onderwijs

46 tekenopdrachten voor de midden/bovenbouw {gratis}

Tekenen is een fundamentele activiteit die een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van kinderen. Of het nu in de klas is of thuis aan de keukentafel, de voordelen van tekenen strekken zich uit over verschillende domeinen van het leven van een kind. Daarom bied ik nu een PDF-bundel aan met 46 tekenopdrachten. Hieronder deel ik het belang van tekenen en hoe je dit kunt integreren in het dagelijkse leven van kinderen.

Waarom is tekenen zo belangrijk?

 • Creatieve ontwikkeling
  Tekenen stimuleert de verbeelding en creativiteit van kinderen. Door kunst kunnen ze hun fantasieën tot leven brengen, verhalen vertellen en unieke werelden creëren. Dit creatieve proces helpt kinderen om innovatieve denkers te worden en problemen op creatieve manieren op te lossen.
 • Fijne motoriek
  Het gebruik van potloden, krijtjes en penselen helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het uitvoeren van dagelijkse taken zoals schrijven, knippen en knopen dichtmaken.
 • Emotionele uitdrukking
  Voor veel kinderen is tekenen een manier om hun emoties te uiten. Of ze nu blij, verdrietig, boos of bang zijn, door kunst kunnen ze hun gevoelens op een veilige manier ventileren. Dit helpt hen bij het begrijpen en verwerken van hun emoties.
 • Visuele analyse
  Tekenen helpt kinderen om beter te observeren en te analyseren. Ze leren aandacht te besteden aan details en ontwikkelen een beter begrip van vormen, lijnen, kleuren en texturen. Dit verbetert niet alleen hun artistieke vaardigheden, maar ook hun vermogen om de wereld om hen heen te begrijpen.
 • Zelfvertrouwen
  Wanneer kinderen tekenen en hun werk met trots kunnen laten zien, bouwt dit aan hun zelfvertrouwen. Positieve feedback op hun kunstwerken versterkt hun zelfbeeld en moedigt hen aan om nieuwe dingen te proberen.

Thuis tekenen is een verlengstuk van het klaslokaal

Hoewel tekenen een vast onderdeel van het curriculum op de basisschool zou moeten zijn, is het ook belangrijk om deze activiteit thuis te stimuleren. Door een omgeving te creëren waarin kinderen vrij kunnen tekenen, ondersteun je hun voortdurende creatieve groei.

Onderwijsmateriaal van Acupofhappiness.nl

Bij Acupofhappiness.nl begrijpen we hoe belangrijk het is om kinderen te voorzien van boeiend en educatief onderwijsmateriaal. Daarom hebben we een speciaal pdf-bestand samengesteld met 46 unieke tekenopdrachten, perfect voor zowel in de klas als thuis. Deze opdrachten variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor er voor elk kind iets uitdagends en leuks te vinden is.

Wat je kunt verwachten in het pdf-bestand:

 • Diverse thema’s: Van dierenportretten en sprookjeskastelen tot futuristische steden en onderwaterwerelden.
 • Stap-voor-stap uitleg: Helder omschreven opdrachten die kinderen helpen hun tekenvaardigheden stap voor stap te ontwikkelen.
 • Inspiratie voor creativiteit: Opdrachten die kinderen aanmoedigen om hun eigen draai te geven aan het thema, zodat ze hun verbeelding volledig kunnen gebruiken.

Door ons gratis bestand met tekenopdrachten te downloaden, geef je kinderen de tools die ze nodig hebben om hun talent verder te ontwikkelen. Klik op deze link om toegang te krijgen tot deze waardevolle bron en vele andere educatieve materialen die zijn ontworpen om leren leuk en boeiend te maken. De reden dat je hem officieel moet afrekenen (zonder te betalen), is omdat ik graag wil bijhouden hoeveel mensen dit document downloaden.

Er is nog meer te verkrijgen

 • In de webshop staan nog meer boekjes en werkbladen. Allemaal kleine prijsjes of zelfs helemaal gratis.
 • Er zijn ook nog andere plekken waar gratis onderwijsmateriaal staat
 • Ik schreef ook al eerder een blog over onderwijsmateriaal

Heb je helemaal tot hier gelezen? Dan deel ik nog eens 3 tekenopdrachten met je:

 1. Stilleven met fruit: Maak een stilleven van een schaal met fruit, waarbij je aandacht besteedt aan schaduwen en details. (Uitdagend)
 2. Droomkasteel: Teken een kasteel uit je dromen, compleet met torens, muren en een omgeving eromheen. (Makkelijk)
 3. Superhelden avontuur: Ontwerp een nieuwe superheld en teken hem of haar in actie tijdens een spannend avontuur. (Uitdagend)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge