar. Ik ben al druk bezig met werkbladen maken en ga zo maar door. Dat vind ik leuk om te doen trouwens hoor haha. Niet alles aan het onderwijs is leuk, maar dingen voorbereiden vind ik wel leuk om te doen.

Updates

Ik ben begonnen met schrijven, omdat ik graag dingen van me af wilde schrijven. Ik wilde dolgraag vertellen over de roadtrip die ik in 2017 maakte met Dirk, maar daar bleef het niet bij. Zo wilde ik over veel meer dingen vertellen. Zo ook het onderwijs. Dat is ook de reden waarom A cup of happiness over vele onderwerpen gaat. Ik zal dus zo af en toe wel een update geven over hoe het gaat als startende juf voor nieuwe klassen op een nieuwe school. Ik vind het fijn om te schrijven en ik hoop dat jullie het fijn vinden om hier ook wat over te lezen.

 

Tot zover deze eerste update van mij over het onderwijs. Als je me volgt op Instagram, zie je af en toe wel wat meer voorbij komen van het onderwijs denk ik.

Waar werk jij?

 

Pssst: als je juf/meester bent, heb je misschien wat aan deze printables.

Comments (4)

 • Naomi

  30 augustus 2019 at 07:55

  Leuk, onderwijsupdates. Ik kan niet meer in het onderwijs werken, maar mijn hart ligt er toch nog wel een beetje, dus ik lees ze graag. Als je allerlei verschillende klassen hebt, is dat inderdaad goed voor je ervaring, maar ik vond het ook heel erg vermoeiend. Elke keer weer schakelen en elke keer gaan dingen net anders dan je zelf zou willen, want je past je een beetje aan aan het bestaande klassenklimaat.
  Heel veel succes en plezier met starten!
  (En leuk trouwens, om te lezen over je vaste begeleider. Ik ben jaren begeleider van startende leerkrachten geweest. Nu lees ik eens de andere kant;))
  Naomi onlangs geplaatst…Spelregels voor nieuwe burenMy Profile

 • Marcelina

  31 augustus 2019 at 09:28

  Leuk om te horen Naomi! 🙂 Ja het was ook erg vermoeiend hoor, maar gelukkig ligt het nu achter me. Al heb ik nog steeds 2 klassen, maar daar heb ik erg veel zin in. Dankjewel! 🙂 Ik blijf updates plaatsen in ieder geval haha.

 • girls-things

  2 september 2019 at 12:09

  Ik ben ook begonnen als invulleerkracht. Wat niet helemaal mijn ding en sta nu in een kledingwinkel, haha. Vind ik helemaal super, maar ben bezig met solliciteren naar een baan als onderwijsassistent . Nu op invulbasis maar hoop ooit voor vast. Leuke blog heb je trouwens!
  girls-things onlangs geplaatst…3 looks met items van NA-KD ! – back to school looks-My Profile

 • Manon

  4 september 2019 at 16:00

  Ah super interessant! Ik hoop dat er meer updates volgen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

10 dingen om te doen bij verveling

27 augustus 2019

Next Post

Persoonlijk interview met: Foodies Have Arrived

2 september 2019